Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Vesti iz biciklizma
Biciklizam, Vesti iz biciklizma udruzenjefreestylera
Bojan Đurđić - četiri pobede u četiri trke!; Vilijamsova u majici Srbije četvrta u Češkoj; Veličković 60, Jovanović 66. u Luksemburgu; Kadeti Srbije blistali u Turskoj   
 

Bojan Đurđić - četiri pobede u četiri trke! 

Bojan Đurđić, reprezentativac kragujevačkog Radničkog osvojio je prvo mesto u trci na planinskimm biciklima za Ligu Srbije u Crnoj Travi „Balkan kup – memorijal Bogdana Bogdanovića“ čiji je odličan organizator bio klub Orlovac uz podršku GTP „Milentije Popović“ i firmi Crnotravac invest, Balkan, Viadukt (Beograd) i Banković. Sudle su dve dame iz crne Trave Vesan Nikolič i Sunčica--Stanković. Ovo je četvrta pobeda u četiri ligaške trke Bojana Đurđića!

Đurđić je pretekao belgijskog biciklistu Voutera Klepa (vozi za sofijski Mamut, čiji su biciklisti takođe učestvovali), koji je u odlučujućem delu trke pogrešio (a i pre toga je imao problema sa kočnicama), pa ga je Đurđić dostigao i pretekao Treće mesto osvojio je Boris Popović iz Ris sajklinga, a četvrto Aleksa Marić iz Crvene zvezde. Tako mu je pripala i nagrada za najboljeg biciklistu do 23 godine, ispred nove zvezde srpskog planinskog biciklizma Marka Popovića (Ris sajkling) i Akoša Brindze iz Kapriola (Bačka Topola). U bodovanju za ligu prva trojica su Đurđić, Popović i Marić.

- Orlovac se pokazao kao odličan domaćin, staza je bila zahtevna, skoro svetska, i malo ćemo je korigovati za Prvenstvo Balkana  1. avgusta, da bude primerena nivou takmičenja – kaže sportski direktor Radničkog Aleksandar Marić. – Forma srpskih biciklista je dobra, treba očekivati lepe vesti sa Balkanijade...

Takođe, domaćini su promovisali i prvi biciklistički park u Srbiji za planinski biciklizam – olimpijsku disciplinu kros kantri, koju pomaže i država kroz nacionalni investicioni plan i pokazalo se da Crna Trava ima izvanredne uslove i za razvoj veoma popularnog i isplativog ciklo turizma.

Nikoleta Mitrović iz Orlovca pobedila je u trci dama, ispred Vanese Durman iz Fanatika i Ružice Šmelcerović iz Orlovca. Najbolji junior bio je Mirko Skandarski iz kragujevačkog Radničkog, drugi je bio njegov drug iz kluba Aleksandra Cvetkovića i Negovana Stanačkova iz Orlovca.

Najuspešniji kadet bio je Marko Simijonović iz Orlovca, drugo mesto pripalo je Ognjenu Stankoviću uz Orlovca, dok je treći bio Deneš Horvat iz Ciklomanije (Zrenjanin).

U hobi  klais slavio je Andre Kalmar, najbolji masters bio je Bojan Vasović iz Borca (Čačak),

Vilijamsova u majici Srbije četvrta u Češkoj

Britanka Ketrin Viliamson u majici Srbije četvrta na prolaznim i brdskim ciljevima i 28. u generalnom plasmanu u Češkoj.
 Britanka Ketrin Viliamson, prvakinja Britanije za 2009. u drumskoj vožnji, kao članica mešovite ekipe Srbije na trci „Češko - švajcarski trofej“ (kategorija 2.2)  završenoj posle pet etapa u okoli Krasne Lipe u Češkoj, zauzela je četvrta mesta u konačnom plasmanu za brdske i prolazne ciljeve i 28. mesto u geneneralnom plasmanu sa 4,42 minuta zaostatka iza pobednice Nemice Triksi Forak.

Ostale srpske reprezentaivke su odustale – Ivana Mijučić, Dragana Kovačević, Jovana Kritnić i Marija Kuzeljević, kao i gošća, Slovakinja Zuzana Vojtišova.

Viliamsonova, koja je posle dve etape bila četvrta u ukupnom plasmanu, pokvarila je poziciju u trećoj etapi, hronometru voženom u Poljskoj, kada je zauzela 76. mesto sa 4,03 minuta zaostaka u odnosnu na pobednicu Triksi Forak. U četvrtoj etapi na 104 km, ponovo je pobedila Triksi Forak, Viliamsonova je bila šesta u vremenu pobednice. U poslednjoj, petoj, etapi, ponovo uspeh Forakove, koja je osvojila prva mesta u svim etapama, dok je Ketrin Viliamson bila deveta u vremenu pobednice.

U konačnom generalnom plasmanu, prva je Triksi Forak (Nemačka) 12:57,39 časova, druga je Aleksndra Burčenkova (Rusija) sa 1,05 minuta slabijim vremenom, a treća Sara Dister (Nemačka – nacionalni tim) sa 1,10 minuta zaostatka. Reprezentaciju Srbije vodio je trener Alan Voluhter angažovan u programu „Olimpijska solidarnost“ na incijativu BSS i uz pomoć OK Srbije.

Aleksa Veličković 60, Uroš Jovanović 66. na „VN generala Patona“ u Luksemburgu 
 
Junior Šumadije iz Aranđelovca Aleksa Veličković završio je trku Kupa nacije za omladince „Velika nagrada generala Patona“ uz Luksemburgu na 60. mestu sa 25,25 minuta zastatka, dok je  na 66. mestu na kraju bio Uroš Jovanović, takođe iz Šumadije sa 36,23 minta slabijim vremenom od osvajača žute majice Francuza Olvijea L`Gaka, pobednika prve etape,  koji je stazu prevezao za 5:24,54 časova. Lovor za prvo mesto dobio je na poene za ukupno bolje plasmane u dve etape, jer je i drugoplasirani Australijanac Džej Mekarti imao isto vreme. Treći je sa tri sekunde zaostatka trku završio Australijanac Damijan Houson.

U drugoj etapi slavio je  Luka Čiriko (Italija) posle 2.47,04 časova vožnje na stazi od 101,3 km u okolini Finkanžea. Odsprintao je zemljaka Graciana Di Luku  i Evgenija Šalunova (Rusija). Aleksa Veličković je bio 66. sa 19,02 minuta zaostaka a Uroš Jovanović 67, sa 19,05 minuta slabijim vremenom. Ukupno je startovalo 97 vozača.

Kadeti Srbije blistali u Turskoj, Stefan Stefanović treći u generalnom plasmanu, Miloš Borisavljević drugi sprinter! 

Kadeti Srbije u ekipi Železničara MBN na trci „Mušin Jazicioglu“ u okolini grada Sivasa u Turskoj, sjajno su vozili u konkurenciji blizu 100 biciklista iz Turske, Bugarske, Rumunije, Sirije, Azerbejdžana i Gruzije.

U generalnom plasmanu posle prologa i četiri etape, Stefan Stefanović iz čačanskog Borca osvojio je treće mesto sa 3,22 minuta  zaostatka u odnosu na pobednika Turčina Samlija Ferticana .Drugi je bio Turčin Jasin Bejan sa 2,52 minuta slabijim vremenom. Sedmi je trku završio Miloš Borisavljević iz Metalca sa 3,55 minuta slabijim vremenom, 13. je bio Luka Samardžić iz Borca sa 4,15 minuta, dok je 34. bio Marko Polumirac iz Metalca sa 12,09 minuta slabijim vremenom. Na 68. poziciju plasirao se Miloš Kostov iz Železničara MBN sa 45,23 minuta lošijim vremenom.

Stefan Stefanović je u prologu bio četvrti, dok je u prvoj etapi ovaj mladi vozač je zauzeo drugo mesto, Borisavljević bio četvrti, Samardžić deseti i Polumirac 11.  Borisavljević je u drugoj etapi zauzeo četvrto mesto, Samardžić je bio deveti a Stefanović deseti. Najslabije etapne plasmane srpski kadeti imali su u trećoj etapi, kada je Stefanović bio 19, Samardžič 20, a Borisavljević 27...

Borisavljević je u poslednjoj, četvrtoj, etapi bio drugi, Samardžić 33, Stefanović 38, Polumirac 52, Kostov 80...U generalnom plasmanu prolaznih ciljeva, drugo mesto pripalo je Miloš Borisavljeviću...

Print  Srbija Sport - 02:57 12/07/2010
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Biciklistički Savez Srbije
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
Srbija Sport Vest Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Poslednje vesti
Sve vesti 26/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Biciklizam
  Jun 2011
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
  May 2011
Srbija Sport Vest Kontador trijumfovao na "Điro di Italija"
  Oct 2010
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
  Sep 2010
Srbija Sport Vest Kontador suspendovan zbog dopinga!
Srbija Sport Vest Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
  Aug 2010
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
  Jul 2010
Srbija Sport Vest Kontador pobedio na Tur de Fransu
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Srbija Sport Vest Stević pobedio u četvrtoj etapi trke u Kini! 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  Jun 2010
Srbija Sport Vest Biciklisti Partizana osvojili 'Trku kroz Srbiju'
Srbija Sport Vest Hasanović sedmi na Palama
Srbija Sport Vest Zahuktava se "Trka kroz Srbiju"
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  May 2010
Srbija Sport Vest Kasa šesti na kraju trke 'Tur de Franše Komte' 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Kozomora prvi 'Dolinom vekova'
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Esad Hasanović pobedio na trci "VN Moskve" 
Sve vesti Biciklizam Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009