Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Jevremovićeva osvojila "Memorijal Ljubomir Savić"
Mačevanje, Jevremovićeva osvojila Aqua Viva
Mačevalka Crvene zvezde Aleksandra Jevremović osvojila je prvo mesto na 10. međunarodom turniru "Memorijal Ljubomir Ljuba Savic" (disciplina mač) održanom u sali Akademije Vojske Srbije na Banjici u Beogradu
 

 Jevremovićeva je u finalu savladala drugaricu iz kluba, koja joj je odnedavno i trener Svetlanu Višnjić sa 15:14. Lep uspeh osvajanjem bronze postigla je Jovana Živanović mačevalka kluba „Olimpija“, organizatora turnira, ujedno i najmlađa takmičarka u konkurenciji mačevalki iz Rumunije, Makedonije i Srbije. Druga bronza pripala je Oani Puju iz Rumunije.

Mačevalac Silnog Danilo Nikolić zauzeo je drugo mesto, pošto je u finalnoj borbi izgubio od rumunskog mačevaoca Doriana Pirvana sa 15:11. Dve bronze pripale su gostima iz Rumunija Robertu Sfarloagi i Stefanu Vilćeanu.

- Ovo mi je prva pobeda na turniru u karijeri u seniorskoj konkurenciji - rekla je Aleksandra Jevremović. – Zadovoljna sam kako sam radila, posebno jer je Svetlana Višnjić odnedavno i moj trenr i zna sve moje mane, ali i vrline i protiv takve protivnice je teško mačevati a još teže pobediti...Konkurencija je bila izvanredna, ovaj turnr je stekao lep ugled u regionu i učestvovalo je čak 27 takmičarki...

Prošlogodišnja pobednica Romana Caran iz zrenjaninskog Omladinca osvojila je peto mesto, a Danijela Ilić iz beogradskog Železničara šesto.

Mlađi brat Danila Nikolića, Luka, slavio je prošle godine, pobedivši u finalu - brata! Ove godine zauzeo je osmo mesto. Danilo Nikolić nije nezadovoljan plasmanom:

- Sada sam advokatski pripravnik i dosta radim tako da vremena za mačevanje nema baš previše.  Do finala sma dogurao na svežinu i želju, u finalu sam uspeo samo da nekoliko puta priđem na dva poena, ali nije bilo snage i za prokret.  Uz malo više treninga, siguran sam da će u nastavku sezone biti mnogo bolje... Četsitam organizatorima iz kluba Olimpija, na odličnoj organizaciji, odziv je bio preko očekivanja, čak 42 mačevaoca i 28 mačevalki!

Od srpskih mačevalaca, Raško Mičić iz Omladinca zauzeo je šesto a Filip Stojanović iz Železničara sedmo mesto.

Medalje i prelazne pehare porodice Savić, uručio je najboljima načelnik Akademije Vojske Srbije Mladen Vuruna. Takmičenje je pratio i predsednik MS Beograda Nikola Marković i druge ugledne zvanice.

Ljubomir Ljuba Savić je bio jedan od najtrofejnijih mačevalaca Jugoslavije i Srbije. Počeo je u Crvenoj zvezdi 1957, a  1958.  je prešao u Železničar i u njemu kao takmičar, trener i generalni sekretar ostao da  kraja života. Za reprezentaciju Jugoslavije je mačevao 103 puta. Bio je šampion Jugoslavije devet puta (sve seniorske titule), 15 puta je bio prvak Srbija (14 seniorskih i jedna juniorska) i 13 puta je bio prvak Beograda. Pobeđivao je na turnirima u Monpeljeu (1966), Klagenfgurtu (1967 i 1979.) i drugim.

Bio je savezni selektor, trener mnogih generacija srpskih mačevalaca, koji su izrasli u velike asove i šampione, učitelj mačevanja na pozorišnim akademijama... Sa suprugom Snežanom koja je takođe bila reprezentativka i sjajna mačevalka, ljubav prema mačevanju preneo je na dvoje dece sina Aleksandra i kćer Tamaru koja je, između ostalog, i tri puta učestvovala na Olimpijskim igrama (1992, 1996. i 2000). Preminuo je 2000. uoči odlaska na Olimpijske igre u Sidneju.

Print  Srbija Sport - 03:38 22/02/2010
 
Komentari
Branimir(21:33 05/02/12) - Ko je najstariji zivi macevaic Srbije.Ko su osnivaci macevalackog kluba Crvena Zvezda. Koja godina?
Branimir Zivkovic(22:15 18/02/12) - Nadam se da ce neko odgovoriti na moje pitanje.

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 23/3/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Mačevanje
  Feb 2010
Srbija Sport Vest Korobejnikova osvojila titulu na 'Star kupu'
  Jul 2009
Srbija Sport Vest UB2009: Radost u našem taboru
  Jun 2009
Srbija Sport Vest Konačan spisak naših mačevalaca na Univerzijadi
  May 2009
Srbija Sport Vest Ekipno juniorsko prvenstvo Srbije
Srbija Sport Vest Održan međunarodni Kup 'Pobednik'
Srbija Sport Vest Međunarodni Kup 'Pobednika' u Beogradu
Srbija Sport Vest Naši mačevaoci na Univerzijadi
Srbija Sport Vest Završeno Seniorsko prvenstvo Srbije u mačevanju za 2009. godinu
Srbija Sport Vest Seniorsko prvenstvo Srbije 2009
Srbija Sport Vest Smiljka Rodić i Danilo Nikolić najbolji u Novom Sadu
Srbija Sport Vest 5. međunarodni trofej Novog Sada
  Apr 2009
Srbija Sport Vest Romana Caran i Danilo Nikolić 'uboli' Kup Železničara
Srbija Sport Vest Kup Železničara u mačevanju
  Mar 2009
Srbija Sport Vest Završen četvrti Uskršnji turnir u Zrenjaninu
Srbija Sport Vest Četvrti Uskršnji turnir
  Feb 2009
Srbija Sport Vest Smiljki Rodić četiri boda
  Mar 2009
Srbija Sport Vest Mladi 'beli vitezovi' opravdali očekivanja
  Feb 2009
Srbija Sport Vest Juniorsko prvenstvo Srbije
Srbija Sport Vest Otkazana Balkanijada
Srbija Sport Vest Četvrti Sretenjski turnir u Pančevu
Sve vesti Mačevanje Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009