Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Zlatić najbolji na prvenstvu "Beograda"
Streljaštvo, Zlatić najbolji na prvenstvu udruzenjefreestylera
Andrija Zlatić najbolji takmičar 35 „Internacionalnog prvenstva Beograda“, četiri pobede srpskih strelaca na „Velikoj nagradi Beograda“
 

Reprezentativac užičke družine „Aleksa Dejović“, svetski vicešampion, Andrija Zlatić, proglašen je za najboljeg strelca 35. „Internacionalnog prvenstva Beograda“ i pehar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda uručio mu je Dragan Ćirić. Zlatić je pobedio oba dana, na „Trofeju Beograda“ imao je 588 krugova, na „Velikoj nagradi Beograda“ 586 krugova i zahvaljujući ovim rezultatima proglašen je za najboljeg takmičara u konkurenciji preko 250 učesnika iz 15 zemalja.

- Ovo je najlepši završetak takmičenja, prija i titula najboljeg i veoma sam zadovoljan pre svega dobrim rezultatima u osnovnom delu oba dana. Finale na „Velikoj nagradi Beograda“ sam gađao bez opterećenja, imao sam lepu prednost od četiri kruga u odnosu na pratioce, jer sam u osnovnom delu „ubio“ 586 krugova – pričao je Andrija Zlatić, koji je jedini drugog dana imao maksimalnih sto krugova u seriji (trećoj). – Mučimo muku sa municijom, gađao sam dijabolama koje sam dobio od saveza i koji jesu za treninge i za takmičare koji su tek zakoračili u ovaj sport, ali nisu za vrhunske strelce i rezultate. Nisam siguran da li je ona osmica u osmom hicu plej ofa moja greška ili je u pitanju municija...

„Velika nagrada Beograda“ je protekla u apsolutnoj dominaciji srpskih strelaca koji su osvojili sve četiri titule i ukupno osam medalja (4 – 2- 2). Prvog dana na „Trofeju Beograd“ osvojili su strelci iz srpskih klubova 12 medalja (5 - 3 – 4), osam seniorskih i četiri juniorske. U gađanju pištoljem, postolje je bilo puno srpskih strelaca, jer je drugo mesto u izvanrednom finalu (103,7 krugova) osvojio Vasilije Groza iz Policajca koji je sa šestog mesta došao do trofeja.

Treći je bio olimpijac Policajca, dvostruki prošlogodišnji pobednik na „Internacionalnom prvenstvu Beograda“ Damir Mikec. I u gađanju puškom, sve tri medalje su osvojili srpski takmičari. Pobedio je Kragujevčanin Stevan Pletikosić, drugi je bio Nemanja Mirosavljev iz Novog Sada, treći Milenko Sebić iz Policajca, koji je baš kao i groza, sa petog mesta stiga posle plej ofa do medalje.

Mirosavljev je bio prvi na „Trofeju Beograda“ i drugi na „Velikoj nagradi Beograda“. U finalu su bila ček petorica strelaca iz srpskih klubova.

- Osnovni deo mi je bio veoma dobar 598 krugova, krug manje od rekorda Srbije i dva kruga od svetskog apsolutnog rekorda. Međutim, u finalu, nešto sam uradio loše, pokvario sam stav i činilo mi se da prilikom opaljivanja, „padam“ unazad pa sa ubio i čistu osmicu četvrtom dijabolom. To me je malo dekoncentrisalo, Mirosavljev me je dobro pritisnuo, jedno vreme smo bili izjednačeni u rezultatu u decimalu, ali sam sa šest poslednjih metaka „ubio“ sve centre i sačuvao prvo mesto za 0,6 krugova.

U gađanju puškom za žene trijumfovala je Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), a u a u gađanju pištoljem Zorana Arunović iz Crvene zvezde. Arunovićeva je na „Trofeju Beograda“ bila druga:

- Oba puta na „Internacionalnom prvenstvu Beograda“ jurila sam 390 krugova i oba dana sam ovaj rezultat izgubila jer sam u po jednoj seriji ubila osmicu – priznala je Zorana Arunović. - Finale na „Velikoj nagradi Beograda sam dobro gađala, 101,2 kruga ali milsim da može da bude još bolje. Samo je Jasna Šekarić sa 101,7 krugova bila bolja i probila se sa osmog mesta do četvrte pozicije.

Jedno prvo i jedno drugo mesto imala je i Ivana Maksimović, oba puta sa 398 krugova:

- Prvog dana sam loše gađala finale, izgubila prvo mesto i to poslednjim metkom. Trudila sam se da mi se to ne ponovi na „Velikoj nagradi Beograda“ – rekla je Maksimovićeva. – Pobedila sam odličnim poslednjim hicem. Hrvatica Pejčić je ubila 9,6 krugova, bilo mi je potrebno 10,1 krug da je preteknem, a ubila sam 10,7 krugova i to pod pritiskom i možda sam zbog toga i najzadovoljnija... U finalu žena puškom i pištoljem gađale su po četiri takmičarke iz srpskih ekipa.

Trofeje su uručili Obrad Stevanović predsednik Streljačkog saveza Srbije i Dragan Milisavljević generalani sekretar Streljačkog saveza Beograda. Pokrovitelj je bio Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, a pomogli su „Dunav osiguranje“, Lasta, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Streljački savez Srbije i Jugoimport SDPR.

Nagrade su na „Velikoj nagradi Beograda“ bile 700, 500 i 300 evra a učestvovali su strelci iz Srbije, El Salvadora, BiH, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Norveške, Rumunije, Slovenije, Slovačke, Švedske i Ukrajine.

Print  Srbija Sport - 01:14 13/12/2010
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 25/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Streljaštvo
  Sep 2014
Srbija Sport Vest Srpske strelkinje osvojile zlato na SP, Šekarić po 8. put na OI
Srbija Sport Vest Strelci i strelkinje Srbije osvojili po bronzu na SP
  Jul 2014
Srbija Sport Vest Damir Mikec osvojio zlato u Granadi
  Mar 2014
Srbija Sport Vest Reprezentativke u streljaštvu osvojile zlato na EP
  Nov 2013
Srbija Sport Vest Maksimović i Arunović se okitili srebrom na SK u Minhenu
  Feb 2012
Srbija Sport Vest EP: Veličković osvojila zlato i vizu za OI
Srbija Sport Vest EP: Srebro i bronza za srpsko streljaštvo
  Aug 2011
Srbija Sport Vest Andrija Zlatić prvak Evrope!
  Jun 2011
Srbija Sport Vest SK: Srebro za Arunovićevu i Zlatića
Srbija Sport Vest Zlatić osvojio srebro na Svetskom kupu u Minhenu
  May 2011
Srbija Sport Vest Bronza za Mirosavljeva na Svetskom kupu
  Apr 2011
Srbija Sport Vest Srebro za Mirosavljeva na Svetskom kupu
Srbija Sport Vest Pet srpskih strelaca overilo vize za London
  Mar 2011
Srbija Sport Vest Damir Mikec osvojio dva zlata u Australiji
Srbija Sport Vest Ženska streljačka reprezentacija Srbije osvojila zlato na EP
Srbija Sport Vest Andrija Zlatić osvojio srebro na EP
  Dec 2010
Srbija Sport Vest Arunović: Ostajem u Srbiji
Srbija Sport Vest Četiri medalje za srpske strelce u Zagrebu
  Oct 2010
Srbija Sport Vest Lidija Mihajlović osvojila srebro na SK u Minhenu
Srbija Sport Vest Srpski strelci spremni za SK u Minhenu
Sve vesti Streljaštvo Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009