Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Todorović dobio Gudelja u maratonu
Golf, Todorović dobio Gudelja u maratonu udruzenjefreestylera
Borislav Todorović ukupni je pobednik Prvenstva Srbije u golfu za 2009. godinu, dok je Milena Iković postala šampionka Srbije u ženskoj konkurenciji
 

Čak ni deset sati provedenih na golf terenu u dva dana nije bilo dovoljno da se dobije ukupni pobednik VIII nacionalnog i internacionalnog prvenstva Srbije.

Svi su se već pripremali polako za svečanu večeru i dodelu nagrada, kamere su se preselile na binu gde će se dodeliti pehari i sve je izgledalo kao da će ići tokom na koji smo već i navikli, kad se proneo glas da Borislav Todorović iz Golf kluba Beograd i Branimir Gudelj iz Golf kluba Osijek imaju identičan rezultat nakon obe odigrane partije – 155 udaraca.

Kako to pravila i nalažu njih dvojica su izašla po treći put na teren da odigraju takozvani „sudden death play off“ kojim će se odlučiti pobednik. Sa njima su na tee-ju prve rupe bili i Dragan Šolak, predsednik Golf asocijacije Srbije i Golf kluba Beograd i Zofija Klemen, sudija iz Slovenije. Praćeni publikom koju su čini učesnici turnira i svim ostalima koji se razumeju u pravila igre meč je krenuo. Zatim su usledili udarci praćeni ovacijama, ali i nakon dve odigrane rupe oba igrača su imala ponovo isti rezultat.

Došla je na red treća gde je mladi Branimir štapom slučajno u zamahu udario granu, a sudija mu je za to dala dva kaznena poena što je i bilo odlučujuće da Borislav Todorović postane ukupni pobednik.

Ovo prvenstvo je do sada najuspešnije takmičenje u golfu i pamtiće se po mnogim stvarima koje su se desile po prvi put. Prvi put je na prvenstvo došlo 127 učesnika iz zemlje i inostranstva, prvi put takmičenje je održano na dva terena, od kojih jedan pripada Golf klubu Beograd i na kojem su se nadmetali najuspešniji golferi, a drugi pripada Golf klubu Centar na kojem su bili muškarci „B“ kategorije, dame i juniori, a prvi put je i Novak Đoković odigrao golf turnir, ali van konkurencije.

Svečana dodela nagrada je protekla u sjajnoj atmosferi i iskrenim čestitkama najuspešnijih takmičara na sjajnoj organizaciji. Dragan Šolak, predsednik GAS-a je uz pomoć ljudi koji su doprineli da ovo takmičenje prodje u najboljem redu, dodelio pehare takmičarima, a pobednici po kategorijama su: Borislav Todorović – ukupni pobednik takmičenja i prvak Srbije za 2009. Milena Iković – prvakinja Srbije za 2009.

Branimr Gudelj – bruto pobednik u internacionalnoj kategoriji Ognjen Radović – bruto pobednik u nacionalnoj kategoriji Ema Smajić – bruto pobednik u kategoriji dama Robert Savić – nacionalna „A“ kategorija Saša Nemanić – internacionalna „A“ kategorija Momčilo Dragić - nacionalna „B“ kategorija Željko Matijević - internacionalna „B“ kategorija Tatjana Kocjančić – internacionalna kategorija dama Pobednik III juniorskog prvenstva Srbije bio je Andrej Stanarević.

Print  Srbija Sport - 16:36 21/09/2009
 
Komentari
ivana(01:43 26/03/11) - Milena je sjajna.Odlican gofer,a i predivna osoba!!!Cestitam ti od srca!!!Tvoj verni pratilac!!!

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 23/3/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Hokej na ledu
  Apr 2014
Srbija Sport Vest Hokejaši Srbije osvojili bronzanu medalju!
  Feb 2012
Srbija Sport Vest Hokejaši Partizana ponovo šampioni Slohokej lige (video)
  Sep 2011
Srbija Sport Vest Hokejaš Lokomotive: Čudom preživeo! (video)
Srbija Sport Vest Tragedija hokejaša Lokomitive, poginuo ceo tim!
  Mar 2011
Srbija Sport Vest Partizan novi šampion Slohokej lige
  May 2010
Srbija Sport Vest Hokejaši Češke šampioni sveta
  Mar 2010
Srbija Sport Vest Brutalan start Ovečkina nad Kembelom (video)
Srbija Sport Vest Partizan poražen, Maribor šampion Slohokej lige
  Feb 2010
Srbija Sport Vest Slohokej: Partizan poražen u Mariboru
Srbija Sport Vest Partizan u finalu Slohokej lige
Srbija Sport Vest Hokejaši Partizana pobedili u Kranju
Srbija Sport Vest Ristić: Možemo u finale Slohokej lige
  Dec 2009
Srbija Sport Vest Partizan poražen u Jesenicama
Srbija Sport Vest Štapom po svom golmanu (video)
  Oct 2009
Srbija Sport Vest Šesta pobeda Partizana
Srbija Sport Vest Partizan bolji od Jasenica
Srbija Sport Vest Partizan gostuje Medveščaku
Srbija Sport Vest Partizan slavio u derbiju protiv Triglava
Srbija Sport Vest Trijumf Partizana u Zagrebu
  Sep 2009
Srbija Sport Vest Partizan ubedljiv protiv slovenačke Slavije
Sve vesti Hokej na ledu Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009