Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Vesti iz biciklizma
Biciklizam, Vesti iz biciklizma udruzenjefreestylera
Gabor Kasa peti u četvrtoj etapi trke u Francuskoj; Filip Čengić pobedio u 'Dunavskom kupu'; Uroš Jovanović pobedio u drugoj trci 'Trofej sajmskih gradova'
 

Gabor Kasa peti u četvrtoj etapi trke u Francuskoj 
Gabor Kasa, reprezentativac Srbije, član subotičkog Spartaka, osvojio je, u majici ekipe trenitg centra UCI iz Egla kraj Lozane, peto mesto u četvrtoj etapi trke „Tur de Franše Komte“ i sačuvao je treće mesto u generalnom plasmanu i  majicu najboljeg mladog vozača (do 23 godine). Kasa (22) je stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) i već nekoliko meseci boravi u trening centru.

U etapi od 143 kilometra, čiji je cilj bio u Švajcarskoj, slavio je Francuz Romen Benej ispred zemljaka Nikolasa Epla i Tenela Kanžera. Kasa je stigao sa nekoliko sekundi zaostatka u vremenu četvrtoplasiranig Francuza Pola Mošeroa.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Francuz Ede, prati ga zemljak Vela, Kasa na trećoj poziciji ima osam sekundi zaostatka. Poslednja etapa voziće se 24. maja  od Mortoa do Bezankona.

Filip Čengić pobedio u „Dunavskom kupu“  
Gost iz Hrvatske Filip Čengić (Sokol Cestorad, Vinkovic) pobedio je u  petoj trci „Dunavskog kupa“, brdskom hronometru u Rakovcu. Stazu od 3,9 klometra sa prosečnim usponom od 7,6 procenata (najveći uspon bio je 13,1 procenat) prešao je za 11:30,87 minuta. Pretekao je druga iz ekipe Brunu Maltara koji je završio hronometar u vremenu 11:35,11 minuta dok je treće mesto pripalo Aleksandru Mirkoviću (Fanatik, Novi Sad) u vremenu 11:38,17 minuta.

Šesta trka „Dunavskog kupa“, brdska sa zajedničkim startom, planirana da se vozi od Beočina do Čota, zbog provale oblaka prvo je pomerena za 30 minuta, potom je i odložena. Učestvovalo je 37 biciklista iz osam klubova Srbije i Hrvatske.

U „Malom Dunavskom kupu“ sva tri trofeja pripala su vozačima iz Hrvatske. Na stazi od 2 kilometra prosečnog uspona 4,2  procenta (maksimalni uspon bio je 12,6 procenata) pobedio je Fran Luburić u vremenu 5,34 minuta ispred Zvonimira Zadra u vremenu 5,42  i Petra Čengića sa 6,36 minuta.

Naredena trka „Dunavskog kupa“ biće  30. maja u Vinkovcima, start je u 14 časova, staza je 60 kilometra.

Uroš Jovanović pobedio u drugoj trci „Trofej sajmskih gradova“ 
Junior Šumadije iz Aranđelovca Uroš Jovanović pobedio je u drugoj omladinskoj trci kategorije 1.1 za svetske bodove „Trofej sajamskih gradova“  koju je uspešno organizovao BS Vojvodine i klub Velo pod pokroviteljstvom Skupštine grada Novog Sada i uz pomoć Crvenog krsta Vojvodine, Auto škole Volan, Opštine Titel, Mesne zejednici Čenej, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novog Sada i MUP Srbije – centar za veze.

Uroš Jovanović je stazu Novi Sad – Petrovaradin – Iriški venac – Irig - Vrdnik – Veliki Radenci - Manđelos - Sviloš – Banaštor – Beočin - Sremska Kamenica – Petrovardin (108 km) prešao za 3:20,08 časova i solo stigao na cilj, sa preko tri minuta boljim vremenom od Miloša Stojanovića iz kraljevačkog Metalca  i preko pet minuta boljim vremenom od trećeplasiranog Nikolaja Ivanova (Bugarska, Burgas).

- Srpski biciklisti su taktički sjajno vozili u trci. Prvo je pobegla grupa od šest vozača sa četiri takmičara iz Srbije, potom je Uroš Jovanović krenuo u uspešan beg a ostatak srpskih biciklista ga nije lovio, zatim se izdvojio i Miloš Stojanović i ponovo srpski biciklist nisu „menjali“, tako da je trka završena prvim i drugim mestom za bicikliste iz Srbije – kaže Dragan Dostanić šef struke u čačanskom Borcu i predsednik BS Srbije koji je pratio trku. – U celini, odlični rezultati srpskih bicklista, u prvoj trci je pobedio Lazar Jovanović iz Borca, a Aleksa Veličković iz Šumadije bio je treći. Čestitke i organizatoru na uspešno sprovednoj trci koja ima veliki ugled u regionu...

Rezultati, druga trka „Trofej sajamskih gradova“, 108 km: 1. Uroš Jovanović (Šumadija, Aranđelovac) 3:20,08 časova, 2. Miloš Stojanović (Metalac, Kraljevo) + 3,09 minuta zaostatka, 3. Nikolaj Ivanov (Bugarska, Burgas) +5,15 minuta, 4. Lazar Jovanović (Borac) + 5,18, 5. Blaž Klemenčič (Slovenija, Radenska) + 45,22, 6. Marko Danilović (Borac) + 5,28, 7. Aleksa Veličković (Šumadija) + 5,29 itd. Učestvovalo blizu 50 biciklista iz Grčke, Slovačke, Slovenije, BiH, Bugarske i Srbije.

Print  Srbija Sport - 01:05 24/05/2010
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Biciklistički Savez Srbije
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
Srbija Sport Vest Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Poslednje vesti
Sve vesti 26/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Biciklizam
  Jun 2011
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
  May 2011
Srbija Sport Vest Kontador trijumfovao na "Điro di Italija"
  Oct 2010
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
  Sep 2010
Srbija Sport Vest Kontador suspendovan zbog dopinga!
Srbija Sport Vest Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
  Aug 2010
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
  Jul 2010
Srbija Sport Vest Kontador pobedio na Tur de Fransu
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Srbija Sport Vest Stević pobedio u četvrtoj etapi trke u Kini! 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  Jun 2010
Srbija Sport Vest Biciklisti Partizana osvojili 'Trku kroz Srbiju'
Srbija Sport Vest Hasanović sedmi na Palama
Srbija Sport Vest Zahuktava se "Trka kroz Srbiju"
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  May 2010
Srbija Sport Vest Kasa šesti na kraju trke 'Tur de Franše Komte' 
Srbija Sport Vest Kozomora prvi 'Dolinom vekova'
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Esad Hasanović pobedio na trci "VN Moskve" 
Sve vesti Biciklizam Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009