Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Bronza za srpsku paraglajderku
Paraglajding, Bronza za srpsku paraglajderku UB
Milica Bićanin, član reprezentacije Vazduhoplovnog saveza Srbije, vratila se sa Svetskog prventsva u preciznom sletanju paraglajderom sa bronzanom medaljom
 
Milica Bićanin (22), inače aktuelna evropska šampionka u preciznom sletanju paraglajderom i najbolji sportista Srbije u letačkim granama vazduhoplovnog sporta za 2008. godinu, osvojila je sada i jednu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu.

Među osamnaest žena koje su se takmičile, Milica se našla na trećem mestu sa osvojenih 454 (negativnih) poena, dok je Čehinja Marketa Tomaskova na drugom mestu sa zaista malom razlikom - 441 poenom. Prvo mesto u ženskoj konkurenciji osvojila je paralajderistkinja iz Bugarske, Elena Kostova.

Inače, da podsetimo, Milica je jedna od mladih nada našeg paraglajdinga, koja u poslednih nekoliko godina uporno ređa medalje. Prošle godine bila je na drugom mestu svetske rang liste žena u preciznom sletanju paraglajderom, osvojila evropsko zlato sa ostatkom reprezentacije, pobedila u Svetskom kupu, a uz sve to uspešno studira Fakultet organizacionih nauka.

Pored Milice, na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj učestvovala je cela reprezentacija Vazduhoplovnog saveza Srbije koju su činili i Milica Marinković, Pavle Marinković, Zoran Petrović - Gugi, Goran Đurković, Vladimir Janković i Đorđe Petrović. Naša ekipa našla se na petom mestu, a naši najbolje plasirani takmičari u pojedinačnoj konkurenciji su Zoran Petrović Gugi na 13. mestu i Pavle Marinković na 15. mestu. Konkurencija među 86 takmičara je bila dosta jaka, a posebno iznenađenje predstavljali su Kineski takmičari koji su osvojili prva dva mesta u pojedinačnoj konkurenciji i srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji.

- Mi smo kao ekipa krenuli dosta dobro, ali smo u prvoj seriji napravili velike greške koje je kasnije bilo teško ispraviti, obzirom da su se letele samo tri serije. Teren je zaista zahtevan i traži ozbiljnu pripremu i koncentraciju. Voda, tj. kiša koja je neprestano padala četiri dana nas je sve omela, pogotovo imajući u vidu da je doskočište bilo pod vodom i da su sudije morale da nose čizme zbog blata - kaže Zoran Petrović - Gugi, vođa naše reprezentacije i jedan od naših najboljih pilota paraglajdera.

Print  Srbija Sport - 10:56 29/06/2009
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Vazduhoplovni Savez Srbije
Srbija Sport Vest Priznanje srpskom vazduhoplovstvu
Srbija Sport Vest Makete kosmičkih raketa iznad Iriga
Srbija Sport Vest Let za sećanje
Srbija Sport Vest Jedrilice ponovo poleću
Srbija Sport Vest Takmičenje na vojvođanskom nebu
Poslednje vesti
Sve vesti 19/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Pikado
  Nov 2009
Srbija Sport Vest Stanković pobedio u Kupu
Sve vesti Pikado Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009