Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
SP u fitnesu i aerobiku u Beogradu
Sportski ples, SP u fitnesu i aerobiku u Beogradu UB
'Kripton 2007' okuplja na jednom mestu najbolje izvođače sa planete
 

Odlukom Izvršnog Komiteta FISAF (Međunarodna federacija sportskog aerobika i fitnesa), Beograd je domaćin svetskog šampionata u Sportskom Aerobiku i Fitnes Aerobiku od 15. do 21. oktobra 2007. godine.

U glavni grad Srbije doputovalo je oko 1.500 sportista, trenera, novinara i pratećih gostiju sa svih kontinenata, koji će tokom SP bolje upoznati Beograd.

Po prvi put u istoriji FISAF-a svetsko prvenstvo se održava u sve tri uzrasne kategorije (juniori, kadeti i seniori), a od ove godine je pridodato i novo atraktivno takmičenje u disciplini "Fitness Trophy". Uz sportsko nadmetanje u Beogradu će biti organizovano još mnogo pratećih programa. Za vreme šampionata će raditi radionice za fitnes, održavaće se seminari i predavanja na temu aerobika i sportskog fitnesa, a biće organizovana i velika FISAF Fitnes konvencija.

Direktor SP u Beogradu Dubravko Turk poziva sve građane da posete šampionat, koji se održava u hali EXPO XXI na Novom Beogradu.

- Ovo je jedinstvena prilika da se u Beogradu na licu mesta vide najbolji fitnes i aerobik takmičari, instruktori, učitelji i koreografi iz čitavog sveta. U Beograd je već doputovao i Tony Stone iz Amerike, koji je poznat kao vrhunski koreograf - rekao je Turk i dodao da je ulaz u Halu slobodan za sve zainteresovane posetioce.

Inače, amerikanac Stone je radio koreografije sa poznatim muzičarima i igračima, kao što su: Salt N' Peppa, LL Cool J, Kelis, Michael Jackson, Britni Spirs, Beyonce i mnogim drugim pop zvezdama.

Inače, FISAF je na ovom takimičenju po prvi put uveo i nadmetanje u "Hip-Hop fitnesu" za amatere i profesionalce za koje mogu da se prijave svi oni koji misle da mogu da pokažu kvalitetnu igru. Jedini uslov je da takmičar ima najmanje 17 punih godina.

Predsednica FISAF-a Vitka Polaška kaže za srbijasport.com da su se oni opredelili i za Hip-Hop zbog mladih ljudi šrom planete

- Hip-Hop nije nov ili nedefinisan pokret u muzici i oblačenju, već je to stil i način života velikog broja dečaka i devojčica širom sveta. Mi smo uključivanjem Hip-Hopa pokazali da je i njima mesto u našoj širokoj zajednici, kao i da prihvatamo moderne i popularne (pop) pokrete, koji okupljaju i promovišu ljude da se bave sportom, tj. fitnesom i aerobikom u ovom konkretnom slučaju - rekla je Vitka.

Zanimljivo je da će se po prvi put na ovakvom takmičenju pojaviti i selekcija Irana, a upravo će Beograd ima tu čast da ih lepo ugosti.

Za više informacija pogledati i zvaničan sajt takmičenja www.fisaf-wcs-belgrade2007.com

Print  Srbija Sport - 15:24 16/10/2007
 
Komentari
ustaša(01:43 26/03/11) - ovo nije ni zakurac...vi ste seljaćine
crna legija(01:43 26/03/11) - živjela hrvatska...srbija se raspada , tako im i treba kad su govnari kevu im nabijem ....kurcem u ćelo!!!
d.r.(01:43 26/03/11) - ako nastavite s ovakvim primitivnim komentarima, počećemo da brišemo iste, a preko srpskih hakera bi mogli i da vam pojedemo komp.

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 23/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Sportski ribolov
  Sep 2007
Srbija Sport Vest Najbolji pecaroši sveta na Adi
Sve vesti Sportski ribolov Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009