Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Vesti iz kuglanja
Kuglanje, Vesti iz kuglanja udruzenjefreestylera
Ilija Ramić četvrti na Mastersu u Češkoj; Metalac doneo prvu titulu u Gornji Milanovac i želi u Ligu šampiona; Polet pobedio u majstorici „13. maj“ i ušao u Prvu ligu Srbije – Vojvodina 
 

Ilija Ramić četvrti na Mastersu u Češkoj 
 Vetaran Kuglaškog kluba Radnički iz Kikinde Ilija Ramić, osvojio je odlično četvrto mesto u kategoriji veterana poreko 50 godina na trećem „Mastersu“ odžanom u češkim gradovima Liberec i Jablonec, a u apsolutnoj konkurenciji Ramić je zauzeo deveto mesto i našao sa na listi deset najgrađenih kuglaša. Učestvovalo je 80 kuglaša i kuglašica iz Slovenije, Srbije i Češke, podeljenih u dve kategorije - preko 50 godina i preko 60 godina.

- Kuglaški klub Radnički je učestvovao na sva tri „Mastersa“ - 2008. u Kranju, 2009. u Apatinu i ove godine u Češkoj – kaže Karljoa Štajn sekretar Radničkog. – Prijavili smo tri igrača za kategoriju preko 50 godina i jednog za preko 60 godina i veoma smo zadovoljni rezultatima, posebno Ilije Ramića koji je prvog dana jedini imao preko 600 čunjeva i ukupno mu je malo nedostajalo da se okiti i medaljom...

Ilija Ramić je imao 524 čunja u Jablonecu i 607 čunjeva u  Liberecu i osvojio je četvrto mestao i kategoriji preko 50 godina sa 1.131 čunjem. Do medalje mu je nedostajalo 14 čunjeva! Njegov rezultat u Jablonecu je ukupno treći na „Mastersu“!

U kategoriji kuglaša preko 50 godina slavio je Čeh Jaroslav Borkovec sa 1.172 čunja, Iliaj Ramić je sa 1.131 čunjem bio četvrti, Miloš Savin je bio 22. sa 970 lunjeva, a Janoš Sabo 27. sa 914 čunjeva. Borkovec je, takoše, pobedio i u apsolutnoj konkurenciji, Ramić je zauzeo odlično deveto mesto,  najstari igrač Kikinđana  Karolj Štajn (kategorija preko 60 godina) je bio 68a. sa 981čunjem, na 69. mesto plasirao se Miloš Savin a na 78. Janoš Sabo.

Metalac doneo prvu titulu u Gornji Milanovac i želi u Ligu šampiona! 
Kuglaši Metalca osvojili su Kup Srbije pobedivši u finalu u Novom Sadu somborski Polet i doneli prvu titulu u Gornji Milanovac! Klub koji je osnovan 1972. i do 1994. igrao pod imenom Takovo, ove godine je osvojio i četvrto mesto u Super ligi Srbije a Uroš Jagličić se okitio titulom seniorskog pojedinačnog vicešampiona Srbije!

- Četiri puta smo bili držani vicešampioni - 2002, 2003, 2004. i 2005. i imamo i pet trećih mesta u ligi, ali ovo je, ipak, najveći uspeh računajući domaća takmičenja Metalca – kaže trener Miloš Ponjavić, profesor koji je i selektor seniorske reprezentacije Srbije koja je lane u Nemačkoj postala šampin sveta. - Ove godine je u kupu igralo 98 ekipa, bio je veoma uzbudljiv i neizvestan i nije bilo lako osvojiti titulu. Imamo i četiri ekipne omladinske državne titule jer vodimo računa da iz naše škole uzimamo igrače za prvu ekipu. Mislim da smo jedan od najvećih „izvoznika“ mladih kuglaša u Srbiji. Kako kojeg igrača napravimo on ode na studije i – ne uđe u seniorsku ekipu...

Najveći teret u Super ligi Srbije poneli su Uroš Jagličić, Miloš Paunović i Milovan Pantić koji su odigrali sve mečeve. Jedan deo sezone ekipa je bila bez Jovice Krstića, koji se povredio i to je malo poremetilo tim u kome su bili i Zoran Golubović, Miloš Radojičić, Stefan Vučković, Milojko Solujić i Miloš Ponjavić koji je poslednjih osam godina i sekretar i, kako kaže, „devojka za sve“ u klubu:

-  U ligi smo izgubili nekoliko mečeva sa visokim rezultatima i to kao gosti. Nedostajalo je malo sportske sreće, jer objektivno, morali smo da budemo treći. Sada nas očekuje učešće u Kupu NBC federacije u kome igraju pobednici nacionalih kup takmičenja i osvajači trećih mesta u nacionalnim ligama. Igraće se u oktobru u Splitu  na Gripama i očekuje se učešće  42 ekipe što čini ovo takmičenje napornijim i neizvesnijim u odnosu na druga dva kupa – Svetski kup i Evropski kup - smatra Miloš Ponjavić.- Imamo bogato međunarodno iskustvo, tri puta smo igrali u Ligi šampiona, a u Segedinu 2003. izgubili smo meč za devet čunjeva od Bamberga i nismo ušli u plej of. Oborili smo u discplini 200 hitaca, koja je potom ugašena, 5.889 čunjeva što je četvrti rezultat svih vremena u ovom takmičenju! U Evropskom kupu smo 2003. bili drugi i to je još uvek najveći uspeh srpskog muškog kuglanja u ovom rangu. Dva puta smo u ovom takmičenju bili četvrti i jednom peti.

Metalac je bio i ostao rasadnik reprezentativaca. Jovica Krstić i Goran Čaluković su 2004.  doneli prvu svetsku medalju u Gornji Milanovac, srebrnu u paru! Na SP u Zadru 2008. n Miloš Radojičić je u paru sa Vilimošem Zavarkom osvojio zlato, Stefan Vučković je bio, kao i Radojičić i Solujić član vicešampionske juniorske reprezentacije Srbije koji je vodio - Miloš Ponjavić. Na SP za mlade kuglaše u Sarajevu 2006. Milojko Solujić je u paru sa Ljiljanom Relotom postao šampion sveta u miksu. Možda najtrofejniji srpski kuglaš  Arpad Antal, kao član Metalca bio je drugi na juniorskom SP u Augzburgu 2001.

- Svih ovih uspeha ne bi bilo bez sponzora fabrike Metalac. Imao izuzetnu podršku predsednika Dragoljuba Vukadinovića i direktora Petrašina Jakovljevića, koji su iskreni navijači kuglaša Metalaca. Nadamo se da  klub, koji veoma uspešno vodi predsednik Velibor Lukić, direktor Agrobanke za region, ove gdine konačno dobiti novu kuglanu sa šest staza. Moderan objekat nam je neophodan da, kada uđemo u Ligu šampiona, jer to nam je cilj  na Kupu NBC federacije, ne budemo domaćini u nekom drugom gradu. U istoriji kluba, bilo je perioda kada smo igrali kao domaćini na drugim kuglanama, jer naša nije bila po propisima. Sve to nije sprečavalo igrače starijih generacija da se okite medaljama sa domaćih takmičenja. Slobodan Simić je, na primer, 1995. osvojio prvu pojedinačnu državnu titulu u Metalcu, Pantić je bio tri puta vicešampion države u parovima. Nešković, Čaluković, Antal, Nikola Laković...donosili su omladinske medalje ... Sada očekujem da konačno izađemo iz skloništa, gde je sada kuglana, i  da u narednoj sezoni jurišamo i na titulu šampiona koja nam jedino nedostaje ... Biće to poklon fabrici Metalac, gradu Gornjem Milanovcu i našim navijačima...

Polet pobedio u majstorici „13. maj“ i ušao u Prvu ligu Srbije – Vojvodina 
 Somborski Polet savladao je u majstorici za ulazak u Prvu ligu Srbije – grupa Vojvodina novosadski „13. maj“ sa 3.237:3.060 (8:0).

Somborci će, tako, dogodine igrati u Prvoj ligi Srbije - grupa Vojvodina, dok će Novosađani igrati u Prvoj vojvođanskoj ligi.

Polet je izborio majstoricu kao drugoplasirani tim u Prvoj vojvođanskoj ligi. Novosadski „13. maj“ je završio takmičenje na poslednjem 10. mestu u Prvoj ligi Srbije - grupa Vojvodina. Meč je na kuglani u Subotici sudio Pero Skenderović.

„13. MAJ“ (NOVI SAD) – POLET (SOMBOR) 3.060:3.237 (0:8). Rezultati igrača: Mihajlović - Sunajko 0:1 (174, igrala zamena Plačkov 288, ukupno 462:515, 1:3), G. Manojlović - Štulić 0:1 (515:518, 1:3), S. Manojlović – Dojić 0:1 (495:546, 0:4), V. Manojlović – Zoran Pavlic 0:1 (529:530, 1,5:2,5), Jovičić - Ivanković 0:1 (553:557, 1,5:2,5), Žunac – Zdenko Pavlic 0:1 (506:571, 1:3).

Print  Srbija Sport - 01:12 12/05/2010
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Kuglaški Savez Srbije
Srbija Sport Vest Srpski kuglaši šampioni sveta!
Srbija Sport Vest Zavarko osvojio dve zlatne i srebrnu medalju na SP
Srbija Sport Vest Vilmoš Zavarko srebrni na SP
Srbija Sport Vest Kuglaši i kuglašice dobili rivale za SP 2011.
Srbija Sport Vest Juniori Srbije šampioni sveta u kuglanju! 
Poslednje vesti
Sve vesti 22/3/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Kuglanje
  May 2011
Srbija Sport Vest Srpski kuglaši šampioni sveta!
  Oct 2010
Srbija Sport Vest Zavarko osvojio dve zlatne i srebrnu medalju na SP
Srbija Sport Vest Vilmoš Zavarko srebrni na SP
Srbija Sport Vest SK: Zavarko i Jokovićeva najbolji prvog dana
  Sep 2010
Srbija Sport Vest Kuglaši i kuglašice dobili rivale za SP 2011.
  May 2010
Srbija Sport Vest Pljušte medalje na SP u Rijeci
Srbija Sport Vest Juniori Srbije šampioni sveta u kuglanju! 
Srbija Sport Vest Srbiji četiri medalje na Svetskom kupu u Rijeci
Srbija Sport Vest Zavarko: Želim šest medalja sa SP
Srbija Sport Vest Juniori Srbije bolji od Mađara
Srbija Sport Vest 'Pionirova' dupla kruna, ne zanima Suboticu?!
Srbija Sport Vest Parovi 'Štedionice' i 'Pionira' šampioni Srbije
Srbija Sport Vest Obe titule u juniorskim parovima u Zrenjaninu!
  Apr 2010
Srbija Sport Vest Vesti iz kuglanja
Srbija Sport Vest Titule kuglašicama 'Pionira' i kuglašima 'Poštanske štedionice' 
  Mar 2010
Srbija Sport Vest "Pionir" četvrti u Ligi šampiona
Srbija Sport Vest Kuglašice Pionira na Final 4 Lige šampiona
Srbija Sport Vest Zavarko prvi kuglaš sveta
  Feb 2010
Srbija Sport Vest "Pionir" u F4 Lige šampiona
Srbija Sport Vest LŠ: Junaković se ne predaje, 'Štedionica' u nemogućoj misiji
Sve vesti Kuglanje Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009