Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Kraj za Topića i Tomaševićevu u Berlinu
Atletika, Kraj za Topića i Tomaševićevu u Berlinu UB
Petog dana 12. svetskog prvenstva u atletici nije bilo sreće za srpske učesnike. Dragana Tomašević nije uspela da prebaci kvalifikacionu normu od 61.50m za ulazak u finale, a Dragutin Topić u skoku u vis završio je takmičenje sa preskočenih 2.15m
 
Tomaševićka je u prvoj seriji bacila 58.32m, u drugoj 59.30m, dok je u trećoj dostigla daljinu od 59.38m što nije bilo dovoljno za plasman među 12 najboljih na svetu.

- Ovo je najkvalitetnije takmičenje, u konkurenciji od 39 takmičarki ja sam imala 21 rezultat, konkurencija je jača nego na Olimpijskim Igrama u Pekingu. Da sam bacila blizu mog ličnog rekorda bila bi u finalu, ali danas zaista nisam "bacala", nisam imala osećaj za krug, nisam imala priliku da ranije vidim i oprobam krug, nisam imala promenu brzine i nažalost završila sam sa 9 rezultatom u grupi. Žao mi je, kad se emocije stišaju odlučiću kako i gde dalje - izjavila je Dragan Tomašević.

Dragutin Topić iz trećeg pokušaja uspeo je da preskoči 2.15m, ali nažalost letvicu na visini od 2.20m rušio je u sva tri pokušaja.

- Već mesecima Dragutin oseća bol u leđima, ali njegova pozitivna energija i stav vodila ga je da nastavi da trenira. Topić je zaista spreman, i to je ono zbog čega nam je najviše žao što danas nije uspeo. On nije osoba koja turistički dolazi na svetska prvenstva, on je profesionalac koji je uspeo da sa 38 godina skače preko 2.30m i siguran sam da danas nije bilo fizičkog bola Topić bi se po ko zna koji put našao među 12 najboljih skakača sveta. Njegovi ciljevi su uvek bili finala i medalje. Naravno da nije bilo lako izdržati i prethodnih 5 dana u Berlinu. Dragutin je Biljanin trener, bile su kvalifikacije, pa finale i sav taj pritisak i ogroman rezultat koji je Biljana ostvarila sigurno su uticali na njegovno stanje. Činjenica da je Topiću ovo osmo učešće na svetskom prvenstvu je velika stvar - izjavio je doktor Jovan Đurović.

- Bol u leđima je bio prisutan vec u zagrevanju, probao sam da skačem i da dam maksimum od sebe, ali i bol je nažalost deo sporta. Nije lako biti trener i vrhunski sportista. Posle Biljinog nastupa istrosio sam se, ziveo sam da za to da ona udje u finale i maksimalno se tome posvetio, a ona je pokazala kako se skače na svetskim prvenstvima, veoma sam srećan i ponosan na uspeh svoje zene - izjavio je naš najbolji skakač u vis svih vremena Dragutin Topić.

- Posle pet dana prvenstva i učešća naših takmičara mogu da kažem da sam delimično zadovoljan sa nastupima naših atletičara.
Asmir Kolašinac je bio na nivou svojih ovogodišnjih rezultata, i opravdao je njegov dolazak u Berlin. U budućnosti od njega možemo očekivati visoke plasmane i borbu za medalju na velikim takmičenjima. Što se tiče Marine Munćan i Gorana Nave, oni su svoju formu tempirali za Univerzijadu, gde su opravdali očekivanja i osvojili medalje, a u ovako jakoj konkurenciji nisu imali velike šanse da prođu u drugi krug takmičenja. Predrag Filipović je podbacio i daleko od svoje najboje forme i na ovako velikom takmičenju nije imao šta da traži sa rezultatom koji je postigao.
Biljana Topić je pokazala kako se treba takmičiti na svetskom prvenstvu. Sa novim nacionalnim rekordom i četvrtim mestom bila je tako blizu osvajanju prve medalje za Srbiju na svetskim prvenstvima, ali na narednim takmičenjima i uz mnogo veću podršku ASS nadam se da će Biljana doći i do medalje. Od Dragane Tomašević smo očekivali finale, međutim ona u ovoj konkurenciji nije uspela i nadamo se da će posle Pekinga i Berlina izvući pouke i svakako uz još veću podršku ASS uspeti da na narednim takmičenjima ulazi u finala i bori za što veći plasman. Žao mi je što Dragutin Topić pored velikog uspeha kao trener koji je postigao u Berlinu, nije uspeo da se i kao takmičar plasira u finale, jer je ove godine bio na zavidnom nivou forme. U petak će nastupiti Nenad Filipović u hodanju na 50km, i nadam se biti na nivou svog najboljeg rezulata. Podrobnije analize učešća naših takmičara na svetskom prvenstvu dobiću od saveznog kapitena Dragiše Kuzmanovića, a ono što je sigurno je da će ASS potpisati profesionalne ugovore sa najbojim srpskim atletičarima i njihovim trenerima - izjavio je generalni sekretar ASS Slobodan Branković.

U petak 21. avgusta 2009. godine nastupiće i poslednji srpski atletičar na 12. svetskom prvenstvu u atletici. Nenad Filipović startovaće u 9:10h na 50km hodanje.

Print  Srbija Sport - 16:05 19/08/2009
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Atletski Savez Srbije
Srbija Sport Vest Kolašinac: U Zagrebu su mi ukrali zlatnu medalju
Srbija Sport Vest Ivana Španović i Tatjana Jelača srebrne na EP
Srbija Sport Vest Srbija osvojila četvrto mesto na ekipnom EP
Srbija Sport Vest EP u dvoranskoj atletici 2017. u beogradskoj Areni
Srbija Sport Vest Trijumf kenijskih atletičara na 27. Beogradskom maratonu
Poslednje vesti
Sve vesti 20/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Atletika
  Sep 2014
Srbija Sport Vest Kolašinac: U Zagrebu su mi ukrali zlatnu medalju
  Aug 2014
Srbija Sport Vest Španović trijumfovala u Cirihu, ali joj izmakli dijamanti
Srbija Sport Vest Španović treća na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu
Srbija Sport Vest Ivana Španović i Tatjana Jelača srebrne na EP
  Jul 2014
Srbija Sport Vest Ivana Španović prva na svetu u skoku u dalj
Srbija Sport Vest Španović treća na mitingu u Parizu
  Jun 2014
Srbija Sport Vest Srbija osvojila četvrto mesto na ekipnom EP
  May 2014
Srbija Sport Vest Ivana Španović osvojila miting novim državnim rekordom
Srbija Sport Vest EP u dvoranskoj atletici 2017. u beogradskoj Areni
  Apr 2014
Srbija Sport Vest Trijumf kenijskih atletičara na 27. Beogradskom maratonu
  Mar 2014
Srbija Sport Vest Tomaševićeva osvojila bronzu na EP
Srbija Sport Vest Ivana Španović osvojila bronzu na SP (video)
Srbija Sport Vest Kolašinac oborio državni rekord u bacanju kugle
  Feb 2014
Srbija Sport Vest Bekrić istrčao lični rekord na 400 metara
Srbija Sport Vest Ivana Španović postavila novi državni rekord
Srbija Sport Vest Raović i Bekrić slavili na mitingu u Budimpešti
Srbija Sport Vest Bekrić najbolji u Budimpešti, a Španovićeva u Stokholmu
  Dec 2013
Srbija Sport Vest Terzić srebrna, Cerovac bronzani na EP u krosu za mlađe seniore
  May 2012
Srbija Sport Vest Topić šesti put na Olimpijadi
Srbija Sport Vest Biljana Topić odustala od Olimpijade!
Sve vesti Atletika Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009