Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Lidija Mihajlović osvojila srebro na SK u Minhenu
Streljaštvo, Lidija Mihajlović osvojila srebro na SK u Minhenu udruzenjefreestylera
Srpska reprezentativka u streljaštvu Lidija Mihajlović, osvojila je srebro u finalu Svetskog kupa u Minhenu u gađanju MK puškom trostav 3 puta 20 metaka sa 686,9 (590) krugova!
 

Lidija Mihajlović je ostvarila rezultat u osnovnom delu od 590 krugova što je novi državni rekord. Stari od 587 krugova, držale su Lidija Mihajlović i Sanja Ivošev.

Pobedila je Amerikanka Džejmi Bajerl sa 690,7 (590) krugova dok je bronza pripala Sonji Fajlšifter (Nemačka) sa 685,9 (589) krugova.

- Veoma sam zadovoljna, pre svega reuzltatom u osnovnom delu, jer su mi sva tri stava bila dobra. U ležećem, sam imala maksimalnih 200 krugova, u stojećem 194 a u klečećem 196 – rekla je Lidija Mihajlović. – Dobro sam trenirala i iskoristila letnju pauzu. Možda je finale moglo da bude malo bolje, trećim metkom ubila sam osmicu, četvrtim sedmicu i zaostala sam u odnosu na Amerikanku, ali se na kraju ipak dobro završilo, sačuvala sama prednost u odnosu na Fajlšifterovu.

Lidija Mihajlović je došla u Minhen, kao branilac titule iz Vuksija u Kini prošle godine. Ovo joj je treća medalja iz finala Svetskog kupa u karijeri. Uz zlato iz Vuksija 2009. ima i srebro iz Bangkoka 2007.

Lidija Mihajlović je drugo srebro u karijeri (prvo je osvojila 2007. u Bangkoku, ima i kristalni globus za pobedu u finalu u Vuksiju 2009), osvojila pre svega zahvaljujući odličnom osnovnom deleu od 590 krugova (200 u ležećem, 194 u stojećem, 196 u klečećem) što je i novi državni rekord tri kruga bolji od starog koje su držale Aleksandra Ivošev, Lidija Mihajlović i Ivana Maksimović:

- Malo me je pred finale omeo novi sistem predstavljanja, jer sada prvo izađemo na vatrenu liniju, pa nas vrate da bi se, potom, ponovo postrojili i tada nas prozivaju – pričala je Lidija Mihajlović.-To utiče na koncentraciju, trebaće vremena da se naviknemo. Sva tri stava sam u osnovnom delu odlično odradila, ali finale nije bilo najbolje, sa nekoliko grešaka. Ipak, dobro se završilo, jer iskreno, nisam verovala da mogu do medalje. Imala sam, zbog porodičnih obaveza, dužu pauzu ove sezone tako da sma propustila dosta takmičenja i trebalo je vremena da se vratim u formu. U Nišu nemam gde da treniram, pa sam sve pripreme sprovela u Novom Sadu. Nadam se da će neko do gradskih zvaničnika Niša ovo da pročita i da nam pomogne da grad koji je dao
nekoliko streljačkih olimpijaca kanačno dobije objekat za sport koji mu je darovao toliko vrhunskih rezultata...

U gađanju MK pištoljem za žene, Jasna Šekarić je osvojila šesto mesto sa 776,7 (577) krugova a Zorana Arunović, svetska šampionka u ovoj disciplini je završila na 12. mestu sa 571 krugom. Titulu je odbranila Nino Salukvadze (Gruzija) sa 783,5 (578), srebro je pripalo Lenki Maruskovoj (Češka) sa 781,9 (579) a bronza Selin Gobervil (Francuska) sa 780,5 (582) kruga.

U gađanju vazdušnim pištoljem za seniore, svetski vicešampion Andrija Zlatić je deveti, a Damir Mikec deseti sa po 578 krugova. Pobedio je Mauro Badarači (Italija) sa 687 (587) krugova, ispred Rašida Junusmetova (Kazahstan) 678,8 (581) i svetskog šampiona Tomojuki Masude (Japan) sa 672,8 (581) krug.

Srpski reprezentavac u streljaštvu Nemanja Mirosavljev zauzeo je šesto mesto u gađanju MK puškom trostav 3 puta 40 metaka u finalu Svetskog kupa u Minhen u sa 1.269, 5 (1.170 krugova, po stavovima 399, 384, 387). Raspucavao je za peto mesto sa Nemačkim strelcem Julijusom Justusom koji je imao identičan rezultat sa finalom i u osnovnom delu. Nemac je bio precizniji, dodatnim metkom „ubio“ je 9,9, Mirosavljev 9,2 kruga...

Kristalni globus ISSF osvojio je ruski strnjlac Artem Hadžibekov sa 1.278,7 (1.181) krug. Srebro i mali kristalni globus pripalo je Peteru Šidiju (Mađarska) sa 1.171,8 (1.174) kruga, dok je bronzu osvojio Nikolo Kampriani (Italija) sa 1.271,6 (1.174) kruga.

- Moramo da budemo zadovoljni rezultatima naših strelaca u finalu Svetskog kupa, obzirom da zbog besparice nismo održali planirane pripreme – komentar je selektora Zorana Stojiljkovića. – Imali smo sedmoro učesnika, najviše u istoriji ovog prestižnog takmičenja. Osvojili smo jedno srebro i to Lidija Mihajlović MK puškom trostav 3 puta 20 metaka, a ukupno je još četvoro strelaca gađalo u finalu i svi su osvojili šesta mesta - Andrea Arsović vazdušnom puškom, Zorana Arunović vazdušnim pištoljem, Jasna Šekarić MK pištoljem i Nemanja Mirosavljev MK puškom trostav. U ovakvoj konkurenciji gde nema slabog strelca, ovo su rezultati za čestitanje, pogotovo što su skoro svi naši finalisti konkurisali i za medalje...

U gađanju MK puškom 60 metaka ležeći za muškarce, svetski šampion, Belorus Sergej Martninov osvojio je kristalni globus sa 703,2 (600) krugova. U osnovnom delu sa 600 krugova postavio ja apsolutni svetski rekord. Norvežaninu Verbjoern Bergu pripalo je srebro sa sa 701,7 (596) krugova i najboljim finalom (105,1) dok se bronzom okitio Henri Junhanel (Nemačka) sa 701,5 (598) krugova.

Print  Srbija Sport - 18:15 28/10/2010
 
Komentari
CCCC(01:43 26/03/11) - SRBIJAAAAAAAAAAAAA

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Streljački Savez Srbije
Srbija Sport Vest Srpske strelkinje osvojile zlato na SP, Šekarić po 8. put na OI
Srbija Sport Vest Strelci i strelkinje Srbije osvojili po bronzu na SP
Srbija Sport Vest Damir Mikec osvojio zlato u Granadi
Srbija Sport Vest Reprezentativke u streljaštvu osvojile zlato na EP
Srbija Sport Vest Maksimović i Arunović se okitili srebrom na SK u Minhenu
Poslednje vesti
Sve vesti 25/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Streljaštvo
  Sep 2014
Srbija Sport Vest Srpske strelkinje osvojile zlato na SP, Šekarić po 8. put na OI
Srbija Sport Vest Strelci i strelkinje Srbije osvojili po bronzu na SP
  Jul 2014
Srbija Sport Vest Damir Mikec osvojio zlato u Granadi
  Mar 2014
Srbija Sport Vest Reprezentativke u streljaštvu osvojile zlato na EP
  Nov 2013
Srbija Sport Vest Maksimović i Arunović se okitili srebrom na SK u Minhenu
  Feb 2012
Srbija Sport Vest EP: Veličković osvojila zlato i vizu za OI
Srbija Sport Vest EP: Srebro i bronza za srpsko streljaštvo
  Aug 2011
Srbija Sport Vest Andrija Zlatić prvak Evrope!
  Jun 2011
Srbija Sport Vest SK: Srebro za Arunovićevu i Zlatića
Srbija Sport Vest Zlatić osvojio srebro na Svetskom kupu u Minhenu
  May 2011
Srbija Sport Vest Bronza za Mirosavljeva na Svetskom kupu
  Apr 2011
Srbija Sport Vest Srebro za Mirosavljeva na Svetskom kupu
Srbija Sport Vest Pet srpskih strelaca overilo vize za London
  Mar 2011
Srbija Sport Vest Damir Mikec osvojio dva zlata u Australiji
Srbija Sport Vest Ženska streljačka reprezentacija Srbije osvojila zlato na EP
Srbija Sport Vest Andrija Zlatić osvojio srebro na EP
  Dec 2010
Srbija Sport Vest Arunović: Ostajem u Srbiji
Srbija Sport Vest Zlatić najbolji na prvenstvu "Beograda"
Srbija Sport Vest Četiri medalje za srpske strelce u Zagrebu
  Oct 2010
Srbija Sport Vest Srpski strelci spremni za SK u Minhenu
Sve vesti Streljaštvo Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009