Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Srbiji 12 medalja na EP
Modelarstvo, Srbiji 12 medalja na EP Nike
Takmičari Srbije osvojili su čak 12 medalja na Evropskom prvenstvu u raketnom modelarstu koje se od 23. avgusta održavalo u oštini Irig. Dakle, u Srbiji ostaje čak šest zlatnih, četiri srebrne i dve bronzane medalje
 
Srpski raketni modelari na ovom Evropskom prvenstvu, uzeli su, čini se sve od medalja što se moglo uzeti. Među dvanaest medalja, veliki udeo imaju i juniori koji su osvojili čak šest medalja, od toga četiri u pojedinačnoj konkurenciji, a dve u ekipnoj.

Mihajlo Petrović postao je juniorski evropski prvak u kategoriji S1A (rakete za postizanje visina), dok je ekipa Srbije osvojila treće mesto u toj kategoriji. Vesna Katanić (15) osvojila je zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji S6A (rakete sa trakom), a reprezentacija juniora u istoj kategoriji osvojila je drugo mesto. U kategoriji S5B (makete za postizanje visine za juniore), Miloš Jovičić izborio se za srebro, a njegov kolega Luka Volarević za treće mesto.

Među seniorima su najuspešniji bili Živan Josipović (zlatna medalja u pojedinačnoj konkurenciji), Vladimir Čipčić (srebro u pojedinačnoj konkurenciji) i Miroslav Stančević (zlato u pojedinačnoj konkurenciji). Ekipa koju su činila ova naša tri vrsna modelara osvojila je u ekipnoj konkurenciji dve zlatne medalje i jednu srebrnu.

- Ceo tim je radio kompaktno i veliki broj medalja smo osvojili zahvaljujući timskom radu i požrtvovanim pripremama. Posebno mi je drago što su naši juniori osvojili takođe očekivan broj medalja. Još nam ostaje da se borimo da u generalnom plasmanu Srbija bude proglašena za najbolju ekipu šampionata - kaže Živan Josipović, selektor reprezentacije, pred večerašnje proglašenje najbolje ekipe šampionata koja će biti upriličena prilikom svečanog zatvaranja u hotelu "Termal" u Vrdniku.

Prethodnih pet dana, mesto na kome je takmičenje održavano bilo je prvi mali grad, jer je bilo potrebno obezbediti po šator svakoj od ekipa, odeljak za osveženje, deo za sudije, međunarodni žiri, startovanje modela itd. Neutralni posmatrači kažu da je takmičenje jako dobro organizovano, ali i da je ove godine konkurencija bila izuzetno jaka.

- Veoma sam zadovoljan organizacijom i vidi se da je pažljivo pripremana. Izabran je veoma dobar teren, šatori i sva oprema su odlični, kao i hrana i piće. Na ovim vrućinama bitno je misliti i o tome kako će se učesnici osveživiti, ali organizator je i to obezbedio.Konkurencija je bila zaista jaka, mnogi timovi su došli jako dobro pripremljeni - kaže Gerhard Voebeking, član međunarodnog žirija na ovom takmičenju.

Da podetimo, na ovom takmičenju, koje su organizovali Vazduhoplovni savez Srbije i modelarski klub "Sirmium", učestvobalo je oko 260 takmičara iz 16 evropskih zemalja - Slovenije, Litvanije, Češke Republike, Slovačke Republike, Rumunije, Italije, Poljske, Španije, Belorusije, Bugarske, Makedonije, Velike Britanije, Rusije i Srbije... Ukupno je prijavljeno 77 seniora, 52 juniora, 14 vođa ekipa kao i 18 pomoćnika.

Sledeće godine, u Srbiji nas očekuje Svetsko takmičenje u raketnom modelarstvu, a naši takmičari kao da se već oštre za nove pobede.

- Zadovoljni smo što smo odbranili titulu evropskog šamopina koju smo doneli iz Češke. Sada će titula ostati u Srbiji bar još dve godine. Sledeće godine je kod nas i Svetsko prvenstov, ša se nadamo da ćemo i tu titulu osvojiti - objašnjava Vladimir Čipčić koji sa ovog takmičenja odlazi sa jednom broznanom medaljom u pojedinačnoj konkurenciji i dve zlatne u ekipnoj konkurenciji.

Večeras očekujemo velike vesni iz Vrdnika, jer naša reprezentacija po rezultatima zaslužuje da bude proglašena i za najbolju ekipu šampionata.

Print  Srbija Sport - 11:40 28/08/2009
 
Komentari
ZeXTree(01:43 26/03/11) - Svaka cast

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 24/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Modelarstvo
  Aug 2009
Srbija Sport Vest Mihajlo Petrović na krovu Evrope
Srbija Sport Vest Josipović šampion Evrope
Srbija Sport Vest Makete kosmičkih raketa iznad Iriga
Srbija Sport Vest Slobodan Midić osmi na Prvenstvu Evrope
Srbija Sport Vest Srpski modelari trenutno treći
Srbija Sport Vest Svetski rekorderi dominirali na "Dorćol kupu" u Beogradu
Srbija Sport Vest Evropski modeli na beogradskom Sajmu
Srbija Sport Vest Prizemljeni evropski modeli
  Jul 2009
Srbija Sport Vest SP: Srbija ostala u svetskom vrhu
Srbija Sport Vest Evropski modeli na beogradskom nebu
Srbija Sport Vest Srbija 12, Dragan Lakić 39. u "penjačima" na SP
Srbija Sport Vest Srbija četvrta na SP u Hrvatskoj
Srbija Sport Vest Srbija peta, Bordoški 13. na SP u vazduhoplovnom modelarstvu
Srbija Sport Vest Svetski kup i Svetsko prvenstvo u aviomodelarstvu u Beogradu
Srbija Sport Vest Pohod na medalje
  Jun 2009
Srbija Sport Vest Takmičenje na vojvođanskom nebu
Srbija Sport Vest Letnja škola aviomodelarstva
Srbija Sport Vest Zlatibor - mesto susreta najboljih svetskih modelara
  May 2009
Srbija Sport Vest Srem Kup - rekordan broj učesnika
  Apr 2009
Srbija Sport Vest Titel domaćin najboljim modelarima
Sve vesti Modelarstvo Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009