Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes

Dan posle

Fudbal, Dan posle Aqua Viva
 
Tresla se gora rodio se bod! Kao kuća ili kao lego kockica u nizu. I više nego dovoljno za miran san do desetog, desetog u deset kada ćemo ugostiti Rumune i imati drugu meč loptu na svoj servis
 

Iako je prvo mesto uz četiri boda prednosti nad Francuskom zaista veliko, i pred početak ciklusa kvalifikacija nezamislivo čudo, ipak ostaje žal za boljom igrom srpskog tima. U pravu je Arsen Venger kada tvrdi da nekako kao da nismo znali šta hoćemo i šta treba da radimo, da li da napadamo ili da čuvamo iks. Nije to nešto što se ne da ispraviti ali je simptomatično da se za osamdeset minuta koliko smo imali igrača više to uopšte nije primećivalo na terenu.

Antić kaže kako su nam "presekli pas igru što je prouzrokovalo previše praznog trčanja i zamor igrača". Ali ako dozvoljavate da vam protivnik „otima“ sredinu sa igračem manje gotovo čitav meč, to onda govori da ili niste dovoljno trčali ili da su Francuzi igrali kao Nemci. Ono što su ove kvalifikacije pokazale jeste da reprezentacija dosta slabije igra kod kuće nego u gostima. Protiv Austrije smo stigli do pobede kroz iglene uši, sada do zlatnog boda opet uz penal i isključenje.

Nadam se da grešim, ali možemo imati velikih problema desetog oktobra na Marakani. Rumuni igraju bolje u gostima i potpuno opušteno ulaze u duel tako da je pitanje kako ćemo probiti taj bunker što ga budu sazidali ispred gola. Ako nisu propustili Petlove, ne vidim razloga zašto bismo mi dobili privilegovan položaj. Zato u se i u svoje kljuse. Ko se nada nonšalantnosti i popustljivosti komšija koji nisu i neće priznati Kosovo, taj jako greši. Boriće se Rumuni za svoju čast u Beogradu i to treba svima da bude jasno, jasno kao dan.

Ovo je samo poziv na oprez, jer u slučaju "nule" eto nama vode u ušima. Onda više ništa nije sigurno. No da ne mračim dalje, kada sam i sam optimista još od razbijanja Litvanaca u Beogradu. U boljoj smo poziciji nego što smo mogli da maštamo posle onih silnih Azerbejdžana.

Marakana će ponovo goreti, sa sve velikom Deltinom zastavom, tek da se zna ko je gazda. Čini se da će biti neophodna i dodatna nastava iz lepog ponašanja iako se radi o susedima koje valjda ne mrzimo toliko. U sredu su Bota, Ivica i Milorad izvukli stvar, dlanovima nadjačavši grla onih petneastak hiljada džukela koji zalajaše na pesmicu iz buržoaske revolucije.

Bez svake sumnje Srbiji je mesto na Svetskom prvenstvu, a motiva da tamo ode ima na pretek. Ako odigramo bez pritiska i punom snagom možemo da počistimo Lučeskuove izabranike i u velikom stilu overimo vize. Kada vidimo kakve se ekipe muče da se domognu Mundijala, naš rezultat samo dobija na težini. Portugal, Češka, Francuska, Argentina velike su ekipe koje se možda neće naći u Južnoj Africi. Zamislite prvenstvo bez Mesija, Teveza, K. Ronalda, Riberija, Anrija. Žalosno bi bilo da ih ne vidimo dole.

I na kraju, voleo bih ali mi nikako ne uspeva da se ne osvrnem na zapadne "susjede" i njihov veličanstveni nastup na Vembliju. Onako bednu igru na jednoj jakoj utakmici nisam video još od našeg poraza od Argentine na SP-u u Nemačkoj. Sećam se kako je samo Božo Sušec zlurado likovao nad potopom tada još uvek "Plave" srpskocrnogorske krstarice. U sredu mu je glasić nešto utanjio, nije se dao prepoznati. Verovatno se u magnovenju setio mučenog Marselasa Volisa iz Kventinovih "Petparačkih priča". Kad tad dođe neki "Zed" i skine vam "hlaćice", i to najčešće pošto ste se podsmevali sudbini drugih suludo uobražavajući da vas ista nikada neće i ne može stići.

Print  Petar Goričić - 11/09/2009
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
   Kolumne
Srbija Sport Vest "Doping terapija" Rafe Nadala u bolnici Analife Srbija Sport
Srbija Sport Vest Johan Krojf, sinonim trijumfa Barse Dragan Ilić
Srbija Sport Vest Treneri specijalisti za prekidanje hilandarskog sampionskog posta Dragan Ilic
Srbija Sport Vest Ljubavni jadi jednog trubadura Srbija Sport
Srbija Sport Vest Rt 'Dobre nade' Srbija Sport
Srbija Sport Vest Ujedinjeni 'kraljevi' fudbala - deo 1. V. Bogunović
Srbija Sport Vest Zašto jednostavno kada može i komplikovano D. R.
Srbija Sport Vest Kako sam stao i p®ogledao V. B.
Srbija Sport Vest Država i heroji Pedja P.
Srbija Sport Vest Istorijat Simental rase krava Blaza Popovic
Srbija Sport Vest Nadal Neandertal Blaza Popovic
Srbija Sport Vest S vetrom uz lice Srbija Sport
Srbija Sport Vest Sada znam zašto se navijači tuku Srbija Sport
Srbija Sport Vest Tišina Pedja O.
Srbija Sport Vest Srbovanje Pedja P.
Srbija Sport Vest Utisci sa Istoka - Fatamorgana Pedja O.
Srbija Sport Vest Od ponedeljka krece kolumna Srbija Sport


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009