Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Konjički klub "Aranđelovac"
Kontakti
Adresa    http://www.konjickiklubarandjelovac.rs/
Pišite nam
 
Ime
E-Mail
Tip poruke
   
Poruka  

Vesti
KONIČKI KLUB ARANĐELOVAC http://www.konjickiklubarandjelovac.rs/
„Konjički klubovi u službi radnog angažovanja mladih sa invaliditetom“
- 11.12.2010 - 

Izveštaj sa prezentacije projekta: „Konjički klubovi u službi radnog angažovanja mladih sa invaliditetom“

U organizaciji Sportskog Saveza Aranđelovac i KK „Aranđelovac“ – člana Sportskog Saveza Aranđelovac, dana 09.12.2010. 2010. Godine, u prostorijama Osnovne škole „Sveti Sava“, u Aranđelovcu održana je prezentacija projekta: „Konjički klubovi u službi radnog angažovanja mladih sa invaliditetom“.

Prisutne goste i veliki broj zainteresovanih je pozdravila Jelena Obradović, ispred Sportskog Saveza Aranđelovac i KK „Aranđelovac“.
Suzana Ilić, predsednik UG Rime kroz uvodnu reč je naglasila da je korist svih subjekata, da bi što pre izašli iz ove trenutne situacije (izolovanosti lica sa posebnim potrebama iz društvenih tokova), njihovo uključivanje u radne, edukativne, sportske i sve druge tokove društvenog života: „Obaveza sportskih klubova je pružanje uslova svim licima, uključujući i lica sa posebnim potrebama, da se bave sportom i budu angažovana u okviru sportskih klubova, naravno u okviru svojih mogućnosti. Odbijanje uključivanja tih lica u sportske klubove je protivno ustavu i spada u domen kršenja ljudskih prava.“ Nakon toga su predavači u detaljima prikazali mogućnosti projekta prilagođavajući ih okolnostima (specifičnostima) invaliditeta lica obuhvaćenih projektom.
Od velikog je značaja što su učesnici imati priliku da vide i dva modela dobre prakse kao rezultat partnerstva Ug RIME iz Zaječara i konjičkog kluba Rohan iz Pančeva koje je podržalo Ministarstvo rada i socijalne politike, kroz prikazivanje dokumentarnog filma snimljenog u toku realizacije projekta. Već sam po sebi film nam je pokazao evaluaciju i izvanredan uspeh projekta, a izneti rezultati radnog angažovanja lica koja su edukovana kroz projekat, govore još više o potrebi da se ovaj projekat proširi na što veći broj subjekata.
Nakon predavanja, u okviru diskusije svi zainteresovani su lično postavljali pitanja i izneli ideje i probleme u vezi svojih budućih planova.

Prisutni su ocenili ovaj sastanak pozitivnim i smatraju da ukoliko budu iskoristili sve mogućnosti projekta i ponuđenu pomoć uz aktivnu saradnju sigurno će doći do željenih rezultata.
Televiziske ekipe RTV „Sunce“ i RTV „Šumadija“, propratile su ovu prezentaciju u celosti, a emisije o projektu biće emitovane u udarnim terminima.

Preuzmite RSS RSS
Konjički sport vesti
Srbija Sport Vest Srpski konj primljen u MSBK
Srbija Sport Vest Osnovano Javno preduzeće Hipodrom Beograd
Srbija Sport Vest Siniša Stokić novi vitez
Srbija Sport Vest 44. Ljubičevske konjičke igre
Srbija Sport Vest Šabac zamenio Beograd
Srbija Sport Vest Konjički spektakl u Šapcu
Srbija Sport Vest Beogradski Hipodrom na prodaji
Srbija Sport Vest Počinju Zobnatičke konjičke igre
Srbija Sport Vest 30. Zobnatičke konjičke igre
Srbija Sport Vest Ljubičevsko grlo šampion posle 18 godina
Srbija Sport Vest 43. Ljubičevske konjičke igre
Administracija
e-Mail/Korisnicko ime
Lozinka


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009