Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Ilić: Obožavam wakeboard
Wakeboard, Ilić: Obožavam wakeboard Aqua Viva
Lazar Ilić za srbijasport.com otkriva kako je u Srbiji teško voziti dasku
 

Mladi beograđanin Lazar Ilić (17) od kako je pre nešto više od tri godine probao da vozi dasku, wakeboard, postao je "navučen" na ovaj sport i skoro svo svoje slobodno vreme provodi na Adi Ciganliji, gde vežba skokove, trikove i sve što mu padne na pamet. Lazar u intervijuu za srbijasport.com kaže da iako wkeboard nije popularan u Srbiji, u našoj zemlji postoji veliki potencijal u ljudima koji nije iskorišćen.

- Već tri godine vozim wakeboard i to na Adi Ciganliji, jer je to jedino mesto u našoj zemlji gde postoji žičara. Wakeboard još uvek nije dovoljno popularan u našoj zemlji, iako ima nekoliko vozača koji baš dobro voze, ali su daleko od svetskog nivoa. Naravno treba izdvojiti Vukašina Čupića i Milicu Gluvajić, pošto su oni u samom svetskom vrhu, tačnije svetskog cable wakeboardinga.

Koju dasku voziš i šta ti ona omogućava?

- Trenutno vozim na dasci "Rope wakeboards team 138", a ona mi u potpunosti odgovara za skokove koje izvodim preko skakaonice. To mi je i najslađi deo vožnje, na to se ložim.

Prošle godine si bio prvak Srbije u konkurenciji juniora. Ove godine se nije održalo državno prvenstvo u wakeboardu, zašto?

- Na veliku žalost, ove godine nismo uspeli da organizujemo državno prvenstvo, jer nam Aqua ski na Adi Ciganliji nije ustupio žičaru na korišćenje. Nadamo se da će iduće godine biti bolji uslovi i da će prvenstvo biti održano. Važno je i presudno da svake godine imamo domaće prvenstvo kako bi videli gde se ko nalazi i koliko je ko napredovao.

Kakvi su uslovi za vežbu na Adi Ciganliji?

- Uslovi su loši, nema dovoljno sprava za vežbanje, žica je niska, nemamo termine kada možemo slobodno da treniramo, nego vežbamo kada voze svi ostali skijaši pa ako padneš moli boga da te neko ne pregazi, a leti su ogromne gužve... Najveći problem je što je to jedina žica u Srbiji. Nemamo trenera, sami vežbamo i učimo od boljih od nas. Inače, sezonska karta košta oko 320e, a sezona traje od aprila do kraja septembra.

Kako koristiš slobodno vreme, kada nisi na Adi?

- Leti uglavnom sa društvom idem po kafićima, freestyler je jedno od mesta gde volim da odem. Pošto volim gitaru, dosta vremena provodim svirajući meni omiljene pesme, ali i dalje vežbam. Najviše volim da vreme provodim sa devojkom, koja mi mnogo znači. Pored filmova i muzike raznih žanrova, volim i da čitam knjige, a Alhemičara preporučujem svima koji je nisu pročitali.

Ko ti daje najveću podršku u ovom extremnom sportu kojim se baviš?

- Porodica stoji uz mene i to je ono najvažnije. Da nije njihove podrške verovatno bi radio nešto drugo. Oni me pomažu finansijski, navijaju za mene kada imaju prilike i ja sam im veoma zahvalan - rekao je Ilić.

Print  Srbija Sport - 14:02 29/10/2008
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 23/3/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Wakeboard
  Jan 2008
Srbija Sport Vest Kongres EAME od 24. do 27. januara u Beogradu
  Sep 2007
Srbija Sport Vest Akrobate na dasci jezdile kroz fontanu
  Aug 2007
Srbija Sport Vest Vukašin Čupic šampion Evrope u vejkbordu
Srbija Sport Vest Milica četvrta, Vukašin peti
Sve vesti Wakeboard Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009