Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
'Pionirova' dupla kruna, ne zanima Suboticu?!
Kuglanje, 'Pionirova' dupla kruna, ne zanima Suboticu?! udruzenjefreestylera
Kuglašice subotičkog Pionira drugu godinu za redom osvojile su duplu krunu srpskog kuglanja, pobedivši u šampionatu i kupu, a od grada Subotice nisu dobile ni – stisak ruke!
 

- Da nam nije vlasnika fabrike 'Pionir' Miroljuba Aleksića, koji izuzetno pomaže klubu i redovno nas primi posle svakog uspeha, ne bismo postojali. Pomogao je i da dobijemo super modernu kuglanu sa pet staza – kaže predsednik kluba Eržebet Molnar Gabor. – Subotica se diči da je grad sporta, a od društveno sportskih organizacija, nismo dobili ni stisak ruke i čestitku za uspehe, iako smo minuloj sezoni igrale izuzetno dobro na čak četiri fronta – u Super ligi Srbije, u Kupu Srbije, u Svetskom kupu i u Ligi šampiona i po mnogo čemu ovo je, možda, i najbolja godina u istoriji kluba!

Pionir je sa jednim porazom (od novobečejskog Jedinstva) i dva nerešena ishoda  završio Super ligu na prvom mestu i osvojio osmu šampionsku zvezdicu. U Kupu Srbije se okitio ponovo titulom pobedivši u finalu u Novom Sadu na Spensu Junaković iz Banje Junaković. U Svetskom kupu (Kupu šampiona) u Budimpešti, Pionir je ušao u finale i zauzeo četvrto mesto, dok je u Ligi šampiona na finalnom turniru u Banji Junaković takođe bio – četvrti!

- Na prvenstvima Srbije u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima bilo je, takođe, mnogo uspeha i veoma smo zadovoljni, trener Stevan Sekereš i ja, ukupnim bilansom kluba ove sezone – istakla je Eržebet Molnar Gabor. – U takmičenju parova osvojili smo sve tri medalje i ne pamtim da je neki drugi klub imao ovakav uspeh. Jasmina Vojnić Tunić i Renata Vilov su bile prve, Nevenka Joković i Livia Santo druge, Iboja Tot i Iboja Molnar su osvojile bronzu. Na pojedinačnom Šamionatu Srbije, u obe discipline – pojedinačno i za kombinaciju slavila je Nevenka Joković. Livia Santo je pojedinačno vicašampionka, a u kombinaciji ima bronzu!

Na početku Super lige Srbije, Pionir je ostao bez dve reprezentativke Rože Pisar i Žakline Poljaković, ali se, na sreću, nije mnogo osetilo u igri:

- Bez lažne skromnosti, očekivalo se od nas, a to je i malo opterećenje, da osvojimo titulu. Objektivno, i bez ove dve igračice, imali smo najjači sastav u ligi. Znali smo da nam je opasan rival novobečejsko Jedinstvo jer imaju solidnu ekipu, ali i veoma tešku kuglanu. Najviše utakmica odigrale su Renata Vilov, koja je u mnogim elementima bila najstandardnija igračica, kao i Nevenka Joković, a Livia Santo je propustila jedan meč.

U šampionskoj ekipi, koju je vodio trener Sekereš su bile i Jasmina Vojnić Tunić, Iboja Tot, Iboja Molnar, Estela Gere, Tinde Radojević.... U oktobru, Pionir ponovo izlazi na svetsku scenu u Svetskom kupu. Ostaće bez Jasmine Vojnić Tunić koja je posle udaje, odlučila da prestane da kugla.

- Žao nam je zbog njene odluke. Gubimo sjajnu igračicu koja je igrala i u reprezentaciji, veoma pouzdanu. Imaćemo sredinom meseca sastanak i dogovoriti se šta ćemo i kako dalje. Sigurno će bit pojačanja, iako se Pionir uvek trudio da što više kuglašice bude iz njegove škole. Imamo obavezu da odbranimo dva trofeja a to je uvek teško – zaključila je Eržebet Molnar Gabor.

Pionir se odavno upisao na zlatne stranice istorije ženskog srpskog kuglanja osvajanjem drugog mesta u Ligi šampina prošle godine, trećim mestom u Kupu Evrope 1997. i sa dva četvrta mesta u Svetskom kupu (2008. i 2009). Naravno, najtrofejniji je ženski klub u domaćim ekipnim šampionatima sa osam titula! Nezasluženo, ovaj subotički sportski biser nije miljenik sportskih organizacija grada. Možda će nova sezone i na ovom planu doneti promene...

Print  Srbija Sport - 01:03 09/05/2010
 
Komentari
Anonimus(01:43 26/03/11) - Sve cestitke igracicama Pionira na ostvarenom uspehu tokom godine.Nemojte ni traziti ruku od nekoga jer ova zemlja tu ruku za ovaj sport nema.Samo napred i sledece godine vas ceka ista situacija i cuvajte gospodina Miroljuba Aleksića,kao oci u svojoj glav
Navijač(01:43 26/03/11) - Slazem se sa Anonimusom. I od mene iskrene čestitke!

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Kuglaški Savez Srbije
Srbija Sport Vest Srpski kuglaši šampioni sveta!
Srbija Sport Vest Zavarko osvojio dve zlatne i srebrnu medalju na SP
Srbija Sport Vest Vilmoš Zavarko srebrni na SP
Srbija Sport Vest Kuglaši i kuglašice dobili rivale za SP 2011.
Srbija Sport Vest Juniori Srbije šampioni sveta u kuglanju! 
Poslednje vesti
Sve vesti 25/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Kuglanje
  May 2011
Srbija Sport Vest Srpski kuglaši šampioni sveta!
  Oct 2010
Srbija Sport Vest Zavarko osvojio dve zlatne i srebrnu medalju na SP
Srbija Sport Vest Vilmoš Zavarko srebrni na SP
Srbija Sport Vest SK: Zavarko i Jokovićeva najbolji prvog dana
  Sep 2010
Srbija Sport Vest Kuglaši i kuglašice dobili rivale za SP 2011.
  May 2010
Srbija Sport Vest Pljušte medalje na SP u Rijeci
Srbija Sport Vest Juniori Srbije šampioni sveta u kuglanju! 
Srbija Sport Vest Srbiji četiri medalje na Svetskom kupu u Rijeci
Srbija Sport Vest Zavarko: Želim šest medalja sa SP
Srbija Sport Vest Juniori Srbije bolji od Mađara
Srbija Sport Vest Vesti iz kuglanja
Srbija Sport Vest Parovi 'Štedionice' i 'Pionira' šampioni Srbije
Srbija Sport Vest Obe titule u juniorskim parovima u Zrenjaninu!
  Apr 2010
Srbija Sport Vest Vesti iz kuglanja
Srbija Sport Vest Titule kuglašicama 'Pionira' i kuglašima 'Poštanske štedionice' 
  Mar 2010
Srbija Sport Vest "Pionir" četvrti u Ligi šampiona
Srbija Sport Vest Kuglašice Pionira na Final 4 Lige šampiona
Srbija Sport Vest Zavarko prvi kuglaš sveta
  Feb 2010
Srbija Sport Vest "Pionir" u F4 Lige šampiona
Srbija Sport Vest LŠ: Junaković se ne predaje, 'Štedionica' u nemogućoj misiji
Sve vesti Kuglanje Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009