Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes

SPASIBA

Fudbal, SPASIBA OK
 
„Zercali, zercali, pravda chto ja krasivejsij chelovek na svete?“ (Ogledalce, ogledalce, jel’ tako da sam najlepši čovek na svetu?) upitao je srpski suveren ogledalo koje je za poklon namenio predsedniku Rusije, u znak zahvalnosti za oslobođenje prestonice ’44-te i pozajmicu od milijardu dolara
 

Da je pregledao sajt „Hottest heads of state“, znao bi da je po lepoti tek na dvadesetšestoj poziciji, ali za utehu ispred danske kraljice. No, lepota je prolazna, ali ne i rusko bogatstvo koje je očaravši srpske velikodostojnike, zakucalo i na vrata najvećeg fudbalskog kluba koje krasi sovjetsko ime. Oktanski magnati ponudili su 30 miliona bez PDV-a za sponzorisanje (kupovinu) „crveno-belih“. Da se ne bavimo gatanjem, ali ako uzmemo u obzir iskustva drugih klubova koje je „Rus“ preuzeo, uvidećemo svu korisnost takvog poduhvata. To ne znači da će Zvezda kao Čelsi harati Evropom, ali bi nada da će se vratiti među velikane bila potpuno opravdana. Samo neka „braća“ daju lovu, a onda će biti svega, i kerovima kafe i mačkama cigara. To je dobro i zbog reda koji bi se konačno uspostavio u Ljutice Bogdana. Ljudi koji sede u upravi ne bi više bili marionete u rukama „navijača“ već bi samostalno donosili odluke o klupskoj politici. Rusi će sa neshvatljivom lakoćom ubediti pojedince da se u zgradu uprave ulazi pristojno odeven i cvrkutavim glasom, uz podsećanje da su veštačka kolena skupa i da uprkos vrtoglavom napretku savremene medicine nikada ne mogu u potpunosti da zamene ona prirodna.

U međuvremenu selektor „Orlova“ se odmara u Španiji kujući planove za predstojeći Mundijal. Otišao je čovek na zasluženi odmor, ali mu novinari ni tamo ne daju mira. Kao brinu se oni da li će Radomir potpisati novi ugovor sa FSS-om. Ne vidim razlog za brigu, naročiti kada se zna da Antiću više nego godi uloga u kojoj se našao i snašao. Dizati tenziju i praviti problem gde ga nema, degutantno je. Pustimo čoveka da okonča ciklus „Južna Afrika“ a potom ćemo već videti. Napravljen je kult reprezentacije i ko god da jednoga dana nasledi Antića, a da to ne bude Dijego Maradona, neće moći naročito da podbaci. Sada je najvažnije odabrati idealne protivnike koji će popuniti slobodne termine do početka Mundijala. Severna Irska i Južna Koreja sasvim su odgovarajući za to. Korejcima su u azijskim okvirima velesila i po osmi put za redom idu na prvenstvo, dok je Severna Irska u tek završenim kvalifikacijama pokazala ozbiljan napredak i povratak reputacije sa početka osamdesetih.

Kao bitna pomoć u toku priprema našoj reprezentaciji poslužilo bi i dobrovoljno odustajanje Partizana od daljeg učešća u Ligi Evrope. Jasno je kao dan da će „Parni valjak“ izgubiti sve utakmice do kraja uz sve jadniju igru. Iako u timu na sreću nemamo igrača iz domaćeg prvenstva (tih nekoliko nisu standardni), opet je krajnje demorališuće za jednog reprezentativca kada gleda crno-bele na Evro sceni. Onako bedan fudbal nismo videli još od Nacionala. Ko zna, možda Rusi bace pogled i sa druge strane brda i pazare na odloženo. Ili će pre biti da će Turci da se otvore. Bujrum! Susamli cubuk (grisine sa susamom) mogle bi da zasijaju na crno-belom dresu.

Šalu na stranu, ali mora ozbiljan novac da uđe u srpski klupski fudbal ukoliko hoćemo da se pomerimo sa mesta. A odgovor na pitanje kako bogate podstaći da ulažu jeste u tome što im se, voleli mi to ili ne, mora omogućiti da peru lovu, pošto do profita u našoj ligi može da se dođe isto kao i do Meseca na trotinetu. Ali profit će doći kada liga ojača, a ojačaće samo i jedino ako se zapati svež keš. S toga, Rusi, Turci, Kinezi, ma ko god, dođite, ulažite i vratiće vam se. Jednog lepog dana...

Print  Petar Goričić - 28/10/2009
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
   Kolumne
Srbija Sport Vest "Doping terapija" Rafe Nadala u bolnici Analife Srbija Sport
Srbija Sport Vest Johan Krojf, sinonim trijumfa Barse Dragan Ilić
Srbija Sport Vest Treneri specijalisti za prekidanje hilandarskog sampionskog posta Dragan Ilic
Srbija Sport Vest Ljubavni jadi jednog trubadura Srbija Sport
Srbija Sport Vest Rt 'Dobre nade' Srbija Sport
Srbija Sport Vest Ujedinjeni 'kraljevi' fudbala - deo 1. V. Bogunović
Srbija Sport Vest Zašto jednostavno kada može i komplikovano D. R.
Srbija Sport Vest Kako sam stao i p®ogledao V. B.
Srbija Sport Vest Država i heroji Pedja P.
Srbija Sport Vest Istorijat Simental rase krava Blaza Popovic
Srbija Sport Vest Nadal Neandertal Blaza Popovic
Srbija Sport Vest S vetrom uz lice Srbija Sport
Srbija Sport Vest Sada znam zašto se navijači tuku Srbija Sport
Srbija Sport Vest Tišina Pedja O.
Srbija Sport Vest Srbovanje Pedja P.
Srbija Sport Vest Utisci sa Istoka - Fatamorgana Pedja O.
Srbija Sport Vest Od ponedeljka krece kolumna Srbija Sport


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009