Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
'Čudesni klinac' osvojio zlato na SP
Skokovi u vodu, 'Čudesni klinac' osvojio zlato na SP UB
Britanac Tomas Dejli (16) pobednik je takmičenja u skokovima u vodu disciplina 10 metara na SP u Rimu

Britanski šesnaestogodišnjak je iza sebe ostavio Kineze Kia i Žoua. Četvrto mesto zauzeo je olimpijski šampion Metju Mičam.

Tomas Dejli, sedmi sa olimpijskih igara u Pekingu, bio je treći posle pet skokova. U poslednjem skoku je zabeležio 100,30 poena i izbio na prvo mesto. U tom momentu ostalo je da skoče Ki Bo i Metju Mičam. Iako su sve vreme bili u samom vrhu oba takmičara su, potpuno neočekivano, poustili pod pritiskom.

Mičam je skočio veoma loše i dobio 83,6 poena, što mu je bilo dovoljno za samo četvrto mesto. Poslednji je skakao sedamnaestogodišnji Ki Bo.

Za pobedu mu je bilo potrebno da zabeleži 87 poena, ali je skočio izuzetno loše i dobio samo 79,8, što je bilo dovoljno za srebrnu medalju.

Juče je reprezentativka Australije u plivanju na otvorenom Melisa Gorman osvojila zlatnu medalju u trci na pet kilometara na šampionatu sveta u vodenim sportovima, koji se održava u Rimu.

Gorman se u dramatičnom finišu bolje snašla od, u poslednje četiri godine neprikosnovene u ovoj disciplini, Ruskinje Larise Ilčenko. Dva takmičarke su gotovo u istom trenutku doplivale do cilja, pa je sudijska komisija nekoliko minuta većala i na kraju dodelila zlato Australlijanki. Bronzana medalja pripala je Polijani Okimoto uiz Brazila.

U muškoj konkurenciji nemački plivač Tomas Lurc osigurao je prvo mesto na istoj disciplini ostavivši iza sebe Grka Spiridona Janotisa. Treće mesto zuzeo je Južnoafriknac Čed Hou. Lurc je osvojio treću uzastponu titulu svetskog šampiona u ovoj disciplini, dok je na duplo dužoj deonici, na prvenstvima u Montrealu 2005. i Melburnu 2007. godine bio drugoplasirani.

Print  B 92-Srbija Sport - 2009-07-22 10:56:32
Peking/Beijing 2008   
Kina osvojila zlato u sinhronom skoku sa 10 metara
Skokovi_u_vodu_sinhrono Reprezentacije Kine osvojila je danas zlatnu medalju u sinhronim skokovima sa 10 metara, što je druga medalja za domaćine Olimpijskih igara
 
Grozdić je najstariji takmičar u ovoj svetskoj eliti
Red_Bull_2008 U najextremnijem zvaničnom sportu Srbija već godinama ima svog predsravnika!
 
Najmlađi olimpijac sa 13 godina
Skokovi u vodu_Tomas_Dejli Britanski skakač u vodu Tomas Dejli obezbedio učešće na OI u Pekingu i sa 13 godina postaće najmlađi muški olimpijac u istoriji
 
Miladinović najbolji u Užicu
uzice Na takmičenju u skokovima u vodu sa starog železničkog mosta u Užicu, pobedio je domaći skakač Borko Miladinović, student Fakulteta za fizičku kulturu
 
Sergej Zotin pobednik Svetskog kupa
srbija Pobednik Svetskog kupa u skokovima u vodu sa velikih visina je Rus Sergej Zotin, dok je najbolje plasirani domaći takmičar na Savskom jezeru bio Zvezdan Grozdić koji je osvojio 11. mesto u ukupnom plasmanu
Skokovi u vodu
  Mar 2007
Srbija Sport Vest Milica skočila na 29. poziciju
Srbija Sport Vest Stjepanovićeva zauzela 31. mesto
Sve vesti Skokovi u vodu Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
- Savez za skokove u vodu Srbije -
 
Otvorite stranu vašeg kluba
Sajtovi
- www.serbiandiving.org.rs
 
Dodajte vaš Sajt/RSS


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009