Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
SP u fitnesu i aerobiku u Beogradu
Sportski ples, SP u fitnesu i aerobiku u Beogradu Aqua Viva
'Kripton 2007' okuplja na jednom mestu najbolje izvođače sa planete
 

Odlukom Izvršnog Komiteta FISAF (Međunarodna federacija sportskog aerobika i fitnesa), Beograd je domaćin svetskog šampionata u Sportskom Aerobiku i Fitnes Aerobiku od 15. do 21. oktobra 2007. godine.

U glavni grad Srbije doputovalo je oko 1.500 sportista, trenera, novinara i pratećih gostiju sa svih kontinenata, koji će tokom SP bolje upoznati Beograd.

Po prvi put u istoriji FISAF-a svetsko prvenstvo se održava u sve tri uzrasne kategorije (juniori, kadeti i seniori), a od ove godine je pridodato i novo atraktivno takmičenje u disciplini "Fitness Trophy". Uz sportsko nadmetanje u Beogradu će biti organizovano još mnogo pratećih programa. Za vreme šampionata će raditi radionice za fitnes, održavaće se seminari i predavanja na temu aerobika i sportskog fitnesa, a biće organizovana i velika FISAF Fitnes konvencija.

Direktor SP u Beogradu Dubravko Turk poziva sve građane da posete šampionat, koji se održava u hali EXPO XXI na Novom Beogradu.

- Ovo je jedinstvena prilika da se u Beogradu na licu mesta vide najbolji fitnes i aerobik takmičari, instruktori, učitelji i koreografi iz čitavog sveta. U Beograd je već doputovao i Tony Stone iz Amerike, koji je poznat kao vrhunski koreograf - rekao je Turk i dodao da je ulaz u Halu slobodan za sve zainteresovane posetioce.

Inače, amerikanac Stone je radio koreografije sa poznatim muzičarima i igračima, kao što su: Salt N' Peppa, LL Cool J, Kelis, Michael Jackson, Britni Spirs, Beyonce i mnogim drugim pop zvezdama.

Inače, FISAF je na ovom takimičenju po prvi put uveo i nadmetanje u "Hip-Hop fitnesu" za amatere i profesionalce za koje mogu da se prijave svi oni koji misle da mogu da pokažu kvalitetnu igru. Jedini uslov je da takmičar ima najmanje 17 punih godina.

Predsednica FISAF-a Vitka Polaška kaže za srbijasport.com da su se oni opredelili i za Hip-Hop zbog mladih ljudi šrom planete

- Hip-Hop nije nov ili nedefinisan pokret u muzici i oblačenju, već je to stil i način života velikog broja dečaka i devojčica širom sveta. Mi smo uključivanjem Hip-Hopa pokazali da je i njima mesto u našoj širokoj zajednici, kao i da prihvatamo moderne i popularne (pop) pokrete, koji okupljaju i promovišu ljude da se bave sportom, tj. fitnesom i aerobikom u ovom konkretnom slučaju - rekla je Vitka.

Zanimljivo je da će se po prvi put na ovakvom takmičenju pojaviti i selekcija Irana, a upravo će Beograd ima tu čast da ih lepo ugosti.

Za više informacija pogledati i zvaničan sajt takmičenja www.fisaf-wcs-belgrade2007.com

Print  Srbija Sport - 15:24 16/10/2007
 
Komentari
ustaša(01:43 26/03/11) - ovo nije ni zakurac...vi ste seljaćine
crna legija(01:43 26/03/11) - živjela hrvatska...srbija se raspada , tako im i treba kad su govnari kevu im nabijem ....kurcem u ćelo!!!
d.r.(01:43 26/03/11) - ako nastavite s ovakvim primitivnim komentarima, počećemo da brišemo iste, a preko srpskih hakera bi mogli i da vam pojedemo komp.

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 25/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Sportski ples
  Mar 2008
Srbija Sport Vest Održano Prvenstvo Srbije u plesu
  May 2007
Srbija Sport Vest Srbija igra latino-američki ples
Srbija Sport Vest 'Kup Kanjiže' u sportskom plesu
Sve vesti Sportski ples Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009