Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Svetsko studentsko prvenstvo u tekvondou
Tekvondo, Svetsko studentsko prvenstvo u tekvondou Nike
Beograd će ugostiti 39 reprezentacija sa svih kontinenata
 

Završene su pripreme za održavanje Svetskog studentskog prvenstva u tekvondou (Taekwondo) od 16. do 20 jula u Beogradu. Ovaj značajni sportski dogadjaj okuplja 39 državnih reprezentacija sa svih strana sveta, od Australije, preko Indonezije, Rusije, Kine, ostalih azijskih, afričkih i evropskih zemalja, pa sve do SAD-a i Kanade.

Skoro 300 takmičara, u muškoj i ženskoj konkurenciji, sa svojim stručnim timovima, trenerima, lekarskim ekipama, tehničkim osobljem i međunarodnim sudijama boriće se u beogradskoj Hali sportova za titulu svetskog studentskog prvaka u tekvondou.

- Beograd uveliko radi na učvršćivanju i osnaživanju studentskog sporta u Srbiji. U prilog ovome govori činjenica da će već u toku ovog leta naša prestonica ugostiti čak tri svetska studentska šampionata - u tekvondou, veslanju i kajaku, a sve to kao priprema i testiranje pred najveći sportski događaj sledeće godine u svetu - Univerzijadu Beograd 2009. Organizacija ovog takmičenja pruža nam mogućnost da isprobamo svoje ljudske i tehničke resurse i stavimo ih u pogon kao pretpremijeru za sledeću godinu - izjavio je Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije (USSS) i generalni direktor Univerzijade Beograd 2009 (UB2009).

- Ovo je za Tekvondo asocijaciju Srbije zaista značajno takmičenje. Svetsko studentsko prvenstvo u ovom sportu veoma je cenjeno kao kvalitetan sportski događaj i posebno nam je drago što ćemo ugostiti preko 300 mladih sportista iz celog sveta. Svaka ovakva prilika da se Beograd na ovaj način promoviše od neprocenjivog je značaja za naše studente i razvoj sporta u zemlji. Ovog puta takmičenje ima i dodatni značaj s obzirom da će njegova organizacija sada predstavljati usko partnerstvo našeg saveza i Univerzijade Beograd 2009, kojoj je ovo prilika za usavršavanje pred sledeću godinu. Siguran sam da će takmičenje proteći u pravom sportskom duhu i dobroj organizaciji i da će se Beograd još jednom potvrditi kao uspešan i iskusan domaćin - rekao je Dragan Jović, potpredsednik Tekvondo asocijacije Srbije (TAS).

Zahvaljujući sve većoj popularnosti ovog sporta u svetu (70 miliona ljudi u svetu se profesionalno ili rekreativno bavi tekvondom u 188 zemalja) i sve boljim rezultatima, Svetska tekvondo federacija razvila je strategiju kojom će u narednim godinama sistemski ulagati u evropske i balkanske zemlje u cilju popularizacije ovog sporta. Pre samo dva meseca svetska federacija donirala je 250 000 dolara za sportsku opremu i kvalitet organizacije predstojećeg studentskog prvenstva, ali i tekvondo programa na Univerzijadi Beograd 2009.

Svetsko studenstko prvenstvo u tekvondou održaće se u Beogradu od 16. do 20. jula ove godine

O Univerzijadi Beograd 2009

Jubilarne 25. letnje Univerzitetske igre će se održati u Beogradu od od 1. do 12. jula 2009. Prvi put u u istoriji Igara okupiće se 12 hiljada učesnika iz 170 zemalja, koji će se takmičiti u rekordnom broju sportova – 21, u preko 300 disciplina. Zimska i letnja Univerzijada, pod pokroviteljstvom Svetske sportske univerzitetske federacije (FISU), svake dve godine okupljaju studente – sportiste iz celog sveta. Univerzijada u Beogradu biće najveće sportsko takmičenje u svetu 2009. godine, ali i najveća ikada organizovana Univerzijada.

Print  Srbija Sport - 13:15 04/07/2008
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Poslednje vesti
Sve vesti 17/3/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
Tekvondo
  Jul 2014
Srbija Sport Vest Milica Mandić osvojila zlato u Južnoj Koreji
  Mar 2014
Srbija Sport Vest Milica Mandić pobedila na Bahrein Openu
  Mar 2011
Srbija Sport Vest Srpski tekvondoisti osvojili zlato i bronzu na EP
  Oct 2009
Srbija Sport Vest SP: Babić osvojio bronzu
  Jul 2009
Srbija Sport Vest Reprezentativke Srbije osvojile bronzu na Univerzijadi
  Dec 2008
Srbija Sport Vest Sedam medalja za Srbiju
Srbija Sport Vest Srbija prva na 'Park pokalu'
  Nov 2008
Srbija Sport Vest Trijumf 'Azije' u Rumi
Srbija Sport Vest Selekcije Srbije u tekvondou šampioni Balkana
  Aug 2008
Srbija Sport Vest Kubanac 'nokautirao' sudiju
  Jul 2008
Srbija Sport Vest Završeno Studentsko prvenstvo sveta u tekvondou
Srbija Sport Vest Zlatna medalja za Vanju Babića
Srbija Sport Vest Takmičari iz celog sveta u Beogradu
  Aug 2007
Srbija Sport Vest Bojan Bjelić stigao do 1/4 finala
  Jul 2007
Srbija Sport Vest Dajana Perišić osvojila zlato na EP
  Jan 2007
Srbija Sport Vest Beograd centar tekvondoa
  Nov 2004
Srbija Sport Vest Galebov trofej Beograda
Sve vesti Tekvondo Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009