Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Naši podbacili, organizatorima pohvale
Orijentiring, Naši podbacili,  organizatorima pohvale udruzenjefreestylera
Nakon poslednjeg takmičarskog dana kada su na programu bile sprint distance, uspešno je završeno osmo Evropsko prvenstvo za mlade u orijentiringu
 
U poretku nacija, najbolji je bio mladi Češki tim koji je osvojio ukupno 1750 bodova ispred Švajcarske sa 1640, dok je treće mesto osvojila reprezentacija Rusije sa 1126 osvojenih bodova. Reprezentacija Srbije ostala je na začelju sa 41 bodom i Slovenijom iza sebe.

Sprint trka startovala je na Pajinom preslu, da bi poslednji deo staze prolazio kroz sam centar turističkog kompleksa Kopaonik, tako da su mnogi turisti i gledaoci mogli da uživaju u praćenju nastupa mladih šampiona. Postignuti su odlični rezultati. Mladi Andrej Kozirev iz Rusije, imao je neverovatnih 4,46 minuta po kilometru, što mu je donelo ubedljivu pobedu u kategoriji M16 sa vremenom 8 minuta i 34 sekunde, gde je iza sebe ostavio drugoplasirane Florijana Šnajdera iz Švajcarske i Andreja Polovinka iz Ukrajine koji su zaostali za čak 59 sekundi. Njihova staza bila je duga 1800 metara sa 45 metara uspona i 15 kontrolnih tačaka.

Kod devojaka u uzrastu 16 godina sprint trka bila je duga 1500 metara sa 45 metara uspona i 13 kontrolnih tačaka. Zlatom se okitila mlada Švajcarkinja Sandrina Miler u vremenu 9 minuta i 11 sekundi, druga je bila Ruskinja Julija Šutkovskaja sa vremnom 9 minuta i 15 sekundi, a treća Lisa Holer iz Švajcarske, 9 minuta 47 sekundi.

U muškoj kategoriji uzrasta 18 godina, pravo iznenadjenje za sve napravio je Španac Antonio Martinez Perez, koji je stazu od 1900 metara dužine sa 60 metara uspona i 19 kontrolnih tačaka prešao za 10 minuta i 49 sekundi, što mu je obezbedilo titulu Evropskog šampiona na sprint distanci. Drugi je bio Danac Andreas Besen u vremenu 10 minuta 59 sekundi, a treći Čeh Jiri Nečas sa 11 minuta i 15 sekundi.

Kod devojaka uzrasta 18 godina titulu je ponela Norvežanka Maren Haverstad, koja je stazu od 1800 metara sa 50 metara uspona i 15 kontrolnih tačaka prešla za 10 minuta i 55 sekundi. Srebrom se okitila Čehinja Karolina Tepla u vremenu 11 minuta i 23 sekunde, dok je treće mesto osvojila Sigrid Rul iz Estonije sa 11 minuta i 35 sekundi.

Podmladjena reprezentacija Srbije, koja je u svom sastavu imala i nekoliko debitanata, nije uspela da se nosi sa teretom domaćina, pa slobodno možemo reći da je podbacila s obzirom na očekivane rezultate. Na sprint distanci najbolje rezultate od naših postigli su Damjan Babić na 70 mestu u M18, Maja Karić na 60 mestu u kategoriji Ž18, debitant Sava Lazić na 67 mestu u M16, i Sofija Jokanović u Ž16 na 66 mestu.

Sve čestitke od strane učesnika upućene su domaćinima i organizatorima Evropskog prvenstva, Orijentiring savezu Srbije i klubu Jasenica iz Smederevske Palanke, koji su bez ijednog propusta priveli kraju ovu veliku medjunarodnu sportsku manifestaciju.

Na kraju, direktorka Evropskog prvenstva Jelena Marković, zahvalila se ekipi organizatora od preko 60 osoba kao i 35 volontera koji su neposredno bili uključeni u ovaj dogadjaj. Posebnu zahvalnost izrazila je Vladi republike Srbije i Ministarstvu omladine i sporta koji su značajno finansijski pomogli ovu manifestaciju, zatim pripadnicima Vojske Srbije za izuzetnu logističku podršku, Nacionalnom parku Kopaonik, JP Skijališta Srbije i mnogim drugim partnerima, sponzorima i donatorima bez čije podrške Evropsko prvenstvo ne bi bilo uspešno.

Takmičenje je zvanično proglasio zatvorenim Zoran Milovanović, predsednik Orijentiring saveza Srbije, koji je naglasio da je ovo istorijski momenat za orijentiring sport u našoj zemlji, i da je ponosan jer svi učesnici nose najbolje utiske iz Srbije, što će svakako biti referenca za vreme koje dolazi i nova vrhunska takmičenja u našoj zemlji. Na kraju, on je zastavu Medjunarodne orijentiring federfacije predao predstavnicima Španije koji će biti domaćini sledećeg Evropskog Šampionata za mlade.

Print  Srbija Sport - 12:39 06/07/2009
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 23/3/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Orijentiring
  Jul 2009
Srbija Sport Vest Prava drama na štafetama
Srbija Sport Vest Otvoreno EP u orijentiringu
Srbija Sport Vest Evropsko prvenstvo za mlade u orijentiringu
Sve vesti Orijentiring Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009