Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Vesti iz biciklizma
Biciklizam, Vesti iz biciklizma OK
Der šesti, Stević deseti na trci na stazi Krilatsko; Žolt Der 17. u vremenu pobednika na trci 'Pet krugova oko Moskve'; Aleksa Veličković 19. u trećoj etapi 'Trke mira'
 

Der šesti, Stević deseti na trci na stazi Krilatsko 
Srpski biciklisti iz profi tima „Partizan Srbija“ nastavljaju sa dobrim vožnjama u Moskvi. Uprvoj etapi trke „Pet krugova oko Moskve“ (kategorija 2.2) voženoj na olimpijskoj stazi Krilatsko, Žolt Der je zauzeo odlično šesto mesto, dok je Ivan Stević bio deveti u kunkurenciji preko 100 vozača!

- Relativno rano su u beg otišla dva Rusa, mislili smo da će ih uloviti, ali se na kraju došli sami na cilj sa preko dva minuta prednosti – kaže trener Partizan Srbije Dupan banović. - U velikoj glavnoj grupi buli su svi naši vozači, osim Hasanovića, kome je pukla žica na točku i izgubio je mnogo vremena. Sreća da ga nije uhvatila „vremenska rampa“, izbegao je isključenje sa trke za dva minuta! Nadamo se još boljim rezultatima, druga etapa je na u Bitovu, 120 kilometra, dosta je ravna i imamo pripremljenu dobru taktiku...

U etapi je trijumfovao Sergej Firsanov, ruski internacionalac u danskoj ekipi „Dizajn Koken Blu Voter“ (DBV) u vremenu 3:22,19 časova (prosek 40,333 km na čas). Odsprintao je Evgenija Rešetka (Rusija, profi tim Moskva). U sprintu grupe od blizu 50 biciklista, treće mesto osvojio je Aleksandar Hatuncev (Rusija, Moksva) sa  2,08 minuta zaostatka. U toj grupi, sa istim zaostakom bili su na šestomo mestu Žolt Der, na devetom Ivan Stević, na 27. Nikola Kozomara i na 34. beloruski internacionalac Jauhen Sobal. Esad Hasanović je stigao 90. sa 26,21 minut zaostatka. Partizan je bio četvrta ekipa u etapi.

U generalnom plasmanu, Rešetko vodi sa 3:27,40 časova, drugi je Firsanov sa 10 sekundi zaostatka, dok je treći Hatuncev sa 2,09 minuta slabijim vremenom. Plasman srpskih biciklista: 30. Stević +2,37 minuta zaostatka, 32. Der +2,43, 34. Sobal +2,45, 42. Kozomara +2,48, 90. Hasanović + 28,16 minuta slabije vreme.

Žolt Der 17. u vremenu pobednika na trci „Pet krugova oko Moskve“ 
Srpski profesionalac Žolt Der član profi tima „Partizan Srbija“ osvojio je 17. mesto u vremenu pobednika u drugoj etapi trke kategorije 2.2 „Pet krugova oko Moskve“ voženoj na stazi od 115 kilometra u regionu Bitovo. U velikoj grupi koja je imala vreme pobednika bili su na 19. mestu Nikola Kozomara, na 21. mestu Ivan Stević, na 59. mestu beloruski internacionalac u „Partizan Srbiji“ Jauhen Sobal i na 87. mestu Esad Hasanović.

Pobedio je ruski profesionalac Boris Špilevski izu ekipe Kaćuša u vremenu 2:37,20 časova (prosek 43,8 km na čas). Odsprintao je Aleksandra Porseva (Rusija, Itera Kaćuša) i Dmitrija Sokolobva (Rusija, profi tim Moskva).

- Mogu da budem zadovoljan borbenošću vozača u ovoj veoma brzoj etapi – kaže trener „Partizan Srbije“ Dušan Banović. – Hasanović je otišao u beg sa još trojicom posle deset kilometra, ali su ulovljeni na 100. kilometru, tri kruga pre kraja trke...U masovnom sprintu najbolje se snašao Der, ali nije mogao da se probije do čela karavana. Ruski tim Kaćuša ima dve ekipe, Itera Kaćuša i Kaćuša i teško je protiv 12 dobrih biciklista.

Partizan Srbija će voziti još dve etape u Moskvi, u nedelju 9. maja ponovo na olimpijskoj stazi Krilatsko od 150 kilometra i 10. maja oko Kremlja (120 km).

U generalnom plasmanu vodi Rus Evgenij Rešetko član tima Moskva u vremenu 6:05,00 časova. Drugi je bio Sergej Firsanov iz danske ekipe „Dizajn Koken Blu Voter“ sa 10 sekundi zaostatka, a treći je završio Aleksandar Porsev  iz Itera Kaćuše sa 2,04 minuta zaostatka. Plasman vozača „Partizan Srbije“: 30. Stević + 2,37, 32. Der + 2,43, 34. Sobal + 2,45, 41. Kozomara + 2,48, 90. Esad Hasanović + 28,08 minuta zaostatka.

Aleksa Veličković 19. u trećoj etapi „Trke mira“ 
Aleksa Veličković, juniorski reprezentativac aranđelovačke Šumadije, je zauzeo 19. mesto u konkurenciji 124 vozača u drugoj poluetapi treće etape omladinske „Trke mira“ u Terezinu u Češkoj, drumskoj trci na 97 kilometra u Rudinicama nad Labem. Imao je 59 sekundi slabije vreme od pobedničkog trija iz Danske! Slavio je Asbjorn Andresen sa 2:27,55 časova (prosek 39,3 km na čas) ispred zemljaka Frederika Jensena (isto vreme) dok je trećeplasirani Mihael Valgren imao sedam sekundi zaostatka.

Drugi srpski biciklista Uroš Jovanović plasirao se na 127. mesto sa 7,32 minuta slabijim vremenom.

U prvoj poluetapi treće etape, hronometru na 12 kilometra u mestu Trebnice, čak trojicu srpskih juniora ulovila je vremenska rampa – Marka Danilovića, Stefana Ivkovića i Lazara Jovanovića. Poluetapu su završili  na 132. mestu Aleksa Veličković (+ 2,51 minut zaostatka) i na 138. mestu Uroš Jovanović (+ 3,33). Pobedioo je Rafael Reiš (Portugalija) u vremenu 14,51 minut.

U generalnom plasmnu vodi Andersen (Danska) sa 7:43,43 časova ispred zemljaka Velgrena (+ 37 sekundi) i Jensena (+ 46). Plasman prestale dvojice srpskih juniora: 109: Veličković + 21,41 minuta, 125. U. Jovanović + 37,46 minuta. Četvrta etapa je drumska od 88,8 kilometra.

Print  Srbija Sport - 01:11 09/05/2010
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Biciklistički Savez Srbije
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
Srbija Sport Vest Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Poslednje vesti
Sve vesti 26/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Biciklizam
  Jun 2011
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
  May 2011
Srbija Sport Vest Kontador trijumfovao na "Điro di Italija"
  Oct 2010
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
  Sep 2010
Srbija Sport Vest Kontador suspendovan zbog dopinga!
Srbija Sport Vest Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
  Aug 2010
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
  Jul 2010
Srbija Sport Vest Kontador pobedio na Tur de Fransu
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Srbija Sport Vest Stević pobedio u četvrtoj etapi trke u Kini! 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  Jun 2010
Srbija Sport Vest Biciklisti Partizana osvojili 'Trku kroz Srbiju'
Srbija Sport Vest Hasanović sedmi na Palama
Srbija Sport Vest Zahuktava se "Trka kroz Srbiju"
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  May 2010
Srbija Sport Vest Kasa šesti na kraju trke 'Tur de Franše Komte' 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Kozomora prvi 'Dolinom vekova'
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Esad Hasanović pobedio na trci "VN Moskve" 
Sve vesti Biciklizam Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009