SrbijaSport.com

Modelarstvo
     

Srem Kup - rekordan broj učesnika

Za vikend, 9. i 10. maja, na poligonu Aradac kod Zrenjanina, Vazduhoplovni savez Srbije i aeroklub "Nova Pazova" organizuju "Srem kup", takmičenje vazduhoplovnih modelara u okviru takmičenja za Svetski kup

Ovo takmičenje, koje po 26 put okuplja neke od najboljih modelara sveta, biće karakteristično i po tome što se do sada za njega prijavilo čak 96 takmičara. Sportisti iz 12 zemalja – Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Slovačke, Turske, Češke, oprobaće svoje umeće u kategorijama F1A (slobodan let jedrilica), F1B (gumenjaci) i F1C (penjači).

Pored domaćina, koji je tradicionalno poznat po dobroj organizaciji i naši takmičari poznati su u ovim disciplinama širom sveta. Srbija naime već ima nosioce medalja u ovim kategorijama, a neki od najozbiljnijih kandidata da se ove godine popnu na tron su Blagojević, Tica, Kolić, Živković, Gostojić....

Selektor reprezentacije Srbije, Branko Bijelić ističe da će ovo biti idealna prilika da se proveri forma reprezentativaca za Svetsko prvenstvo koje se održava u Korenici (Hrvatska) u julu ove godine.

Takmičenje se održava uz pomoć Vazduhoplovnog saveza Srbije, Vazduhoplovnog saveza Vojvodine, Izvršnog veća AP Vojvodine, SO Stara Pazova i MZ Nova Pazova.

Srbija Sport - 10:10 08/05/2009