Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Base Jump u Sarajevu
Base Jump, Base Jump u Sarajevu Nike
Umesto teoretskih objašnjavanja i prikazivanja starih videa o BASE skakanju na pres-konferenciji održanoj u najvećoj zgradi Balkana, Novi Avazov Toranj (142m), Belgijanac Cedric Dumont je iznenadio sve i skočio sa zgrade
 
U sredu 27. augusta u Sarajevu, svetski poznati BASE skakač Cedric Dumont (BEL) je na 38. sprat najveće zgrade na Balkanu pozvao BH medije na PRESS doručak i prezentaciju sporta u svetu poznatog kao BASE Jumping.

Dumont je velikom broju novinara koji su se okupili u Novom Avazovom Tornju preneo svoja velika iskustva iz ovog sporta i objasnio kako je BASE skraćenica engleskih reči za Building (zgrada), Antenna (antena), Span (raspon) i Earth (zemlja) i podrazumeva skakanje sa ovih i sličnih objekata uz pomoć padobrana. Zatim je izrazio razočarenje lošim vremenskim uslovima na 142 metra visokoj zgradi, jer je za prisutne novinare imao želju napraviti jedan skok. Da stvar bude još gora, vremenska prognoza za narednih nekoliko dana je veoma loša za izvođenje skokova sa zgrada za koje je skakaču potrebno da nema skoro ni "trunke" vetra koji bi mu zadao velike poteškoće.

Veliki žamor koji je nastao među prisutnim novinarima koji su tajno priželjkivali da će videti skok utišao je ponovo glas Belgijanca koji je objasnio da je od 7 sati bio na vrhu zgrade i promatrao kretanje vetra.

- Kada sam osetio da vetar u ranim jutarnjim satima počinje duvati, sa saznanjem o lošoj prognozi narednih dana, nisam mogao čekati na dolazak novinara i skočio sam sa Novog Avazovog Tornja - rekao je Dumont.

Nakon ove izjave ponovo žamor koji je ovaj put prekinuo video snimak samog skoka napravljenog nepun sat pre PRESS konferencije i veliki aplauz za Dumonta.

Belgijanac je na svom prvom dolasku u Sarajevo pre nekoliko meseci izrazio želju da skoči sa najveće zgrade na Balkanu koju je nazvao novim simbolom Sarajeva.  Iako su u zgradi još uvek u toku unutrasnji radovi, izrazio je želju da pozove novinare na doručak u improvizovanom prostoru kako bi što realnije mogli spoznati BASE skakanje i gledati njegov skok ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

- Skokovi u urbanim delovima su najopasniji zbog uskog terena, i ovde je bilo veoma nepristupačno za doskok, ali sve je prošlo dobro i presretan sam što sam skočio sa novog simbola Sarajeva - izjavio je Cedric Dumont.

(Foto: Predrag Vučković)

Print  Srbija Sport - 23:53 03/09/2008
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 25/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Base Jump
  Jul 2009
Srbija Sport Vest 'Letač' skakao u Novom Sadu
  Sep 2008
Srbija Sport Vest Base jump sa Prokletija
Srbija Sport Vest Cedric Dumont je napravio prvi BASE jump sa najvišeg železničkog mosta na svetu!
  Dec 2007
Srbija Sport Vest Baumgartner u stilu Džejms Bonda
Sve vesti Base Jump Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009