Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
'Pionirova' dupla kruna, ne zanima Suboticu?!
Kuglanje, 'Pionirova' dupla kruna, ne zanima Suboticu?! Bet at Home
Kuglašice subotičkog Pionira drugu godinu za redom osvojile su duplu krunu srpskog kuglanja, pobedivši u šampionatu i kupu, a od grada Subotice nisu dobile ni – stisak ruke!
 

- Da nam nije vlasnika fabrike 'Pionir' Miroljuba Aleksića, koji izuzetno pomaže klubu i redovno nas primi posle svakog uspeha, ne bismo postojali. Pomogao je i da dobijemo super modernu kuglanu sa pet staza – kaže predsednik kluba Eržebet Molnar Gabor. – Subotica se diči da je grad sporta, a od društveno sportskih organizacija, nismo dobili ni stisak ruke i čestitku za uspehe, iako smo minuloj sezoni igrale izuzetno dobro na čak četiri fronta – u Super ligi Srbije, u Kupu Srbije, u Svetskom kupu i u Ligi šampiona i po mnogo čemu ovo je, možda, i najbolja godina u istoriji kluba!

Pionir je sa jednim porazom (od novobečejskog Jedinstva) i dva nerešena ishoda  završio Super ligu na prvom mestu i osvojio osmu šampionsku zvezdicu. U Kupu Srbije se okitio ponovo titulom pobedivši u finalu u Novom Sadu na Spensu Junaković iz Banje Junaković. U Svetskom kupu (Kupu šampiona) u Budimpešti, Pionir je ušao u finale i zauzeo četvrto mesto, dok je u Ligi šampiona na finalnom turniru u Banji Junaković takođe bio – četvrti!

- Na prvenstvima Srbije u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima bilo je, takođe, mnogo uspeha i veoma smo zadovoljni, trener Stevan Sekereš i ja, ukupnim bilansom kluba ove sezone – istakla je Eržebet Molnar Gabor. – U takmičenju parova osvojili smo sve tri medalje i ne pamtim da je neki drugi klub imao ovakav uspeh. Jasmina Vojnić Tunić i Renata Vilov su bile prve, Nevenka Joković i Livia Santo druge, Iboja Tot i Iboja Molnar su osvojile bronzu. Na pojedinačnom Šamionatu Srbije, u obe discipline – pojedinačno i za kombinaciju slavila je Nevenka Joković. Livia Santo je pojedinačno vicašampionka, a u kombinaciji ima bronzu!

Na početku Super lige Srbije, Pionir je ostao bez dve reprezentativke Rože Pisar i Žakline Poljaković, ali se, na sreću, nije mnogo osetilo u igri:

- Bez lažne skromnosti, očekivalo se od nas, a to je i malo opterećenje, da osvojimo titulu. Objektivno, i bez ove dve igračice, imali smo najjači sastav u ligi. Znali smo da nam je opasan rival novobečejsko Jedinstvo jer imaju solidnu ekipu, ali i veoma tešku kuglanu. Najviše utakmica odigrale su Renata Vilov, koja je u mnogim elementima bila najstandardnija igračica, kao i Nevenka Joković, a Livia Santo je propustila jedan meč.

U šampionskoj ekipi, koju je vodio trener Sekereš su bile i Jasmina Vojnić Tunić, Iboja Tot, Iboja Molnar, Estela Gere, Tinde Radojević.... U oktobru, Pionir ponovo izlazi na svetsku scenu u Svetskom kupu. Ostaće bez Jasmine Vojnić Tunić koja je posle udaje, odlučila da prestane da kugla.

- Žao nam je zbog njene odluke. Gubimo sjajnu igračicu koja je igrala i u reprezentaciji, veoma pouzdanu. Imaćemo sredinom meseca sastanak i dogovoriti se šta ćemo i kako dalje. Sigurno će bit pojačanja, iako se Pionir uvek trudio da što više kuglašice bude iz njegove škole. Imamo obavezu da odbranimo dva trofeja a to je uvek teško – zaključila je Eržebet Molnar Gabor.

Pionir se odavno upisao na zlatne stranice istorije ženskog srpskog kuglanja osvajanjem drugog mesta u Ligi šampina prošle godine, trećim mestom u Kupu Evrope 1997. i sa dva četvrta mesta u Svetskom kupu (2008. i 2009). Naravno, najtrofejniji je ženski klub u domaćim ekipnim šampionatima sa osam titula! Nezasluženo, ovaj subotički sportski biser nije miljenik sportskih organizacija grada. Možda će nova sezone i na ovom planu doneti promene...

Print  Srbija Sport - 01:03 09/05/2010
 
Komentari
Anonimus(01:43 26/03/11) - Sve cestitke igracicama Pionira na ostvarenom uspehu tokom godine.Nemojte ni traziti ruku od nekoga jer ova zemlja tu ruku za ovaj sport nema.Samo napred i sledece godine vas ceka ista situacija i cuvajte gospodina Miroljuba Aleksića,kao oci u svojoj glav
Navijač(01:43 26/03/11) - Slazem se sa Anonimusom. I od mene iskrene čestitke!

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Kuglaški Savez Srbije
Srbija Sport Vest Srpski kuglaši šampioni sveta!
Srbija Sport Vest Zavarko osvojio dve zlatne i srebrnu medalju na SP
Srbija Sport Vest Vilmoš Zavarko srebrni na SP
Srbija Sport Vest Kuglaši i kuglašice dobili rivale za SP 2011.
Srbija Sport Vest Juniori Srbije šampioni sveta u kuglanju! 
Poslednje vesti
Sve vesti 20/11/2017 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Kuglanje
  May 2011
Srbija Sport Vest Srpski kuglaši šampioni sveta!
  Oct 2010
Srbija Sport Vest Zavarko osvojio dve zlatne i srebrnu medalju na SP
Srbija Sport Vest Vilmoš Zavarko srebrni na SP
Srbija Sport Vest SK: Zavarko i Jokovićeva najbolji prvog dana
  Sep 2010
Srbija Sport Vest Kuglaši i kuglašice dobili rivale za SP 2011.
  May 2010
Srbija Sport Vest Pljušte medalje na SP u Rijeci
Srbija Sport Vest Juniori Srbije šampioni sveta u kuglanju! 
Srbija Sport Vest Srbiji četiri medalje na Svetskom kupu u Rijeci
Srbija Sport Vest Zavarko: Želim šest medalja sa SP
Srbija Sport Vest Juniori Srbije bolji od Mađara
Srbija Sport Vest Vesti iz kuglanja
Srbija Sport Vest Parovi 'Štedionice' i 'Pionira' šampioni Srbije
Srbija Sport Vest Obe titule u juniorskim parovima u Zrenjaninu!
  Apr 2010
Srbija Sport Vest Vesti iz kuglanja
Srbija Sport Vest Titule kuglašicama 'Pionira' i kuglašima 'Poštanske štedionice' 
  Mar 2010
Srbija Sport Vest "Pionir" četvrti u Ligi šampiona
Srbija Sport Vest Kuglašice Pionira na Final 4 Lige šampiona
Srbija Sport Vest Zavarko prvi kuglaš sveta
  Feb 2010
Srbija Sport Vest "Pionir" u F4 Lige šampiona
Srbija Sport Vest LŠ: Junaković se ne predaje, 'Štedionica' u nemogućoj misiji
Sve vesti Kuglanje Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009