Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Esad Hasanović pobedio na trci "VN Moskve" 
Biciklizam, Esad Hasanović pobedio na trci Bet at Home
Srpski profesionalni biciklista Esad Hasanović član profi tima „Partizan Srbija“ osvojio je prvo mesto na u trci kategorije 1.2 za svetske bodove „Velika nagrada Moskve“ voženoj na čuvenoj olimpijskoj stazi Krilatsko u Moskvi
 

U konkurenciji blizu 100 biciklista, od kojih je samo oko 30 završilo veoma tešku trku, Hasanović je na stazi do 150 kilometra postigao vreme3:41,46 časova (prosek 38,7 km na čas). Osvojio je i 40 bodova za rang listu. Na cilju je bio tri sekunde brži od  Valerija Valinina (tim Moskva), dok je treći stigao Anton Vorobev (Moskva) sa 14 sekundi zaostatka. Na sedmo mesto plasirao se srpski profesionalac u „Partizan Srbiji“ Ivan Stević sa 3,36 minuta zaostatka, dok je 12. bio beloruski internacionalac u crno beloj ekipi Jauhenij Sobal sa 4,18 minuta zaostatka.

U tri jednodnevne trke u Moskvi kategrije 1.2, srpski biciklisti su osvojili dva prva, jedno peto i jedno sedmo mesto i ukupno  96 bodova!Žolt Der je pobedio u trci „Kup gradonačelnika“ 1. maja i zaradio 40 bodova, Ivan Stević je bio peti u trci „Memorijal Oleg Djačenko“ 2. maja i dobio je deset bodova, a u trećoj trci Hasanović je pobedio i osvojio 40, a Stević za sedmo mesto šest bodova!

- Ne mogu još da verujem, presrećan sam zbog ove pobede – rekao je Esad Hasanović, koji je i lane na početku sezone iznenadio biciklistički svet osvajanjem drugog mesta na trci „Trofej ZSSDI“ u Trstu. – Kada je posle samo deset kilometra došlo do prvog bega, kolebao sam se da li da im se priključim, bilo je, tako mi se činilo, još rano. Međutim, beg je bio ozbiljan, ušao sam u grupu od šest vozača i pokazalo se da je takva odluka bila dobra...

Grupa je imala 2,30 minuta prednosti oko stotog kilometra, da bi u finišu trke, ostala samo četvorica. Sobal je probao da se preseli kod Hasanovića, došao je na 20 sekundi, ali mu je, tada, pukla guma. U vodećoj grupi, uz Hasanovića, bila su dva ruska biciklista i jedan Belorus, koji je, međutim, na nekoliko kilometra pre cilja otpao...

- Znao sam da nemam šta da tražim u sprintu, pa sama na 500 metara „skočio“ – pričao je Hasanović posle trke. - Iznenadio sam se i sam odakle mi snaga. Ostavio sam Rusa toliko da je dobio drugo vreme...

I Ivan Stević se dokopao prvih bodova u sezoni, stigao je sedmi  a moglo je i bolje da nije imao peh:

- Dobro smo kontrolisali trku kada je Hasanović otišao i velike zasluge imaju i Žolt Der i mladi  Nikola Kozomara - dodao je trener „Partizan Srbije“ Dušan Banović. - Stević je imao defekt u samoj završnici, svoj točak dao mu je Kozomara i potom je odustao, baš kao i umorni Žolt Der. Da nije bilo kvara mislim da bi i Stević imao plasman bolji za nekoliko mesta. Ali, i ovako smo prezadovoljni, domaćinima smo „uzeli“ mnogo bodova ali i dosta evra iz nagradnog fonda.

Biciklisti srpskog profi tima „Partizan Srbija“ učestvovaće od 6. do 10. maja na etapnoj trci „Pet krugova oko Moskve“ (kategorija 2.2). Uz ekipe koje su vozile tri jednodnevne trke, priključiće se i selekcije iz Nemačke i Kazahstana i očekuje se preko 120 biciklista.

Beogradska „Koka Kola biciklijada“ 9. maja od Trga republike preko Zemuna do Ušća 

Beogradska „Koka Kola biciklijada“ održaće se u nedelju 9. maja od 12,30 časova. Okupljanje biciklista biće na Trgu republike, a biciklisti će prevesti (nije trka, već uživanje) 12,30 kilometra kroz tri beogradske opštine – Stari grad, Novi Beograd i Zemun, da bi se ponovo okupili na Ušću uz bogat kulturno zabavni program i nagradne igre gde će nagrade dodeliti Fabrika bicikala Kapriolo iz Bačke Palanke.

Organizatori su Asocijacija „Sport za sve“ Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, Sekretarijata za obrazovanje Beograda i uz sponzorsku podršku Koka Kole.

- Posle okupljanja na Trgu republike, gde će jedan od domaćina biti i Inspektor Blaža, karavan će se, bez žurbe i gužve, jer ne želimo da se trkamo već da uživamo, proći ulicama Dačanska, Terazskijski tunel, Brankova, pa na Brankov most, u Milentija Popovića, Bulevarom Zorana Đinđića desno u Tošin bunar, potom Bežanijskom do Glavne ulice u Zemunu, odakle će se voziti Karađorđevom, Bulevarom Nikole Tesle i stići do Ušća – rekao je Petar Stakić generalni sekretar Asocijacije „Sport za sve“ Beograda na konferenciji za medije u hotelu Moskva. – Namerno smo izabrali da se sa predstavnicima medija okupimo u ovom starom zdanju gde je pre 100 godina osnovan Srpski olimpijski komitet i predstavimo jednu lepu manifestaciju sa dugom tradicijom,  koja šalje i nekoliko poruka Beograđanima: da biciklom može i mora da se vozi kroz Beograd što češće jer tako promovišemo bicikl kao svakodnevno prevozno sredstvo, da je bicikl najčistiji i najzdraviji vid transporta, a želimo i da pokažemo postojeće i zamolimo nadležne da izgrade još biciklističkih staza kao i da  predstavimo Beograd kao grad izuzetno interesantan za razgledanje sa bicikla...

Direktor „Koka Kola biciklijade“ Predrag Polimac, profesor, takođe je naglasio da ova manifestacija nije trka i da će se voziti laganim tempom:

- Ove godine uključio se i Sekretarijat za obrazovanje Beograda i poslao pozive svim školama – istakao je Predrag Polimac. – Zamolićemo samo da deca do 11 godina dođu u pratnji roditelja, a o ona nešto starija u pratnji nastavnika i nadamo se da će rekorr od 5.000 učesnika prošle godine biti oboren 9. maja.

„Koka Kola“ je već tri godine uključena u organizaciju „Biciklijade“ a Milica Stefanović, predstavnica „Sistema Koka Kola“ je rekla:

- Nadam se da će učesnici doživeti Beograd na biciklu, ali bez saobraćaja, sa cvrkutom ptica. Ova manifestacija na najlepši način predstavlja biciklizam kao sjajan rekreativni sport.

Nenad Radović iz Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, poželeo je u ime Skupštine grada Beograda lepu vožnju učesnicma „Koka Kola bicklijade:

- Ovo je najmasovnija manifestacija u Beogradu posle „Beogradskog maratona“. Bicikl kao prevozno sredstvo mora da zaživi i u Beogradu kao u mnogim velikim gradovima u svetu i pozivam što više Beograđana da dođu 9. maja na lepo druženje i vožnju i - neka pobede svi rekreativci!

Print  Srbija Sport - 03:33 06/05/2010
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Biciklistički Savez Srbije
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
Srbija Sport Vest Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Poslednje vesti
Sve vesti 26/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Biciklizam
  Jun 2011
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
  May 2011
Srbija Sport Vest Kontador trijumfovao na "Điro di Italija"
  Oct 2010
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
  Sep 2010
Srbija Sport Vest Kontador suspendovan zbog dopinga!
Srbija Sport Vest Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
  Aug 2010
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
  Jul 2010
Srbija Sport Vest Kontador pobedio na Tur de Fransu
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Srbija Sport Vest Stević pobedio u četvrtoj etapi trke u Kini! 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  Jun 2010
Srbija Sport Vest Biciklisti Partizana osvojili 'Trku kroz Srbiju'
Srbija Sport Vest Hasanović sedmi na Palama
Srbija Sport Vest Zahuktava se "Trka kroz Srbiju"
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  May 2010
Srbija Sport Vest Kasa šesti na kraju trke 'Tur de Franše Komte' 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Kozomora prvi 'Dolinom vekova'
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Sve vesti Biciklizam Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009