SrbijaSport.com

Košarka
       Partizan

Haos i tuča u Sofiji, Partizan pregazio Levski (video)

Utakmica 8. kola ABA lige između Levskog i Partizana prekinuta je zbog opšteg haosa koji su napravili navijači bugarskog tima. Trener Vujošević se zahvalio igračima Levskog, jer su pritekli u pomoć njegovom timu prilikom ulaska navijača na teren.

Do prekida je došlo u pauzi između dve četvrtine kada su navijači Levskog upali u teren i napali grupi pristalica crno-belih koji su se nalazili iza klupe sa igračima Partizana. Košarkaši su pobegli u svlačionicu, dok su igrači Levskog pokušali da smire domaće huligane. Prema slikama iz Sofije, nekoliko navijača je teže povređeno. Policija je u halu ušla tek posle nekoliko minuta. U trenutku prekida Partizan je vodio rezultatom 21:14.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević zahvalio se igračima i stručnom štabu Levskog, jer su pritekli u pomoć njegovom timu prilikom incidenta i ulaska bugarskih navijača na teren.

"Moram da naglasim da su se igrači Levskog i trener Papazov tokom incidenta ponašali krajnje prijateljski. Oni su čak ušli i u sukob sa svojim navijačima da bi zaštitili pre svega igrače Partizana, a i navijače. To ne smemo da zaboravimo, kada oni budu dolazili u Beograd", rekao je Vujošević za klupski sajt.

Partizan je ubedljivo savladao Levski (98:66), a meč u Sofiji obeležio je incident početkom druge četvrtine kada su navijači domaćeg tima ušli u teren u želji da se obračunaju sa pristalicima crno-belih.

"Bila je odlična atmosfera na početku utakmice, ispunjena dvorana. Mislim da je Levski pogrešio jer u prisustvu toliko velikog broja navijača, a bilo je i dosta fudbalskih navijača, obezbeđenje nije bilo srazmerno", kazao je Vujošević.

On je istako da je zadovoljan, jer je pored pobede, Partizan dobio i neke igrači koji su veoma bitni za način igre crno-belih.

"Vrlo značajna pobeda i odličan pristup igrača. Od početka utakmice imali smo vrlo jasnu ideju kako i na koji način treba da odigramo protiv ekipe Levskog. Kontrolisali smo celu utakmicu i na kraju vrlo ubedljivo rezultatski dobili. Ono što je jako bitno sa individualnog i timskog aspekta, dobili smo neke igrače koji su vrlo bitni za naš način igre", zaključio je Vujošević.

Srbija Sport - 10:10 16/11/2014