Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Vesti iz biciklizma
Biciklizam, Vesti iz biciklizma Bet at Home
Ivan Stević peti na moskovskoj stazi Krilatsko; Nemanja Kraljić šampion Srbije u planinskom biciklizmu – spust; Uroš Jovanović prvi junior u Loznici; Bojan Đurđić pobednik 'Grinbajk kupa' na Divčibarama    
 

Ivan Stević peti na moskovskoj stazi Krilatsko 
van Stević, profesionalac u srpskom profi timu „Partizan Srbija“ osvojio je odlično peto mesto na trci „Memorijal Oleg Djačenko“ u kategoriji 1.2 za svetske bodove u Moskvi održanoj na čuvenoj olimpijskoj stazi Krilatsko.

Pobednika je odlučio sprint grupe do desetak biciklisa  i slavio je Aleksandar Mironov ispored Aleksandra Popova (obojica Rusija, profi tim Kaćuša), dok je treće mesto pripalo Tomasu Skujinsu iz Litvanije.  Vreme pobedika 3:29,10 časova na stazi od 136 km (prosek 39 km na čas). Stević je upisao deset bodova za peto mesto.

Internacionalac u profi ekipi „Partizan Srbija“ Sobal (Belorusija) stigao je 13. a pobednik  trke „Kup gradonačelnika“ održane 1. maja srpski profesionalac Žolt Der 14. obojica u vremenu 3:37,45 minuta. Esad Hasanović je završio na 19. mestu sa vremenom 3:38,13 časova!

- Trka je bila paklena, od 96 biciklista završilo je samo 25 – kaže trener ekipe „Partizan Srbija“ Dušan Banović. -  Stević je sjajno vozio, veoma borbeno i malo je nedostajalo da se nađe na postolju. Pravi junak trke je mladi srpski reprezentativac Nikola Kozomara, „vukao“ je i radio za ekipu, na kraju je, umoran, otišao u boks...Treća trka nas očekuje u ponedeljak 3. maja „Velika nagrada grada Moskve“ takođe u kategoriji 1.2, potom sledi mali odmor i učestvaćemo na etapnoj trci kategorije 2.2 „Pet krugova oko Moskve“ od 6. do 10. maja.

Nemanja Kraljić šampion Sbrije u planinskom biciklizmu – spust (daun hil) 
Novosađanin Nemanja Kraljić, član Fantika, osvojio je šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u planinskom biciklizmu u disciplini spust (duan hil) održanom na stazi na Divčibarama. Veoma zahtevnu stazu od 1.400 metara, čiji je cilj bio na podnožju ski staze, Kraljić je prešao za 2:16,11 minuta. Srebrna medalja pripala je Nikoli Vučkoviću iz Crvene zvezde sa vremenom 2:21,21 minut, a bronzana Ivi Tripunoviću iz Fanatika sa 2:27,11.

U hobi klasi pobedio je gost iz Budve Nemanja Pribilović sa 2:18,70 minuta ispred Miloša Milenkovića (individualac Palić) sa 2:26,41 minut i Adama Gičevića („Ikstrim tim Srbija“, Beograd) sa 2:44,33 minuta. Četvrti (ujedno treći u plasmanu vozača iz Srbije) bio je Nedeljko Tomanović (individualac, Palić) sa 2:53,26 minuta.

Organizator trke bio je klub „Grinbajk“ iz Valjeva uz pompoć novosadskog Fanatika i firmi „Turist Valjevo“ i „Fristajl“ iz Pančeva. Prema rečima selktora za planinski biciklizam Ivana Davosira, održaće se ove sezone još jedna trka u spustu u avgustu na Babinom zubu na Staroj planini u organizaciji Orlovca iz Crne Trave, a pod patronatom firme “Euro Balkan“.

Uroš Jovanović prvi junior u Loznici 
Mladi biciklista aranđelovačke Šumadije Uroš Jovanović osvojio je deset bodova za prvo mesto na trci Biciklističke lige Srbije u Loznici, pretekavši na stazi od 98 kilometra posle 2:38,55 časova vožnje Marka Danilović iz čačanskog Borca (2:44,13) i Miloša Stojanovića, druga iz kluba, koji je zabeležio vreme Danilovića.

U kategoriji elita (trka nije bila za ligu) pobedio je Dejan Marić iz niškog Železničara MBN  prevezavši stazu od 98 km za 2:24,45 časova. U istom vremenu liniju cilja na drugoj poziciji prošao je Predrag Prokić (Radnički, Kragujevac), dok je treći senior bio Milanko Petrović iz kraljevačkog Metalca sa vremenom 2:24,53 časova.

U kategoriji kadeta na stazi od 45 km, pobedio je Stefan Stefanović iz čačanskog Borca sa 1:15,03 časova, drugo mesto osvojio je Miloš Borisavljević (Metalac) sa 1:15,10, dok je treći stigao Marko Polumirac (Metalac) sa 1:17,30.

Najbolji mlađi kadet na istoj stazi bio je Darko Devegdžić iz Metalca sa vremenom 1:17,40 časova, drugi je bio Nemanja Dugalić (Borac), a treći Dario Nimčević (Spartak, Subotica) obijica u vremenu pobednika.

Trku su organizavali vredni biciklistički radnici iz Loznice uz podršku društveno sportskih organizacija grada i prijatelja biciklističkog sporta.

Bojan Đurđić pobednik „Grinbajk kupa“ na Divčibarama 
Reprezentativac kragujevačkog Radničkog Bojan Đurđić, pobedio je u promotivnoj trci na planinskim biciklima u kategorji kros kantri „Grinbajk kup“ na Divčibarama, koju je organizovao valjevski klub „Grinbajk“, uz pomoć „Valjevo turista“ i pančevake firme „Fristajl“, a  trka je vožena u spomen na Stavana Radovića, valjevskog bicikliste, tragično nastradalog pre nekoliko godina.

Drugo mesto na stazi čiji je krug iznosio 2.500 metara, u kategoriji elita pripalo je Ivanu Jovnoviću iz kraljevačkog Metalca dok je treći stigao Aleksa Marić iz Crvene zvezde. U kategoriji mastersa medalje su pripale Branislavu Matiću (Fantik, Novi Sad), Aleksandru Mariću (Radnički, Kragujevac) i Zoranu Mijatoviću (Policajac, Beograd).

Najbolja dama bila je Vanesa Durman iz Fanatika, najbolji omladinac bio je Luka Nikolić iz kragujevačkog Radničkog a u hobi klasi pobedio je Dejan Jojkić iz novosadskog Fanatika. Nagrade najuspešnijima uručila je Tamara Grujić „Mis šarma“  u izboru za „Mis narcisa“.

Održana je i kvalifikaciona trka za Šampionat Srbije u daun hilu (spustu). U atraktivnoj disciplini, na zahtevnoj stazi od 1.400 metara, koja traži kompletnu opremu po pravilima UCI, pobedio je u kategoriji elita Nemanja Kraljić, ispred Nikole Vučkovića i Ive Tripunovića. U hobi klasi individualci sa Palića Nedeljko Tomanović i Miloš Milenković osvojili su prvo i drugo mesto, dok je treći bio gost iz Budve Nemanja Pribilović.

Finalna trka u spustu održaće se u nedelju 2. maja od 12 časova na Divčibarama. Cilj je na kraju ski staze.

 

Print  Srbija Sport - 00:44 03/05/2010
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Biciklistički Savez Srbije
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
Srbija Sport Vest Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Poslednje vesti
Sve vesti 26/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Biciklizam
  Jun 2011
Srbija Sport Vest Ivan Stević pobednik 51. trke Kroz Srbiju
  May 2011
Srbija Sport Vest Kontador trijumfovao na "Điro di Italija"
  Oct 2010
Srbija Sport Vest UCI zabranila Steviću učešće na SP
  Sep 2010
Srbija Sport Vest Kontador suspendovan zbog dopinga!
Srbija Sport Vest Biciklisti Srbije ispraćeni na SP u Melburn
  Aug 2010
Srbija Sport Vest Kasa pobedio u Švajcarskoj
  Jul 2010
Srbija Sport Vest Kontador pobedio na Tur de Fransu
Srbija Sport Vest Stević diskvalifikovan sa Trke u Kini
Srbija Sport Vest Stević pobedio u četvrtoj etapi trke u Kini! 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  Jun 2010
Srbija Sport Vest Biciklisti Partizana osvojili 'Trku kroz Srbiju'
Srbija Sport Vest Hasanović sedmi na Palama
Srbija Sport Vest Zahuktava se "Trka kroz Srbiju"
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
  May 2010
Srbija Sport Vest Kasa šesti na kraju trke 'Tur de Franše Komte' 
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Kozomora prvi 'Dolinom vekova'
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Srbija Sport Vest Vesti iz biciklizma
Sve vesti Biciklizam Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009