Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Zlato i dva srebra za Srbiju
Kajak i kanu, Zlato i dva srebra za Srbiju OK
Reprezentativci Srbije osvojili su jednu zlatnu i dve srebrne medalje na univerzitetskom Svetskom prvenstvu u kajaku i kanuu održanom u Beogradu
 

Antonija Nađ osvojila je zlato u trci kajaka na 500 metara, dok su do srebrnih medalja stigli ženski četvorosed i muški dvosed. U završnim priredbama trećeg univerzitetskog šampionata sveta u Beogradu Srbija je u svakoj od 14 disciplina imala predstavnike u finalu.

Antonija Nađ, najbolja kajakašica Srbije, u Beogradu je u potpunosti opravdala očekivanja i osvojila zlatnu medalju u disciplini K-1 500m. Deonicu od 500m izveslala je za 1:53.918 min, ubedljivo bolje od drugoplasirane Italijanke i trećeplasirane Mađarice.

- Jako se lepo osećam, dve medalje u toku dana, sjajno. Ispunila sam svoj cilj da budem prva na 500m, a i da zajedno u četvorosedu sa Miljanom Knežević, Oliverom Moldovan i Branislavom Miškov osvojim srebro. Bila sam malo nervozna pred početak trke, ali sve je to prošlo kad je počela trka. Imala sam podršku porodice, trenera i prijatelja koji su došli da me bodre. Mnogo mi znači ovaj uspeh, s obzirom na to da sam uvek nastupala u disciplini K-1 1000m. Sve takmičarke su mi bile konkurencija, bojala sam se, ali i one mene. Tu je bila Mađarica, zatim i Beloruskinja, koja me je u polufinalu pobedila. Posle dužeg vremena, pored jednoseda, na ovom takmičenju veslala sam i u grupnom čamcu. Presrećna sam i zbog ovog zajedničkog uspeha. Nadam se da ću od sada i u disciplini 500m postizati odlične rezultate i opravdati očekivanja za nastup na Olimpijadi u Londonu 2012. godine - rekla je Antonija Nađ nakon trke.

- Potajno sam očekivao ovaj rezultat. Verovao sam u Antoniju, jer naporno treniramo i ovo je rezultat jednog dugogodišnjeg timskog rada, a tada uspeh i rezultat dolaze sami po sebi. Zaista sam ponosan na Antoniju. Za ovo takmičenje sam i u svojstvu trenera ženske reprezentacije okupio sada već trofejni četvorosed, devojke su bile fantastične i ja sam prezadovoljan jer u ovom sastavu po prvi put nastupaju - dodao je Aleksandar Petrović, trener Antonije Nađ i srebrnog četvoroseda.

U kajaku četvorosedu Miljana Knežević, Antonija Nađ, Olivera Moldovan i Branislava Miškov zauzele su drugo mesto u disciplini 500m sa vremenom 1:38.088. Bolje su bile Poljakinje (1:37.088min), a trećeplasirane su Beloruskinje (1:38.183min).

- Ovo će biti tim za Univerzijadu - istakla je Olivera Moldovan, članica trofejnog četvoroseda.

U kajaku dvosedu Gajdobranski Milan i Zorić Milenko osovojili su srebrnu medalju. Deonicu od 500m izveslali su za 1:33.929. min, a bolji od njih bili su Belorusi (1:33.749min), na trećem mestu završili su Poljaci (1:34.184min).

Nakon finalnih trka organizovana je i svečana ceremonija zatvaranja 3. Svetskog univerzitetskog prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama.

- Iskazujem ponos i zadovoljstvo što u sastavu Međunarodne Univerzitetske Sportske Federacije imamo clanicu kao sto je Univerzitetski sportski savez Srbije. Izuzetno sam zadovoljan organizacijom takmičenja. Drago mi je što je na ceremoniji otvaranja prisustvovao državni sekretar za sport, što je pokazalo da cela zemlja i najviši državni vrh pružaju podršku takmičenju, odnosno Univerzijadi koja će se sledeće godine održati u Beogradu - rekao je Alberto Gualtieri, izaslanik predsednika FISU, gospodina Džordža Kilijana i član Izvršnog Komiteta FISU.

- Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji, a takmičarima što su se trudili da postignu izvanredne rezultate. Nadam se da će poneti lepa iskustva iz našeg grada. Beograd je još jednom pokazao na koji način se priprema za predstojeću Univerzijadu - rekao je Goran Kreclović, predsednik Organizacionog komiteta takmičenja.

Što se rezultata ostalih reprezentativaca tiče, u finalnoj trci kanua jednokleka na 1000m Nenad Miković zauzeo je 9. mesto, a u kajaku jednosedu na 1000m Milenko Našagaćin zauzeo je 7. mesto. U disciplini kanu dvoklek na 1000m, Marko Kojić i Aleksandar Čudić zauzeli su 8. mesto. Četvoroklek na 1000m u sastavu Barašević-Tomić-Miković-Barašević, zauzeo je 5. mesto. U disciplini kanuu jednoklek na 500m, Nenad Tomić zauzeo je 8. mesto, Milenko Našagaćin u disciplini kajak jednosed 500m zauzeo je šesto mesto. U kanuu dvokleku na 500m Nenad Tomić i Miroslav Barašević zauzeli su 8. mesto. U ženskoj konkurenciji u kajaku dvosedu na 500m Milica Starović i Marija Matejin plasirale su se na 8. mesto. Kanuu četvoroklek na 500m u sastavu Tomić-Barašević-Miković-Barašević završio je na 5. mestu. Četvorosed na 500m u sastavu Kukić-Tomka-Terzić-Vujanić, završio je trku na 7. mestu.

(B92)

Print  Srbija Sport - 12:01 22/09/2008
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 23/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Kajak i kanu
  Aug 2014
Srbija Sport Vest Tri medalje za srpski kajak na SP u Moskvi
  Jul 2014
Srbija Sport Vest Dragosavljević prvak Evrope, sestre Moldovan bronzane
  May 2014
Srbija Sport Vest Dve srebrne medalje za Srbiju sa Svetskom kupu u kajaku
  Jun 2011
Srbija Sport Vest EP: Antonija Nađ osvojila srebro
Srbija Sport Vest Otvoreno EP u kajaku i kanu na Adi Ciganliji
  Oct 2009
Srbija Sport Vest Kod kajakaša pronađena nedozvoljena supstanca
Srbija Sport Vest Završena Međunarodna regata Trofej Beograda 2009
  Aug 2009
Srbija Sport Vest Kajakašice u finalu SP
  May 2009
Srbija Sport Vest Kojić i Čudić treći u Zagrebu
  Sep 2008
Srbija Sport Vest Uspela generalna proba Univerzijade
Srbija Sport Vest Za Srbiju finale i tri polufinala
Srbija Sport Vest 3. Studentsko prvenstvo sveta u kajaku i kanuu
Srbija Sport Vest Studenti testiraju Adu
  Aug 2008
Srbija Sport Vest Novi svetski rekord na 500 metara
Srbija Sport Vest Određen sastav reprezentacije Srbije za svetske studentske igre
Srbija Sport Vest Zlatna medalja za braću Hohšorner u kanuu dvosedu
Srbija Sport Vest Osvajač medalje za Togo veruje da je vreme da poseti zemlju
  Jul 2008
Srbija Sport Vest Tomićević nadmašio svoje predhodnike
Srbija Sport Vest Drugo zlato za Tomićevića na EP
Srbija Sport Vest Tomićeviću zlatna, a Nađovoj srebrna medalja sa EP
Sve vesti Kajak i kanu Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009