SrbijaSport.com

Fudbal
       Fudbalski Savez Srbije

Dik Advokat podneo ostavku

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je Dik Advokat podneo ostavku na mesto selektora A reprezentacije. Funkciju v.d. selektora obavljaće Radovan Ćurčić koji je vodio mladu selekciju.

FSS je posle poraza od Danske (3:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo održao sastanak sa holandskim stručnjakom na kome je dogovoren sporazumni raskid ugovora.

"Veoma mi je žao što se naš zajednički posao ovako završio. Preuzimam odgovornost za sve što sam uradio na stručnom planu u prethodnom periodu. Pritisak koji smo imali bio je jasno vidljiv i bio je ujedno i prevelik za ovu ekipu. Kao nikada u dosadašnjoj karijeri, suočio sam se sa problemom koji nisam mogao da rešim. Smatram da sam doneo časnu odluku, za mene veoma tešku", rekao je Advokat.

On je dodao da Srbija mora da krene dalje, nekim boljim putem.

"Reprezentaciji Srbije želim sve najbolje u budućnosti, uvek ću je smatrati delom sebe i od srca ću navijati za nju. Takođe, izražavam izuzetnu zahvalnost rukovodstvu FSS, svim igračima reprezentacije i članovima stručnog štaba, na podršci i odnosu u prethodnom periodu, poštujući da su uvek bili uz nas i na svemu što rade za srpski fudbal", poručio je Advokat.

FSS neće imati nikakve finansijske obaveze prema Advokatu i njegovim saradnicima, sobzirom da posle prijateljskog meča protiv Grčke na Kritu, a do kvalifikacione utakmice protiv Portugalije, 29. mart 2015. godine reprezentaciju ne očekuju nikakve obaveze. Istovremeno, prekinuta je saradnja i sa asistentima dosadašnjeg selektora, trenerima reprezentacije Bertom van Lingenom i Željkom Petrovićem.

Na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja je odlučeno, a na osnovu predloga Miloševića, da nacionalnu selekciju na predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Grčke vodi Radovan Ćurčić, aktuelni selektor mlade reprezentacije. Milošević će u FSS biti zadužen da vodi brigu o reprezentativnim selekcijama, sa akcentom na rad "A" reprezentacije.

Odbor za hitna pitanja FS S usvojio je ostavku dosadašnjeg selektora Srbije Dika Advokata.

"Ugovori sa svima sporazumno su raskinuti na dan 15. 11. 2014, sa odredbom da ni jedna ugovorna strana nema bilo kakve obaveze i potraživanja prema drugoj strani", navodi se u saopštenju FSS.

Na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja je odlučeno, a na osnovu predloga Miloševića, da nacionalnu selekciju na predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Grčke vodi Radovan Ćurčić, aktuelni selektor mlade reprezentacije.

Kako se navodi u saopštenju Saveza, Mitar Mrkela je imenovan za direktora mlađih selekcija FSS, a za njegovog pomoćnika izabran je Dragiša Binić.

Naredna sednica Izvršnog odbora FSS je zakazana za utorak, 25. novembra, a do tada će Milošević sa svojim saradnicima dati predloge kadrovskih rešenja za imenovanje novog selektora i saradnika.

Srbija Sport - 10:10 16/11/2014