Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
Biciklizam, Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn Bet at Home
Reprezentativci i stručni štab ispraćeni su na Šampionat sveta čiji će domaćin biti Melburn u Australiji od 29. septembra do 3. oktobra
 

U konkurenciji elita u vožnji na hronometar u četvrtak 30. septembra startovaće Esad Hasanović (Partizan Srbija) a sa suvozačima iz ekipe Ivanom Stevićem i Žoltom Derom voziće drumsku trku 3. oktobra na stazi od 262,7 km. Mladi biciklista Jovan Zekavica, čiji je matični klub Borac iz Čačka, a vozi za Partizan Srbiju startovaće u konkurenciji vozača do 23 godine 1. oktobra na stazi od 159 km! U stručnom štabu su selektor Radiša Čubrić i njegov asistent i brat Rajko Čubrić.

"Srbi u Australiji iz mesta Đilong u blizini Melburna, gde će se voziti trke na šampionatu sveta, ugostiće reprezentaciju Srbije, priprema se svečani doček kao i bogat program u kome će učestvovati i članovi KUD Šumadija. Domaćini će biti Milovan Aranđelović, Dragana Ivanović, Draža Stefanović i predsednik KUD „Branko Radičević“ Branko Mršić, kao i delegat u Skupštini dijaspore u ovom regionu Slobodan Benđo. Takođe, u organizaciju boravka uključena je i Srpska pravoslavna crkva", istakao je u pozdravnoj reči na koferenciji za medije u Ministarstvu za dijasporu Vukman Krivokuća, pomoćnik ministra za dijasporu.

"Boravak reprezentativaca, koji su uvek dragi gosti našim ljudima u dijaspori, pratiće ekipa lokalne TV. Želim srpskim reprezentativcima srećan put i dobre rezultate".

Predsednik BS Srbije Dragan Dostanić zahvalio se na podršci i pomoći Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Ministarstvu za dijasporu Srbije, prijateljima biciklističkog sporta iz Telekoma, Kapriola, Miletursa, Garmina, Dunav osuguranja, BS Beograda koji je obezbedio avionsku kartu za Ivana Stevića i Ciklomanije Novi Sad koja je darovala specijalnu kacigu za hronometar za Hasanovića. Točkovi za bicikl za hronometar obezbeđeni su sredstvima OKS. Dostanić je pomoćniku ministra za dijasporu Vukmanu Krivokući darovao zastavicu BSS koju su potpisali i svi reprezentativci.

"Srpski biciklizam je već postigao uspeh samim tim što smo se kvalifikovali za šampionat sveta i to sa tri vozača u eliti i ček četiri do 23 godine, ali zbog nedostatka sredstava poslali smo samo Zekavicu", rekao je Dostanić.

"Veliki udeo imaju i klubovi Partizan Srbija i Borac koji su ulagali u reprezentativce, ali ne bismo putovali u Melburn da nije Ministarstva za dijasporu i naših iseljenika. Očekujem da, posle ovog lepog ispraćaja, stignu i lepe vesti sa šampionata sveta i da se na ovom istom mestu okupimo i proslavimo dobre plasmane".

Selektor Radiša Čubrić je naglasio da u trci za elitu, vozači iz čak 20 zemalja konkurišu za titulu i po tome je biciklizam jedan od sportova sa najjačom konkurencijom u svetu:

"Verujem u ove vozače, sigurno nas neće obrukati, iako će im rivali biti vrhunski profesionalci koji su nedavno završili Vueltu i čiji ugovori višestruko premašuju godišnji budžet BS Srbije. Rezultati Hasanovića sa upravo završene trke u Bugarskoj i pobeda Stevića u poslednjoj etapi, bude optimizam da će i u Melburnu biti dobro. Očekujem spektakularan šampionat, Australijanci vole biciklizam njihov takmičar Kadel Evans braniće titulu na svom drumu i uz njega će sigurno biti mnogo navijača.

Kapiten reprezentacije Ivan Stević, zahvalio se na ispraćaju, kao i kolegama iz reprezentacije:

"Ne bi bilo dobrih rezultata u Bugarskoj da uz mene nisu bili i moji drugovi iz kluba i reprezentacije. Hvala još jednom Ministarstvu za dijasporu koje nam je mnogo pomoglo da u velikoj finansijskoj krizi, Srbija ipak ima predstavnike na najznačajnijem događaju u biciklizmu ove godine", rekao je Stević.

Print  Srbija Sport - 17:19 22/09/2010
 
Komentari
CCCC(01:43 26/03/11) - I TO OSVAJAMO SRBIJAAAAAA

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Biciklistički Savez Srbije
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Poslednje vesti
Sve vesti 20/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Biciklizam
  Jun 2011
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
  May 2011
Srbija Sport Vest Kontador trijumfovao na "Điro di Italija"
  Oct 2010
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
  Sep 2010
Srbija Sport Vest Kontador suspendovan zbog dopinga!
  Aug 2010
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
  Jul 2010
Srbija Sport Vest Kontador pobedio na Tur de Fransu
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Srbija Sport Vest Stević pobedio u četvrtoj etapi trke u Kini! 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  Jun 2010
Srbija Sport Vest Biciklisti Partizana osvojili 'Trku kroz Srbiju'
Srbija Sport Vest Hasanović sedmi na Palama
Srbija Sport Vest Zahuktava se "Trka kroz Srbiju"
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  May 2010
Srbija Sport Vest Kasa šesti na kraju trke 'Tur de Franše Komte' 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Kozomora prvi 'Dolinom vekova'
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Esad Hasanović pobedio na trci "VN Moskve" 
Sve vesti Biciklizam Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009