Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Ognjen Stojanović prvak Balkana
Triatlon, Ognjen Stojanović prvak Balkana Nike
Novozelanđanin Li Grir pobednik je triatlona koji je održan u Kladovu i bodovan je za Evropski kup, šampionat Balkana i svetsku rang-listu, a reprezentativac Srbije Ognjen Stojanović, koji je u generalnom plasmanu zauzeo osmo mesto, osvojio je titulu prvaka Balkana
 
Grir, 22, je triatlonsku trku - plivanje, biciklizam i trčanje - završio za jedan sat, 49 minuta i 29 sekundi i ostvario prvi trijumf u karijeri u elitnom takmičenju. Odlučujuću prednost stekao je u finišu trčanja.

Adam Molnar iz Mađarske bio je drugi (1.49,57), a Belgijanac Ludovik Dernije treći (1.50,25).

U prvenstvu Balakana sve tri medalje osvojili su reprezentativci Srbije. Stojanović je kroz cilj prošao za 1.53,02 sata, srebrnu medalju osvojio je Vladimir Savić (1:56,50), a bronzanu Vuk Vučković (1:58,55).

Posle pobede na trci Evropskog kupa za juniore, ovo je najveći uspeh Stojanovića u elitnoj konkurenciji. Iako je još uvek junior, on se sa velikim uspehom takmiči i u najjačoj konkurenciji.

U konkurenciji žena pobedila je Grkinja Dimaki Deniz sa vremenom 2.05,24 sata i njoj je pripala i titula prvakinje Balkana. Drugo i treće mesto osvojile su ruske triatlonke Jevgenija Košeljnikova (2.05,26) i Ana Burova (2.08,32).

Reprezentativka Srbije Svetlana Blažević zauzela je sedmo mesto u ukupnom plasmanu (2.11,06), što joj je donelo srebrnu medalju u šampionatu Balkana.

Trku je otvorio predsednik Sportskog saveza Srbije Vojislav Tabački, a goste i učesnike pozdravili su i predsednik opštine Kladovo Dejan Nikolić i predsednik Srpske triatlonske unije Dragan Nikolić.

Triatlon je održan po hladnom i vetrovitom vremenu. Temperetura vode u jezeru iznosila je svega 14 stepeni, što je bio veliki problem za takmičare koji su došli iz 17 zemalja.

Ukupno je učestvovalo 113 triatlonaca u kadetskoj, juniorskoj i elitnoj konkurenciji. U elitnoj trci bilo je 39 muškaraca i deset devojaka. Među učesnicima su se nalazili takmičari sa Novog Zelanda, iz Irske, Velike Britanije, Belgije, Izraela, Poljske, Češke, Slovenije, Rusije, Austrije, Mađarske, Grčke, Turske, Makedonije, Bugarske, Rumunije i Srbije.

Prema oceni tehničkog delegata Evropske triatlonske unije Andreasa Galanosa iz Grčke, trka je organizovana na visokom nivou, bez bilo kakvih organizacionih ili tehničkih propusta.

(Tanjug)

Print  Srbija Sport - 18:59 22/09/2008
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 23/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Triatlon
  Dec 2007
Srbija Sport Vest Ognjen Stojanović prvi
  Sep 2007
Srbija Sport Vest 14. Beogradski triatlon na Adi
Srbija Sport Vest Drugo mesto za Ognjena Stojanović
  Jul 2007
Srbija Sport Vest Balkansko prventvo u triatlonu
Srbija Sport Vest Vladimir Savić drugi u Evropi
  Jun 2007
Srbija Sport Vest Triatlon u Novom Sadu
  Sep 2004
Srbija Sport Vest Tipsarević u 2.kolu Šangaja
Sve vesti Triatlon Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009