Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Vesti iz biciklizma
Biciklizam, Vesti iz biciklizma Nike
Gabor Kasa pobedio na prolaznim ciljevima na trci 'Oko Berna'; Žolt Der deveti u generalnom plasmanu trke u Moskvi, 'Partizan Srbija' treća ekipa; Veličković 18. u četvrtoj etapi i 58. u generalnom na juniorskoj 'Trci mira'; Održana šesta 'Beogradska Coca-Cola Biciklijada'  
 

Gabor Kasa pobedio na prolaznim ciljevima na trci „Oko Berna“ 
Srpski reprezentativac Gabor Kasa član subotičkog Spartaka, sada stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) u Biciklističkom centru UCI u Eglu kraj Lozane, pobedio je na prolaznim ciljevima trke „Oko Berna“ za elitu u nacionalnoj kategoriji na stazi od 170 kilometra! U konačnom plasmanu osvojio je 25. mesto sa 2,05 minuta slabijim vremenom od pobednika, suvozača iz svoje ekipe „Svetski biciklistički centar“ Ki Ho Čoija iz Koreje koji je stazu prevezao za 4:03,48 časova (prosek 41,7 km na čas) i za šest sekundi pretekao Danijela Teklehajmanota (Eritreja) takođe iz ekipe „Svetski biciklistički centar“. I trećeplasirani  Švajcarac Rože Behart je imao šest sekundi zaostatka.

- Staza je bila kružna, 34 kilometra krug, sa usponom od deset kilometra  i na jednom deleu od 1,5 km nagib je bio devet stepeni – kaže Gabor Kasa. - Posle 20 km krenuo sam u beg sa još sedmoricom  biciklista, ali su nam se priključila na 120. kilometru još šestorica biciklis među njima i moji suvozači, Ki Ho Čoi i Teklehajmanot. U poslednjem krugu sam pustio grupu, osetio sama jak umor, ali sam, u međuvremenu, sakupio dovoljno bodova i pobedio prolazne ciljeve na trci!

Kasa (21) i Nišlija Jovan Rajković (20) su angažovanjem Biciklističkog saveza Srbije dobili stipendije Međunarodne biciklističke unije (UCI) za trening i boravak u centru u Eglu. Kasa će od petka do nedelje učestvovati na trci „Tur de Loar“ u Francuskoj koja se boduje za vozače do 23 godine.

Žolt Der deveti u generalnom plasmanu trke u Moskvi, „Partizan Srbija“ treća ekipa! 
Srpski profesionalac Žolt Der (profi tim „Partizan Srbija“) zauzeo je šesto mesto u sprintu velike grupe biciklista u  poslednjoj, četvrtoj, etapi trke „Pet krugova oko Moskve“ u kategoriji 2.2 za svetske bodove. Sedmo mesto osvojio je Ivan Stević  takođe u vremenu pobednika, ruskog bicikliste Borisa Špilevskog iz tima Kaćuša koji je stazu od 40 krugova (120 kilometra) oko Kremlja prešao za 3:00,42 časova (prosek 39,8 km na čas). U sprintu, drugo mesto pripalo je Evgeniju Kovalevu (Rusija, Moskva), a treće Aleksandru Porsevu (Rusija, Itera Kaćuša).

U generalnom plasmanu, srpski profi tim Partizan Srbije osvojio je treće mesto, Der je na kraju deveti sa 3,08 minuta zaostatka, a belorusku internacionalac u ekipi „Partizan Srbija“ Jauhen Sobal deseti  3,12 minuta slabijim vremenom. Na 18. mestu trku je završio Ivan Stević sa  5,47 minuta slabijim vremenom, dok je Esad Hasanović na kraju 60. sa 45 minuta zaostaka.

Žutu majicu osvojio je Rus Sergej Firsanov iz danske ekipe „Dizajn Koken Blu Voter“ u vremenu12:49,05 časova. Sergej Rudaskov (Rusija, Itera Kaćuša) je drugi sa 1,58 minuta slabijim vremenom, dok je treće mesto pripalo Vitaliju Popkovu (Ukrajina, ISP) sa2,01 minut zaostatka.

- Dolazak u Moskvu se višestruko isplatio – komentar je sportskog direktora „Partizan Srbije“ Dušana Banovića. - U tri jednodnevne trke kategorije 1.2, uvodne u etapnu trku „Pet krugova oko Moskve“ koja se tradicionalno vozi povodom Dana pobede, osvojili smo dva prva mesta – Žolt Der i Esad Hasanović a Ivan Stević je bio peti i sedmi i osvojili smo 96 svetskih bodova. U etapnoj trci, Žolt Der je bio šesti u prvoj i četvrtoj etapi i sedmi u trećoj, Stević je bio sedmi u četvrtoj etapi i deveti u prvoj, a Sobal osmi u trećoj etapi. Treća smo ekipa na veoma jakoj trci što je izuzetan uspeha, a značajan  udeo u ovom plasmanu imaju i Esad Hasanović i Nikola Kozomara koji su bili u timu. Sada nas čakaju pripreme za trku „Kroz Srbiju“ u junu koja nam je i glavni cilj prvog dela sezone.

Veličković 18. u četvrtoj etapi i 58. u generalnom na juniorskoj „Trci mira“ 
 Aleksa Veličković, juniorski reprezentativac aranđelovačke Šumadije jedini je od srpskih biciklista, koje je vodio selektor Saša Gajičić, završio omladinsku „Trku mira“ u Češkoj, najjaču u svetu, na 58. mestu u ukupnom plasmanu.

U četvrtoj etapi zauzeo je sjajno 18. mesto sa 4,12 minuta slabijim vremenom od pobednika Rusa Evgenija Šalunova, koji je stazu u blizini Terezina od 85,3 kilometra od Teplica do Altenberga prešao za 2:29,19 časova (prosek 34,2 km na čas) i stigao na cilj solo sa 2,15 minuta boljim vremenom od drugoplasiranog Džošue Edmonsa (Velika Britanija), dok je trećeplasirani Petr Vakoč (Češka) imao 2,51 minut zaostatka. Drugi srpski vozač Uroš Jovanović završio je etapu na 115. mestu sa 24,39 minuta zaostatka.

U petoj etapi, kružnoj oko Terezina od 101 km, Veličković je zauzeo 30. mesto sa 1,20 minuta slabijim vremenom od pobednika Romena Žujoa (Francuska) koji je zabeležio rezultat 2:37,11 časova (prosek 38,5 km na čas) i odsprintao na cilju Rafaela Reiša (Portugalija). Treće mesto osvojio je Petr Vakoč (Češka) u sprintu velike grupe sa 1,20 minut zastatka. Uroš Jovanović je odustao u ovoj etapi.U generalnom plasmanu pobedio je Rus Evgenij Šalunov sa 112:52.59 časova, drugi je Danac Asbjorn Andersen sa 1,25 minuta zaostatka, dok je treći Petr Vakoč (Češka) sa 3,41 minut zaostatka. Aleksa Veličković je u dve poslednje etape napravio veliki skok od 51 mesta u generalnom plasmanu i trku je završio na 58. poziciji sa 24,27 minuta slabijim vremenom od žute majice.

Šesta „Beogradska Coca-Cola Biciklijada“ okupila više od 5.000 ljudi 
Pod sloganom „Pobeda svih rekreativaca“, danas je održana tradicionalna, šesta po redu, Beogradska Coca-Cola Biciklijada. Više od pet hiljada ljubitelja vožnje biciklom, starosti od 15 do 85 godina, uživalo je vozeći poznatom trasom od Trga Republike do platoa na Ušću. I ove godine, jednu od najmasovnijih sportskih gradskih manifestacija, organizovala je Asocijacija „Sport za sve“, uz podršku Skupštine grada Beograda i pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Coca-Cola i Coca-Cola Hellenic Srbija. Prisutne je na startu zabavljao Prljavi inspektor Blaža, dok je za dobre muzičke vibracije na cilju bio zadužen Family band. Osim muzike, na kraju trke, kod Ušća, za sve učesnike bio je organizovan zabavni program i nagradna lutrija, na kojoj su oni najsrećniji osvojili bicikle, turistička putovanja i druge zanimljive nagrade. 

„Drago nam je da smo i ove godine, kroz druženje i zabavu, ovom rekreativnom vožnjom uspeli da skrenemo pažnju na važnost rekreacije i zdravog života. Ove godine akcenat smo stavili na najmlađe – na školarce, koji su uz pratnju svojih nastavnika i roditelja učestvovali na Beogradskoj Coca-Cola Biciklijadi. Takođe se nadam da je učešće velikog broja građana uspelo da motiviše i ostale Beograđane da koriste bicikl više nego do sada“ rekao je direktor Beogradske Coca-Cola Biciklijade Petar Polimac.  

Beogradska Coca-Cola Biciklijada je najveća rekreativna biciklistička manifestacija koja propagira zdrav i aktivan način života i koja ima za cilj da okupi celu porodicu, školarce, sportske klubove, rekreativce, profesionalce. Želja organizatora jeste i da afirmiše bicikl kao alternativno prevozno sredstvo u gradu, i na taj način približi Beograd Evropi, s obzirom na to da samo 0,55 odsto Beograđana koristi bicikl u te svrhe. 

Svoju podršku zdravom i aktivnom načinu života Coca-Cola Sistem izražava kroz pokroviteljstvo ove manifestacije. „Naša želja je da se što više mladih, ali i građana ostalih životnih dobi, okrene rekreativnom sportu. Zbog brzog tempa života, svima nam je potrebno nešto što će nas rasteretiti i skrenuti misli sa svakodnevnih obaveza. Proleće je došlo, te je bicikl idealan za rekreaciju u predstojećim mesecima i po lepom vremenu koje nam dolazi. Osim toga, lakše ćete se kretati kroz grad i, ono što je najvažije, znaćete da svojom vožnjom doprinosite svom zdravlju, i ne zagađujete životnu sredinu“, rekla je predstavnica Coca-Cola Sistema Milica Stefanović.

Trasu dugu 12,3 kilometra koja je vodila od Trga Republike, preko Dečanske, Terazijskog tunela, Brankove ulice i Brankovog mosta, Bulevarom Zorana Đinđića do Tošinog bunara, Glavne ulice u Zemunu, Karađorđeve i dalje Bulevarom Nikole Tesle do platoa na Ušću gde je bila postavljena ciljna bina, biciklisti su prešli za sat vremena. I ove godine, na cilju „Beogradske Coca-Cola Biciklijade“, svi učesnici su dobili simbolične biciklističke vozačke dozvole sa brojem kojim su mogli da učestvuju u nagradnoj lutriji, a najsrećniji su osvojili i vredne poklone.

Print  Srbija Sport - 01:20 12/05/2010
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Biciklistički Savez Srbije
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
Srbija Sport Vest Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Poslednje vesti
Sve vesti 26/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Biciklizam
  Jun 2011
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
  May 2011
Srbija Sport Vest Kontador trijumfovao na "Điro di Italija"
  Oct 2010
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
  Sep 2010
Srbija Sport Vest Kontador suspendovan zbog dopinga!
Srbija Sport Vest Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
  Aug 2010
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
  Jul 2010
Srbija Sport Vest Kontador pobedio na Tur de Fransu
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Srbija Sport Vest Stević pobedio u četvrtoj etapi trke u Kini! 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  Jun 2010
Srbija Sport Vest Biciklisti Partizana osvojili 'Trku kroz Srbiju'
Srbija Sport Vest Hasanović sedmi na Palama
Srbija Sport Vest Zahuktava se "Trka kroz Srbiju"
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  May 2010
Srbija Sport Vest Kasa šesti na kraju trke 'Tur de Franše Komte' 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Kozomora prvi 'Dolinom vekova'
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Esad Hasanović pobedio na trci "VN Moskve" 
Sve vesti Biciklizam Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009