Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Ilić: Obožavam wakeboard
Wakeboard, Ilić: Obožavam wakeboard Nike
Lazar Ilić za srbijasport.com otkriva kako je u Srbiji teško voziti dasku

Mladi beograđanin Lazar Ilić (17) od kako je pre nešto više od tri godine probao da vozi dasku, wakeboard, postao je "navučen" na ovaj sport i skoro svo svoje slobodno vreme provodi na Adi Ciganliji, gde vežba skokove, trikove i sve što mu padne na pamet. Lazar u intervijuu za srbijasport.com kaže da iako wkeboard nije popularan u Srbiji, u našoj zemlji postoji veliki potencijal u ljudima koji nije iskorišćen.

- Već tri godine vozim wakeboard i to na Adi Ciganliji, jer je to jedino mesto u našoj zemlji gde postoji žičara. Wakeboard još uvek nije dovoljno popularan u našoj zemlji, iako ima nekoliko vozača koji baš dobro voze, ali su daleko od svetskog nivoa. Naravno treba izdvojiti Vukašina Čupića i Milicu Gluvajić, pošto su oni u samom svetskom vrhu, tačnije svetskog cable wakeboardinga.

Koju dasku voziš i šta ti ona omogućava?

- Trenutno vozim na dasci "Rope wakeboards team 138", a ona mi u potpunosti odgovara za skokove koje izvodim preko skakaonice. To mi je i najslađi deo vožnje, na to se ložim.

Prošle godine si bio prvak Srbije u konkurenciji juniora. Ove godine se nije održalo državno prvenstvo u wakeboardu, zašto?

- Na veliku žalost, ove godine nismo uspeli da organizujemo državno prvenstvo, jer nam Aqua ski na Adi Ciganliji nije ustupio žičaru na korišćenje. Nadamo se da će iduće godine biti bolji uslovi i da će prvenstvo biti održano. Važno je i presudno da svake godine imamo domaće prvenstvo kako bi videli gde se ko nalazi i koliko je ko napredovao.

Kakvi su uslovi za vežbu na Adi Ciganliji?

- Uslovi su loši, nema dovoljno sprava za vežbanje, žica je niska, nemamo termine kada možemo slobodno da treniramo, nego vežbamo kada voze svi ostali skijaši pa ako padneš moli boga da te neko ne pregazi, a leti su ogromne gužve... Najveći problem je što je to jedina žica u Srbiji. Nemamo trenera, sami vežbamo i učimo od boljih od nas. Inače, sezonska karta košta oko 320e, a sezona traje od aprila do kraja septembra.

Kako koristiš slobodno vreme, kada nisi na Adi?

- Leti uglavnom sa društvom idem po kafićima, freestyler je jedno od mesta gde volim da odem. Pošto volim gitaru, dosta vremena provodim svirajući meni omiljene pesme, ali i dalje vežbam. Najviše volim da vreme provodim sa devojkom, koja mi mnogo znači. Pored filmova i muzike raznih žanrova, volim i da čitam knjige, a Alhemičara preporučujem svima koji je nisu pročitali.

Ko ti daje najveću podršku u ovom extremnom sportu kojim se baviš?

- Porodica stoji uz mene i to je ono najvažnije. Da nije njihove podrške verovatno bi radio nešto drugo. Oni me pomažu finansijski, navijaju za mene kada imaju prilike i ja sam im veoma zahvalan - rekao je Ilić.

Print  Srbija Sport - 2008-10-29 14:02:07
 
Kongres EAME od 24. do 27. januara u Beogradu
Glavni grad Srbije narednih dana domaćin 150 delegata iz sveta
 
Akrobate na dasci jezdile kroz fontanu
24 sata Vukašin Čupić, šampion Evrope u „vejk bordingu”, ostavio Beograđane bez daha
 
Vukašin Čupic šampion Evrope u vejkbordu
Najbolja srpska borderka Milica Gluvajić je posle srebra iz 2006. osvojila bronzanu medalju
 
Milica četvrta, Vukašin peti
Na Adi ciganliji je prethotnog vikenda održan evropsku tur u wakeboardu
 
Milica Gluvajić, jedna od retkih ekstremnih sportistkinja
Wakeboard na žičari je malo popularan sport kod nas, koji je u Srbiji jedino moguće upražnjavati na Adi Ciganliji u Aqua Ski-ju. Ipak, beograđanka Milica Gluvajić (25) je aktuelna šampionka Sveta i Evrope, a naravno i Srbije
Wakeboard
  Jun 2007
Srbija Sport Vest Milica Gluvajić, jedna od retkih ekstremnih sportistkinja
Sve vesti Wakeboard Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Sajtovi
 
Dodajte vaš Sajt/RSS
Ilić: Obožavam wakeboard
Ilić: Obožavam wakeboard


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009