Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Počeo 'Whoops' na Kopaoniku
Snowboard, Počeo 'Whoops' na Kopaoniku udruzenjefreestylera
'Whoops Battery' snoubord takmičenje i muzički festival, otvoreno je sinoć na Kopaoniku
 

Ovo takmičenje otvorile su sudije i tehnički delegat FIS-a na prvom sastanku prijavljenih takmičara. Ukupno je prijavljeno preko 45 takmičara i 14 takmičarki sa FIS rang liste, koji dolaze iz Slovenije, Bugarske, Makedonije, BiH, Hrvatske i Srbije. Osim takmičara, na Kopaonik je stiglo 12 profesionalnih snoubordera iz Engleske, Norveške, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Novog Zelanda, Kanade i Sjedinjenih država.

FIS Evropski kup u disciplinama „Big Air“ i „Slope Style“ takmičarima donosi direktne bodove na FIS rang listi snoubordera, a ovaj prestižni turnir na Kopaoniku se održava šestu godinu zaredom. Kompletan sportski deo, postavka elemenata na stazi i uređenje staze, propozicije takmičenja, prijave učesnika i prateća dokumentacija takmičenja, kao i ocenjivanje i bodovanje, odvija se po pravilima FIS-a, odnosno Međunarodne skijaške federacije uz nadzor tehničkog delegata i licenciranih sudija ove svetske organizacije. Nagradni fond takmičenja iznosi 5000 evra, a ovo takmičenje se održava pod etiketom najboljeg „FIS Euro Cup“ takmičenja na Balkanu i prošle godine je ugostilo trinaest nacija i preko 50 sportista.

Svetske zvezde snoubordinga Mark Andre Tart, Deni Larsen, Henc Lokart, Joki Kofler i Miki Stančić kao i „freestyle“ skijaši Denis Elert i Tedi Ber stigli su na Kopaonik da predstavljaju timove kao što su „Volkl“, „Rossignol“, „32“, „Lib Tech“ ili „K2“. Popularni „pro-rajderi“ nastupaju u egzibicionom delu takmičenja u večernjim terminima od 18 do 20 časova u utorak i sredu, 10. i 11. februara. Na Kopaonik su došli i predstavnici produkcijske kuće „Pirate“ koja je čuvena po svojim snoubord filmovima u kojima su neki od glavnih zvezda učesnici „Whoops Battery“ festivala.

Kanađanin Mark Andre Tart trenutno važi za jednog od najtraženijih profesionalnih bordera na svetu sa sponzorskim ugovorima za velike sportske brendove kao što su „Adidas“ ili „Volkl“. Ljubitelji snouborda su imali priliku da ga gledaju na većini najgledanijih snoubord filmova i video kompilacija, gde ga karakterišu veliki skokovi ili rizične spust vožnje van staza. Dosada je osvajao više „Big Air“ nagrada među kojima je najvrednija „Toyota Big Air“ iz Japana.

Norveški border Deni Larsen jedan je od vodećih profesionalaca u ovom zimskom sportu, vozi već 13 godina i deo je internacionalnog „K2 Pro“ tima. Ove sezone aktuelan je novi borderski film „Overseas“ iz „Pirates Movie“ produkcije u kojem Deni pokazuje svoje veštine zajedno sa još jednom zvezdom „Whoops Battery“ festivala, borderom Jokijem Koflerom iz Austrije, odakle dolazi i Miki Stančić.

Posebne zimske egzibicije, publika na Kopaoniku može da očekuje od „freestyle“ skijaša koji izvode skokove i trikove poput svojih kolega na snoubordu. Nemac Denis Elert i Tedi Ber iz Sjedinjenih država pokazaće kako izgleda slobodno skijanje u egzibicionom delu „Whoops Battery“ festivala.

Takmičenja prati bogat muzički program, prvog dana u vidu žurki od 21 časa u kafe-klubovima „Žica“ i „Bombardijer“, a druge večeri u vidu velike žurke u hotelu „Grand“. Britanski drum’n’bass DJ Goldie, francuski hip-hop DJ Cut Killer, te bendovi Sajsi, Trance Balkan Desorganisation, Overdrive i SambaNSa su samo neki od muzičara koji će nastupati na više lokacija tokom „Whoops Battery“ festivala na Kopaoniku.

„State of Exit“ i Udruženje „Freestyler“ po prvi put zajedno organizuju „WHOOPS Baterry - Snowboard & Music Festival“ koji ima ambiciju da bude jedan od najznačajnijih mesta okupljanja ljubitelja snouborda.

Print  Srbija Sport - 14:35 10/02/2009
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 24/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Snowboard
  Feb 2011
Srbija Sport Vest Burn urban jump (video)
  Jan 2011
Srbija Sport Vest "Burn Urban Jump" u Beogradu (video)
  Mar 2010
Srbija Sport Vest "SAMO KARV" održan na Kopaoniku
  Feb 2010
Srbija Sport Vest "Burn urban slope style" u Višnjićevoj ulici
  Feb 2009
Srbija Sport Vest Završen 'Whoops' festival na Kopaoniku
Srbija Sport Vest Zvezde snouborda dolaze na Kopaonik
  Jan 2009
Srbija Sport Vest Nejc Ferjan pobednik Spens Rejla
Srbija Sport Vest Snoubord takmičenje ispred Spensa
Srbija Sport Vest Snowboard Urban SlopeStyle
  Dec 2008
Srbija Sport Vest UŽIVO
Srbija Sport Vest Svetski dan snowboardinga
  Nov 2008
Srbija Sport Vest Traži se trener reprezentacije Srbije
  Feb 2008
Srbija Sport Vest Osvojena Stara Planina
  Jan 2008
Srbija Sport Vest Slovenci dominirali Starom planinom
Srbija Sport Vest Grilc leteo Starom plaininom
  Dec 2007
Srbija Sport Vest Liptai najbolji na Beogradskom sajmu
Srbija Sport Vest Snowboard Winter Tour 2008
  Feb 2007
Srbija Sport Vest Srebro za srpsku snouborderku
Srbija Sport Vest Snoubord na Kopaoniku
Sve vesti Snowboard Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009