Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Srebro i bronza za paraglajderiste Srbije
Paraglajding, Srebro i bronza za paraglajderiste Srbije Bet at Home
Na takmičenju za Svetski kup u preciznom sletanju paraglajdingom koje je upravo završeno u Mađarskoj, naši reprezentativci Goran Đurković, Zoran Petrović - Gugi i Milica Bićanin osvojili su medalje
 

Posle šest serija (šest poletanja i sletanja na takozvanu palačinku sa "nulom" prečnika svega 2 cm), dva naša pilota paraglajdera osvojila su medalje na takmičenju za Svetski kup u preciznom sletanju. Goranu Đurkoviću pripala je srebrna medalja, a Zoran Petrović osvojio je bronzanu. Jedini pilot bolji od naših reprezentativaca bio je Matjaž Ferarić iz Slovenije, bivši svetski i aktuelni prvak Evrope. U ženskoj konkurenciji je naša paraglajderistkinja, Milica Bićanin osvojila treće mesto.

- Borba je bila neizvesna do samog kraja. Pred poslednje poletanje (seriju), razlika između prve trojice plasiranih bila je samo po 1 cm. Prvoplasirani je imao 3 cm, a ja sam imao 5 cm, ali u poslednjem sletanju sam napravio veliki rezultat od 30 cm - kaže Đurković.

Na takmičenju je učestvovao veliki broj naših pilota – Jovan Novak (6. mesto), Vladimir Janković (11. mesto), Pavle Marinković (19. mesto), Miodrag Bujić (26. mesto), Đorđe Petrović (28. mesto), Branko Janković (29. mesto), Rodoljub Stevanović (32. mesto), Milica Bićanin (37. mesto), Mikloš Onodi (43. mesto).

Na takmičenju u Mađarskoj je učestvovalo 46 takmičara, a konkurencija je bila izuzetno jaka. To se vidi po tome što su učestvovali bivši svetski prvaci Klokočovnik i Gorenjc, bivši svetski i akuelni prvak Evrope Ferarič, trenutno prvoplasirani na svetskoj rang listi Martin Jovanovski.

- Konkurencija je bila izuzetno jaka. Još uvek se čeka bodovanje, ali preliminarni rezultati pokazuju da je koeficijent ovog takmičenja najjači u ovoj godini, možda jači čak i od Svetskog prvenstva. Konkurencija je bila jaka, došao je sam vrh svetskog paraglajdinga, kao što je to i običaj u Svetskom kupu - kaže Goran Đurković, kojem ovo nije prva medalja na ovogodišnjim takmičenjima.
Već je ovog leta osvojio prvo zlato za Srbiju na Svetskim vazduhoplovnim igrama u Italiji, a i aktuelni je državni prvak.

U ekipnoj konkurenciji takmičari su imali priliku da oforme ekipe sa takmičarima sa kojima žele, tako da su u ekipama bili predstavnici različitih zemalja. Ekipa okupljena oko Gorana Đurkovića i Jovana Novaka osvojila je prvo mesto, dok je tim okupljen oko našeg mladog i perspektivnog pilota Pavla Marinkovića osvojio drugo mesto. Na trećem mestu u ekipnom plasmanu je ekipa našeg najpoznatijeg i najtrofejnijeg pilota paraglajdera Zorana Petrovića Gugija.

Naše takmičare već za vikend, 26. i 27. septembra očekuje još jedno takmičenje za Svetski kup, ovoga puta u Austriji, a samo šest dana nakon toga imaće finale u Bugarskoj.

Print  Srbija Sport - 11:21 22/09/2009
 
Komentari
jrabic(01:43 26/03/11) - Bravo Gugi i ekipa. Počeli ste tuč po Slovencima:-)).Pozdrav od Jože iz Buzeta.
Anonimus(01:43 26/03/11) - bravo dečki i cure ima nas u hr koji navijamo za vas i sretni smo kad se osvoje medalje na bilo kojoj strani bivše države.

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 25/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Paraglajding
  Aug 2009
Srbija Sport Vest Let za sećanje
  Jun 2009
Srbija Sport Vest Bronza za srpsku paraglajderku
Srbija Sport Vest Goran Đurković prvak sveta u sletanju na cilj
Srbija Sport Vest Paraglajderisti sleću na jezero
  May 2009
Srbija Sport Vest Let sa Vršačke kule
  Apr 2009
Srbija Sport Vest Prelet preko Srbije
  Aug 2008
Srbija Sport Vest Srbiji četiri medalje na Evropskom prvenstvu
  Jul 2008
Srbija Sport Vest Pogibija paraglajdera
  Jun 2008
Srbija Sport Vest Željko Ovuka postigao novi rekord u paraglajdingu
Srbija Sport Vest Novi rekord u paraglajdingu
  Dec 2007
Srbija Sport Vest X Alps - avantura života
  Aug 2007
Srbija Sport Vest Prvenstvo Srbije u paraglajdingu
  Feb 2007
Srbija Sport Vest Orlovi napali britansku paraglajderku
  Oct 2006
Srbija Sport Vest Pobednik Martin Jovanovski
Sve vesti Paraglajding Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009