Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Pljušte medalje na SP u Rijeci
Kuglanje, Pljušte medalje na SP u Rijeci UB
Vilmoš Zavarko i Robert Ernješi šampioni sveta, Aleksandar Milinković i Miloš Simijonović vicešampioni
 

Fantastično veče u dvorani Zamet u Rijeci na 15. juniorskom Šampionatu sveta za srpske kuglaše: Vilmoš Zavarko i Robert Ernješi osvojili su zlatnu medalju u disciplini tandem a Aleksandar Milinković i Miloš Simijonović srebrnu! Dve bronze pripale su Hrvatskoj (Marinović i Čubelić) i Nemačkoj (Satič i Vajs).

U ženskoj konkurenciji slavile su Nemice  (Bise i Kumer) posle zlatnih kugli 15:11, srebro je pripalo Slovakinjama Listoferovoj i Klubertovoj, dok su dve bronze osvojile Rumunke i Mađarice.

Finale muškog tandema, discipline koja je prvi put odigrana na Šampionatu sveta u Rijeci, proteklo je u kamernoj atmosferi, a naši kuglašim igrali su bez sekundanata, jer je selektor Pavlović smatrao da ne bi bilo u redu da bilo kome sekundira... Prvi set dobilio su Zavarko i Ernješi 144:136, a drugi Milinković i Simijonović 151:132. Odlučivale su dodatne zlatne kugle i šampioni su odigrali – šampionski: Ernješi osam, a Zavarko devet, na drugoj strani Simijonović pet a Milinković šest, ukupno 17:11!

- Počela je moja dugo priželjkivana operacija osvajanja svih zlatnih medalja na juniorskom šampionatu sveta,ovo mi je poslednja prilika, dogodine sam već senior – rekao je Vilmoš Zavarko. – Imam već dve, u petak igram sprint, a u subotu pojedinačni deo gde mogu da osvojim dve medalje – samo pojednačnu, ali i za kombinaciju gde se sabiraju rezultati ekipnog i pojedinačnog dela. U suštini, najteže je bilo osvojiti ekipno zlato, tu mora da odgiraju svi dobro, a u svim drugim disciplinama, odlučuješ sam i koliko dobro igraš. Zadovoljan sam, očekivao sam finale, ali su mi ulepšali dan protivnici, moji dobri drugari...

Robert Ernješi, koji je na kadetskom Svetskom kupu pre nekoliko dana takođe u Rijeci osvojio zlato, sada ima tri najsjajnija trofeja u kolekciji:

- Imali smo i malih kriza, ali nije bilo predaje i malodušnosti. Učinili smo da se ovo prvenstvo pamti, jer je jedna zemlja osvojila zlato i srebro...

Aleksandar Milinković je u četvrtfinalnom meču protiv Mađara u dodanoj kugli srušio osmicu a polufinalu prtiv Nemaca devetku i bio igrač odluke:

- Malo smo vas uplašili u finalu –zadirkivao je Milinković Zavarka -  Izjednačili smo a to niste očekivali... Da mi se mladi drug nije uplašio, ko zna kako biste prošli.

Zavarko je na to, u šali, odgovorio:

- Koliko ste nas uplašili vidi se po tome kako smo odigrali dodatne kugle: uplašeni i oznojeni Robert Ernješi osam, a ja prestravljeni i zabrinuti  – devetku.

U prvom kolu Vilmoš Zavarko i Robert Ernješi su savladali tandem Makedonije A. Manev – Sokolovski sa 2:0, a u drugom kolu su bili bolji do Italijana Prunstera i Švinbahera .sa 2:0. U ovom bloku igrali su i Hrvati Marinović i Čubelić koji su pobedili Francuze sa 2:0 u setovima ukupno 312 čunjeva što je bolji rezultat od prvog rekorda koji su postavili Zavarko i Ernješi protiv Makedonaca - 307!

Aleksandar Milinković i Miloš Simijonović su u prvom kolu bili bolji od tandema Rohotin - Dudas (Rumunija) sa 2:0 (143:141 i 128:122), a u drugom su igrali protiv raspevanih i razdraganih Katalonaca  Alvareza i Melera koji su pobrali simpatije publike eliminisavši u prvom kolu Bosance. Srbi bili su ubedljivi 2:0 (134:127 i 148:125).

Zavarko i Ernješi su u četvrtfinalu pobedili Mekedonce A. Maneva i Memedija sa 2:0 (156:128 i 140:133), dok su Milinković i Simijonović izbacili Mađare Vereša i Kozmu na „zlatne kugle“. Posle 1:1 u setovima, u dve dodatne kugle bilo je 13:12 za srpski tandem..

U polufinalu, Vilmoš Zavarko i Robert Ernješi bili su bolji od Hrvata Marinovića i Čubelića 2:0 (146:136 i 153:143), dok su Milinković  i Simijonović izbacili Nemce Satiča i Vajsa. Bilo je 1:1 (139:166 i 147:142) a u dodatnim kugalama 16:13 za srpski par.

Na žalost, lepši deo srpske reprezentacije nije odigrao na nivou. U prvom kolu Livia Santo i Marija Gajin su izgubile od Luciferove i Klebertove (Slovačka) posle 1:1 u setovima na „šampionske kugle“ gde je bilo 13:12. Ispale su i Gordana Golušin i Biljana Vujackov od  Nemica Birger i Kleinstik, ali su „skupo prodale kožu“. Posle 1:1 u setovima i dve dodatne serije šampionskih kugli 11:11 i 13:13, u trećoj su Nemice bile bolje 11:9... Treći srpski tandem Jelena Petrović – Isidora Šibul je pobedio u prvom kolu sa 2:0 Slovakinje Diabelkovu i Drabiščakovu, ali su u osmini finala izgubile od Nemica Birger i Kleinstik sa 2:0 (142:116 i 129:123).

U petak 28. maja igraće se miks parovi i selektori su odlučili da to budu Marija Gajin i Aleksandar Milinković. Sastaće se u prvom kolu sa Janom Rackovom i Metelkom (Slovačka). Istog dana igraće se i sprint za muškarce gde Srbija ima samo jedno mesto i dato je Vilmošu Zavarku, dok u ženskoj konkurenciji na staze izlaze Biljana Vujackov i Jelena Petrović. Vujackov će za protivnicu imati Nemicu a Petrovićeva  Makedonku.

Print  Srbija Sport - 02:21 28/05/2010
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 20/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Kuglanje
  May 2011
Srbija Sport Vest Srpski kuglaši šampioni sveta!
  Oct 2010
Srbija Sport Vest Zavarko osvojio dve zlatne i srebrnu medalju na SP
Srbija Sport Vest Vilmoš Zavarko srebrni na SP
Srbija Sport Vest SK: Zavarko i Jokovićeva najbolji prvog dana
  Sep 2010
Srbija Sport Vest Kuglaši i kuglašice dobili rivale za SP 2011.
  May 2010
Srbija Sport Vest Juniori Srbije šampioni sveta u kuglanju! 
Srbija Sport Vest Srbiji četiri medalje na Svetskom kupu u Rijeci
Srbija Sport Vest Zavarko: Želim šest medalja sa SP
Srbija Sport Vest Juniori Srbije bolji od Mađara
Srbija Sport Vest Vesti iz kuglanja
Srbija Sport Vest 'Pionirova' dupla kruna, ne zanima Suboticu?!
Srbija Sport Vest Parovi 'Štedionice' i 'Pionira' šampioni Srbije
Srbija Sport Vest Obe titule u juniorskim parovima u Zrenjaninu!
  Apr 2010
Srbija Sport Vest Vesti iz kuglanja
Srbija Sport Vest Titule kuglašicama 'Pionira' i kuglašima 'Poštanske štedionice' 
  Mar 2010
Srbija Sport Vest "Pionir" četvrti u Ligi šampiona
Srbija Sport Vest Kuglašice Pionira na Final 4 Lige šampiona
Srbija Sport Vest Zavarko prvi kuglaš sveta
  Feb 2010
Srbija Sport Vest "Pionir" u F4 Lige šampiona
Srbija Sport Vest LŠ: Junaković se ne predaje, 'Štedionica' u nemogućoj misiji
Sve vesti Kuglanje Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009