SrbijaSport.com

Fudbal
       NIKE

Tošić: Od malena sam maštao da ću igrati za Mančester

Reprezentativac Srbije Zoran Tošić od januara postaje novi 'đavolak'

Priču sa fudbalerom Partizana Zoranom Tošićem vodili smo dok je promovisao NIKE " Mercurial Vapor Rosa" kopačke u kojima je odigrao meč protiv Standarda u okviru 3. kola Lige UEFA.

- Ova kopacka je zabavne boje i malo je neočekivana za fudbal, a čini mi se i da još brže trčim - započeo je razgovor Zoran Tošić.

Pošto tada još nismo bili 100% sigurni da li će "Bambi" da pređe na "Old Traford", pitali smo ga o narednoj utakmici u domaćem šampionatu gde će i dalje nositi nove NIKE kopačke koje daju dodatno ubrzanje onome ko ih nosi.

- Očekuje nas utakmica u Čačku. Nadam se da će vreme pa i teren biti u dobrom stanju kako bi pokazali svu svoju snagu i da ćemo moći da igramo svoj stil igre. Idemo na pobedu jer nam je cilj da do kraja ostvarimo sve pobede i tako budemo još bliži novoj tituli šampiona.

Na utakmici protiv Standarda mnogima je bilo malo čudno kada su te videli u ulozi levog beka.

- Posledni put sam na mestu levog beka igrao na debiju za reprezentaciju protiv Finske i za mladu reprezentaciju, a pre toga u Banatu. Meni ipak malo više leži da igram isturenije jer tada imam više prostora za probijanje. Dugo nisam igrao na toj poziciji pa se nisam osećao skroz opušteno.
- Nismo igrali pod velikim pritiskom. Grupa je jaka i niko od nas nije očekivao da nešto veliko uradimo. Malo i nismo imali sreće, primili smo neke lake golove, a lopta nije htela u gol protivnika. Bili smo blizu da uzmemo neki bod, ali šta je tu je.

Moramo da te pitamo i za sve glasnije priče o tvom prelasku u Mančester junajted.

- Ne mogu previše da razmišljam o tome da li ću i kada da idem u neki drugi klub. Rekao sam svom menadžeru da me obavesti tek kada dođe do konačne odluke i kada se stvarno bude znalo da li i gde idem. Meni je u Partizanu lepo i samo mi je cilj da pomognem crno-belima da osvojimo što više bodova.

Potom je zazvonio telefon i Tošić je saznao da je Mančester sredio njegovu radnu dozvolu.
To je naravno bio znak da će Tošić od januara obući novi dres.

- Sada znamo da najverovatnije neću ostati u Partizanu i naredne sezone, ali hajde da sačekamo januar kada će se stvarno konačno znati gde i kada. Meni je drago što sam njihova želja, mislim kome ne bi bilo drago. Od malena sam maštao da ću igrati za Mančester junajted. Sada je po svemu sudeći ostalo još samo malo da sanjam, a potom i da uživam u javi. Još nisam svestan šta se dešava - rekao je Tošić.

Mladog fudbalera, kojeg će od januara trenirati Aleks Ferguson, od marta naredne godine očekuju nova iskušenja u reprezentacijei Srbije. Kako ti se čini do sadašnji tok kvalifikacija za SP?

- Krenuli smo sasvim dobro, dobili smo tri utakmice, jednu izgubili. Iako su to "stari" igrači delujemo nešto drugačije. Većina reprezentativaca je u odličnoj formi tako da su rezultati u skladu sa tim. Selektor Radomir Antić je uspeo da nas ukomponuje i da nam da dozu samopouzdanja. Od marta idemo dalje i verujem da možemo da ostvarimo još bolje rezultate. Svi se nadamo da možemo da doguramo do same završnice, Južnoafričke republike - rekao je Zoran Tošić.

Damjan R. - 6:18 28/11/2008