SrbijaSport.com

Fudbal
       Fudbalski Savez Srbije

Matić: Moramo da krenemo od nule! (video)

Vezista Srbije Nemanja Matić rekao je posle poraza od Danske (1:3) u kvalifikacijama za EURO 2016 da u našem fudbalu treba da se krene od nule, po ugledu na reprezentaciju Belgije.

"Kada se ovako završi, teško je pronaći reči. U prvih 20 minuta ličili smo na ekipu, dali smo gol, sve je krenulo kako treba. Nekako smo priveli kraju prvo poluvreme, a onda se u drugom naša igra raspala. Olako smo primili golove i izgubili utakmicu", rekao je Matić.

As Čelsija i jedina koliko-toliko svetla tačka u dresu "orlova" osvrnuo se i na stanje srpskog reprezentativnog fudbal.

"Moramo da krenemo od nule, da napravimo desetogodišnji plan i da vidimo kako ćemo dalje. Naša reprezentacija ne spada u vrh evropskog fudbala, ali postoje selekcije koje to takođe nisu, kao što je Belgija, pa je napravila tim za svaki respekt i od kojeg se svi plaše", naglasio je Matić.

Vezista Srbije Dušan Tadić bio je svestan katastrofalne partije u porazu od reprezentacije Danske.

"Dali smo gol na vreme, a onda su Danci preuzeli inicijativu. Kada dozvoliš na domaćem terenu da rival ovako dominira, onda i ne može bolje da se prođe. Još dosta bodova je u opticaju, mislim da još uvek nisu izgubljene sve šanse za odlazak na EURO, ali ako ovako nastavimo svakako da jesu. Svi golovi su lako primljeni i treba da analiziramo zašto je to bilo tako", naglasio je Tadić.

Zoran Tošić, strelac jedinog gola priznao je da su bili potpuno nadigrani na stadionu u Humskoj.

"Veoma sam razočaran i to je najjači utisak. Krenuli smo a da nismo mogli bolje da poželimo, rano smo poveli, što svakoj ekipi može samo omogući lakše da igra. Treba biti realan, Danci su nas potpuno nadigrali, a mi u nastavku takmičenja moramo da probamo da damo sve što je u našoj moći, bez obzira na to da li ćemo biti drugi, treći ili peti. U najlošijoj smo poziciji, na poslednjem mestu smo sa Jermenijom (sa po jednim bodom), niko to od nas nije želeo, ali moramo da nastavimo dalje", poručio je Tošić.

Srbija Sport - 10:10 15/11/2014