Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Stević pobedio u četvrtoj etapi trke u Kini! 
Biciklizam, Stević pobedio u četvrtoj etapi trke u Kini!  OK
Ivan Stević (30) srpski profesionalac u ekipi 'Partizan Srbija' pobedio je u četvrtoj etapi trke "Oko jezera Ćinghui" u Kini
 

U visokoj 2. HC kategoriji Stević je odsprintavši posle 2:50,12 časova vožnje na stazi od  Duobe do jezera Ćinghui (117,8 kilometra) beloruskog internacionalca u profi timu Amore Vita Jurija Metlušenka i člana ruskog nacionalnog tima Borisa Špilevskog. Na 17. mesto etapu je u vremenu Stevića završio Žolt Der, dok je 72. takođe u vremenu pobednika stigao Esad Hasanović!

Ovo je drugi put da Ivan Stević pobeđuje u etapi na trci HC kategrije (visoka kategorija). Pre toga slavio je na trci istog ranga „Oko Džordžije“ u SAD u drugoj etapi 2007. Za uspeh u Kini je dobio oko 3.000 dolara i 20 svetskih bodova koji će ići i na ukupni konto Srbije. Takođe, sa 50. mesta u generalanom plasmanu popeo se na 45.

- Uoči ove etape pričao sam sa suvozačima kako tri godine, od B šampionata sveta u Kejptaunu 2007. nisam pobedio jaku trku  i da je već vreme da se radujem – rekao je Ivan Stević posle cilja. – Ovaj uspeh je plod timskog rada, jer kada su počeli, na oko 15 km do cilja, da love odbeglu trojku, cela ekipa je išla 50 km na sat! U završnici, karavan sa malo razvukao, morao sam bukvalo da se laktam da dođem do čela. Krenuo sam na sprint na oko 350 metara pre cilja jer sam znao da u direktnom duelu, rame uz rame, nemam šta da tražim sa nekoliko opasnih sprintera. Pamtiću ovu pobedu jer nikada do sada nisam trijumfovao na višoj koti, cilj je bio na 3.232 metra nadmorske visine!

Na pitanje izveštača zašto je liniju cilja prošao sa podgnutom rukom i ispruženim srednjim prstom, Stević je odgovorio:

- Nije bila namera da nikoga vređam. Bio je to, jednostavno, gest upućen zloj sreći koja nas je pratila na ovoj trci, samo se ja nisam razboleo u predhodnoj etapi. Na neki način sam razbio maler ovom pobedom...

Dušan Banović, 22 godišnji sportski direktor „Partizan Srbije“ podelio je radost i sa pomoćnikom Nikolom Jakovljevićem i maserom Brajanom Degijem:

- Oduševljeni smo, jer kako se odvijala etapa, nismo ni sanjali da će imati srećan završetak. Pobegla su, odmah posle starta, trojica vozača, napravili prednost od 5,30 minuta i činilo se da ih niko neće loviti. Međutim, na 15 km do cilja počela je potera, momci su sjajno vozili, pratili su pakleni tempo, jer je, na kraju, prosek u etapi sa brdskim ciljem prve kategorije na  3.445 metara, bio 42,5 km na čas! Stević sa majstorski progurao i odlično je taktički završio etapu, pomogao mu je i Der. Jedino je najmlađi Nikola Kozomara iscrpljen ostao na kraju grupe i došao je na cilj sa još desetak biciklista, među njima je bio i iskusni Hrvat Demarin, sa 4,35 minuta zaostaka na 118. mestu.

Žutu majicu čuva Hrvat Radoslav Rogina iz Loborike, sa 13:12,03 časova i ima 24 sekunde prednosti u odnosu na Gregora Gazvodu (Slovenija, KTM - Austrija) i 34 sekunde prednosti u odnosu na Amerikanca Rejnena Kila (Dželi beli). Plasman srpskih biciklista je: 45. Stević +27,20, 48. Der + 27,28 minuta zaostatka, , 64. Hasanović + 37,13, 96. Kozomara + 51,00 minuta zaostaka itd. 

Peta etapa je 120,6 km od jezera Ćinghua do Ptičijeg ostrva sa jednim brdskim ciljem treće kategorije.

Ivan Stević je rođen 1980. u Beogradu gde je počeo da vozi kao kadet u OBK Beogradu, da bi iz Partizana 2000. otišao u italijanski amaterski klub Aran za koga je vozio do 2005. i zabeležio 20 pobeda. Potom je prešao u SAD gde je 2005. vozio prvo za Aerospejs, a od 2006. do 2008. za „Tojota junajtid“.

Tri najveća uspeha u karijeri, do ove trke, su mu šampionska titula na B prvenstvu sveta 2007. u Kejptaun, vicešampionska titula na B prvenstvu sveta 2003. u Eglu kraj Lozane i pobeda u drugoj etapi (Tumbstoun – Rim)  na trci 2.HC kategorije „Oko Džordžije“ 2007.

Bio je  2001. drumski šampion Jugoslavije do 23 godine, isti uspeh ponovio je i 2003. Drumski prvak u eliti SCG bio je 2003. i 2005. a  prvak Srbije na drumu bio je 2006. i 2009. Dvostruki je olimpijac, 2004. u Atini i 2008. u Pekingu (67. mesto).

Print  Srbija Sport - 00:30 21/07/2010
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 26/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Biciklizam
  Jun 2011
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
  May 2011
Srbija Sport Vest Kontador trijumfovao na "Điro di Italija"
  Oct 2010
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
  Sep 2010
Srbija Sport Vest Kontador suspendovan zbog dopinga!
Srbija Sport Vest Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
  Aug 2010
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
  Jul 2010
Srbija Sport Vest Kontador pobedio na Tur de Fransu
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  Jun 2010
Srbija Sport Vest Biciklisti Partizana osvojili 'Trku kroz Srbiju'
Srbija Sport Vest Hasanović sedmi na Palama
Srbija Sport Vest Zahuktava se "Trka kroz Srbiju"
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  May 2010
Srbija Sport Vest Kasa šesti na kraju trke 'Tur de Franše Komte' 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Kozomora prvi 'Dolinom vekova'
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Esad Hasanović pobedio na trci "VN Moskve" 
Sve vesti Biciklizam Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009