Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Ognjen Stojanović prvak Balkana
Triatlon, Ognjen Stojanović prvak Balkana Nike
Novozelanđanin Li Grir pobednik je triatlona koji je održan u Kladovu i bodovan je za Evropski kup, šampionat Balkana i svetsku rang-listu, a reprezentativac Srbije Ognjen Stojanović, koji je u generalnom plasmanu zauzeo osmo mesto, osvojio je titulu prvaka Balkana
 
Grir, 22, je triatlonsku trku - plivanje, biciklizam i trčanje - završio za jedan sat, 49 minuta i 29 sekundi i ostvario prvi trijumf u karijeri u elitnom takmičenju. Odlučujuću prednost stekao je u finišu trčanja.

Adam Molnar iz Mađarske bio je drugi (1.49,57), a Belgijanac Ludovik Dernije treći (1.50,25).

U prvenstvu Balakana sve tri medalje osvojili su reprezentativci Srbije. Stojanović je kroz cilj prošao za 1.53,02 sata, srebrnu medalju osvojio je Vladimir Savić (1:56,50), a bronzanu Vuk Vučković (1:58,55).

Posle pobede na trci Evropskog kupa za juniore, ovo je najveći uspeh Stojanovića u elitnoj konkurenciji. Iako je još uvek junior, on se sa velikim uspehom takmiči i u najjačoj konkurenciji.

U konkurenciji žena pobedila je Grkinja Dimaki Deniz sa vremenom 2.05,24 sata i njoj je pripala i titula prvakinje Balkana. Drugo i treće mesto osvojile su ruske triatlonke Jevgenija Košeljnikova (2.05,26) i Ana Burova (2.08,32).

Reprezentativka Srbije Svetlana Blažević zauzela je sedmo mesto u ukupnom plasmanu (2.11,06), što joj je donelo srebrnu medalju u šampionatu Balkana.

Trku je otvorio predsednik Sportskog saveza Srbije Vojislav Tabački, a goste i učesnike pozdravili su i predsednik opštine Kladovo Dejan Nikolić i predsednik Srpske triatlonske unije Dragan Nikolić.

Triatlon je održan po hladnom i vetrovitom vremenu. Temperetura vode u jezeru iznosila je svega 14 stepeni, što je bio veliki problem za takmičare koji su došli iz 17 zemalja.

Ukupno je učestvovalo 113 triatlonaca u kadetskoj, juniorskoj i elitnoj konkurenciji. U elitnoj trci bilo je 39 muškaraca i deset devojaka. Među učesnicima su se nalazili takmičari sa Novog Zelanda, iz Irske, Velike Britanije, Belgije, Izraela, Poljske, Češke, Slovenije, Rusije, Austrije, Mađarske, Grčke, Turske, Makedonije, Bugarske, Rumunije i Srbije.

Prema oceni tehničkog delegata Evropske triatlonske unije Andreasa Galanosa iz Grčke, trka je organizovana na visokom nivou, bez bilo kakvih organizacionih ili tehničkih propusta.

(Tanjug)

Print  Srbija Sport - 18:59 22/09/2008
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 25/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Umetničko klizanje
  Mar 2009
Srbija Sport Vest Zlato ponovo Nemcima
  Feb 2009
Srbija Sport Vest Evropski kup u umetničkom klizanju
  Jan 2009
Srbija Sport Vest Laura Lepisto na vrhu Evrope
  Jan 2008
Srbija Sport Vest U 'Pioniru' juniorski evropski kup u umetničkom klizanju
Sve vesti Umetničko klizanje Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009