Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Slobodan pad iznad Subotice
Padobranstvo, Slobodan pad iznad Subotice Aqua Viva
Sunčani april u Subotici doneće nam mnogo padobranaca iz nekoliko susednih zemalja kao što su : Madjarska, Hrvatska, Makedonija... koji će se nadmetati u padobranskoj disciplini "skok na cilj"
 

Otvoreno prvenstvo Vojvodine Panonia kup 2009. održava se od 24. do 26. aprila ove godine na sportskom aerodromu Subotica (Čantavirski put bb). Ogranizator ovog takmičenja je aeroklub „Ivan Sarić“ iz Subotice a neposredni ogranizator je Vazduhoplovni savez Srbije.

Od ekipa koje su do sada potvrdile učestvovanje na prvenstvu su nekoliko ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Madjarske, padobranska reprezentacija Crne Gore i nekoliko ekipa iz Srbije.

Na otvaranju ove sportske manifestacije očekuju se konzuli Republike Mađarske i Republike Hrvatske, sekretar za međunarodnu i regionalnu saradnju grada Subotice gospodin Đula Ladocki i pokrajinski sekretar za omladinu i sport gospodin Modest Dulić.

U okviru takmičenja, Vazduhoplovni savez Vojvodine će pripremiti i publici prikazati izložbu fotografija o liku i delu Ivana Sarića, kao i kolekciju njegovih radova na temu vazduhoplovstva.

Sve aktivnosti aerokluba u ovoj godini se sprovode kao priprema za organizaciju centralne proslave 100 godina od prvog leta Ivana Sarića koja će se organizovati 2010. godine, kao i proslave 100 godina Srpske avijatike koja počinje da se slavi već ove godine i trajaće sve do 2012. godine.

Ivan Sarić je pionir srpskog vazduhoplovstva koji je 1910. godine pred publikom od oko 1000 ljudi napravio prvi let na ovim prostorima, i to avionom koji je sam konstruisao. Let je napravljen okolo trkališta u Subotici, a letelica kojom se Sarić odvažio na ovaj istorijski let danas se čuva u Muzeju vazduhoplovstva Beograd.

Šta je to „skok na cilj“
Takmičenje će se održati u disciplini „skok na cilj“, koja podrazumeva da takmičari skaču na cilj prečnika 2 cm i svako odstupanje od cilja se negativno boduje. Postignut rezultat na doskoku se meri elektronski i očitava na velikom displeju, a pobednik se dobija zbrajanjem negativnih poena. Rezultati se obračunavaju u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. „Skok na cilj“ je najstarija padobranska disciplina kod koje se rezultat postiže na samom doskoku, pa je stoga i veoma atraktivna za publiku koju očekujemo u velikom broju na aerodromu.

 

Print  Srbija Sport - 11:03 25/04/2009
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 25/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Padobranstvo
  Aug 2009
Srbija Sport Vest Let u 'četvorkama'
Srbija Sport Vest Leteće figure iznad Paraćina
  Oct 2008
Srbija Sport Vest Padobransko prvenstvo Srbije kod Subotice
  May 2008
Srbija Sport Vest Srpski padobranci treći na Jadranskom kupu
  Sep 2007
Srbija Sport Vest Dorćolci prvi videli bejs džampere
Srbija Sport Vest Padobranski skokovi verovatno u petak
Srbija Sport Vest Padobranci skaču sa Beograđanke
  Jul 2007
Srbija Sport Vest Padobransko prvenstvo u Jagodini
Sve vesti Padobranstvo Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009