Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Ognjen Stojanović prvi
Triatlon, Ognjen Stojanović prvi OK
Srpske triatlonce u Izraelu dočekao, ugostio i sponzorisao naš fudbalski golman Dragoslav Jevrić
 
Ognjen Stojanović, član novosadskog Dinamika, pobedio je u poslednjoj ovogodišnjoj trci Evropskog juniorskog kupa u triatlonu, održanoj u izraelskom letovalištu Ejlatu s vremenom 1:00,42.

Bila je to Stojanoviću peta trka Evropskog kupa ove godine i prva zlatna medalja, koja mu je donela 500 novih bodova i pomerila ga s petog na treće mesto u generalnom plasmanu, što je veliki uspeh za naš triatlon. Prvo mesto u generalnom plasmanu zauzeo je Rus Denis Vasiljev, a drugo Poljak Tomaš Malak. Drugo mesto iza Stojanovića u sprint triatlonu u Ejlatu zauzeo je domaći takmičar Bar Fogel (1:00,51), dok je treći bio Levente Niks iz Mađarske (1:01,05). Pre trke u Izraelu Stojanović je učestvovao na još četiri trke Evropskog kupa za juniore. U Kopenhagenu (Danska) bio je 45, u Tisaujvarošu (Mađarska) 16, na Bledu (Slovenija) drugi i u Antaliji (Turska) deveti.

- Izuzetno sam zadovoljan prvom zlatnom medaljom na Evropskom kupu, koja mi je omogućila da izbijem na treće mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji preko 160 takmičara na listi, a verovatno još toliko nije uspelo ni da uzme bodove - rekao je Ognjen Stojanović.

Juniorska trka u Ejlatu kasnila je 50 minuta, zbog organizacionih problema s policijom, što je teško palo mnogim takmičarima, jer su se smrzavali pred start. Kada je trka konačno počela Stojanović je krenuo jače da bi izbegao gužvu, ali je drugi izašao iz vode. Usledila su četiri kruga vožnje bicikla, Stojanović je tu deonicu završio na trećem mestu, a onda je sve nadoknadio na trčanju.

- Odmah sam izbio na vodeću poziciju i zadržao distancu do kraja istrčavši odličnih 16,56 minuta s obzirom na to da je staza, kao i biciklistička bila brdska, a i da je kraj sezone - zaključio je Stojanović.

Pored Stojanovića, u Izraelu je nastupio još jedan član novosadskog Dinamika, Zoran Zivlak. On je u veteranskoj trci (sprint triatlon) i na stazi koja je išla kroz pustinju zauzeo 12. mesto od 200 takmičara s vremenom 1:20,57. Inače, naše triatlonce je u Izraelu dočekao, ugostio i sponzorisao naš fudbalski golman Dragoslav Jevrić, koji sada brani u Makabiju iz Tel Aviva.

Pored Evropskog kupa za juniore, u Ejlatu je održana i poslednja trka Svetskog kupa za seniore. Kod muškaraca je slavio Japanac Hirokatsu Tajama (1:49,46), a kod žena je pobedila Švajcarkinja Nikola Spring (2:02,42). U ženskoj trci trebala je da učestvuje i naša Svetlana Blažević, ali je odustala.

Print  Dnevnik Online - 10:56 04/12/2007
 
Komentari
seka(01:43 26/03/11) - samo napred

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Ognjen Stojanović
Srbija Sport Vest Stojanović: Budućnost srpskog triatlona je neizvesna
Srbija Sport Vest Balkansko prventvo u triatlonu
Poslednje vesti
Sve vesti 24/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Triatlon
  Sep 2008
Srbija Sport Vest Ognjen Stojanović prvak Balkana
  Sep 2007
Srbija Sport Vest 14. Beogradski triatlon na Adi
Srbija Sport Vest Drugo mesto za Ognjena Stojanović
  Jul 2007
Srbija Sport Vest Balkansko prventvo u triatlonu
Srbija Sport Vest Vladimir Savić drugi u Evropi
  Jun 2007
Srbija Sport Vest Triatlon u Novom Sadu
  Sep 2004
Srbija Sport Vest Tipsarević u 2.kolu Šangaja
Sve vesti Triatlon Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009