Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Todorović dobio Gudelja u maratonu
Golf, Todorović dobio Gudelja u maratonu UB
Borislav Todorović ukupni je pobednik Prvenstva Srbije u golfu za 2009. godinu, dok je Milena Iković postala šampionka Srbije u ženskoj konkurenciji
 

Čak ni deset sati provedenih na golf terenu u dva dana nije bilo dovoljno da se dobije ukupni pobednik VIII nacionalnog i internacionalnog prvenstva Srbije.

Svi su se već pripremali polako za svečanu večeru i dodelu nagrada, kamere su se preselile na binu gde će se dodeliti pehari i sve je izgledalo kao da će ići tokom na koji smo već i navikli, kad se proneo glas da Borislav Todorović iz Golf kluba Beograd i Branimir Gudelj iz Golf kluba Osijek imaju identičan rezultat nakon obe odigrane partije – 155 udaraca.

Kako to pravila i nalažu njih dvojica su izašla po treći put na teren da odigraju takozvani „sudden death play off“ kojim će se odlučiti pobednik. Sa njima su na tee-ju prve rupe bili i Dragan Šolak, predsednik Golf asocijacije Srbije i Golf kluba Beograd i Zofija Klemen, sudija iz Slovenije. Praćeni publikom koju su čini učesnici turnira i svim ostalima koji se razumeju u pravila igre meč je krenuo. Zatim su usledili udarci praćeni ovacijama, ali i nakon dve odigrane rupe oba igrača su imala ponovo isti rezultat.

Došla je na red treća gde je mladi Branimir štapom slučajno u zamahu udario granu, a sudija mu je za to dala dva kaznena poena što je i bilo odlučujuće da Borislav Todorović postane ukupni pobednik.

Ovo prvenstvo je do sada najuspešnije takmičenje u golfu i pamtiće se po mnogim stvarima koje su se desile po prvi put. Prvi put je na prvenstvo došlo 127 učesnika iz zemlje i inostranstva, prvi put takmičenje je održano na dva terena, od kojih jedan pripada Golf klubu Beograd i na kojem su se nadmetali najuspešniji golferi, a drugi pripada Golf klubu Centar na kojem su bili muškarci „B“ kategorije, dame i juniori, a prvi put je i Novak Đoković odigrao golf turnir, ali van konkurencije.

Svečana dodela nagrada je protekla u sjajnoj atmosferi i iskrenim čestitkama najuspešnijih takmičara na sjajnoj organizaciji. Dragan Šolak, predsednik GAS-a je uz pomoć ljudi koji su doprineli da ovo takmičenje prodje u najboljem redu, dodelio pehare takmičarima, a pobednici po kategorijama su: Borislav Todorović – ukupni pobednik takmičenja i prvak Srbije za 2009. Milena Iković – prvakinja Srbije za 2009.

Branimr Gudelj – bruto pobednik u internacionalnoj kategoriji Ognjen Radović – bruto pobednik u nacionalnoj kategoriji Ema Smajić – bruto pobednik u kategoriji dama Robert Savić – nacionalna „A“ kategorija Saša Nemanić – internacionalna „A“ kategorija Momčilo Dragić - nacionalna „B“ kategorija Željko Matijević - internacionalna „B“ kategorija Tatjana Kocjančić – internacionalna kategorija dama Pobednik III juniorskog prvenstva Srbije bio je Andrej Stanarević.

Print  Srbija Sport - 16:36 21/09/2009
 
Komentari
ivana(01:43 26/03/11) - Milena je sjajna.Odlican gofer,a i predivna osoba!!!Cestitam ti od srca!!!Tvoj verni pratilac!!!

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 19/3/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Golf
  Dec 2009
Srbija Sport Vest Povlači se Tajger Vuds
  Sep 2009
Srbija Sport Vest Počinje Otvoreno prvenstvo Srbije u golfu
  Dec 2008
Srbija Sport Vest SSS i GSS stali uz Divca
  Jul 2008
Srbija Sport Vest 'Diamonds International. Corporation golf turnir'
  Apr 2008
Srbija Sport Vest Hyatt humanitarni golf turnir
Srbija Sport Vest Golf tereni u Surčinu
  Jan 2008
Srbija Sport Vest Tereni za golf i kriket u Surčinu
  Oct 2006
Srbija Sport Vest Nemanja Savić šampion Srbije
Sve vesti Golf Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009