Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes

Letnje šeme

Fudbal, Letnje šeme Bet at Home
 
U jeku tropskih vrelina i nezapamćenih monsunskih kiša u Srbiji, dok Ana Ivanović budućeg svekra uverava da će mu od septembra na delu dokazati da ume da servira i turšiju, a Jankovićeva kondiciono priprema crnogorskog vaterpolistu stavljajući na probu izdržljivost šasije hotelskog kreveta, FK Partizan kreće u novi pohod ka evropskim vrhovima preko trbušastih rekreativaca iz Velsa...
 

Ako se po jutru dan poznaje i posle ubedljive pobede u Humskoj, fudbaleri Partizana trebalo bi da naslede Barselonu na krovu Evrope 2010. godine. Šalu na stranu, ali ako imamo u vidu narednog protivnika, Apoel iz Nikozije, i potencijalne takmace u četvrtom kolu kvalifikacija, možemo da zaključimo da put do slave i para nikada nije bio lakši za prvaka Srbije. Čini se da je rešenost u taboru Slaviše Jokanovića da se ponovi ili prevaziđe uspeh od pre nekoliko sezona, veća nego ikada, a uz to nema preteranog hvalisanja i obećanja, što može samo da nas dodatno ohrabri i obraduje. Nemojmo se iznenaditi ukoliko "Parni valjak" ostvari bolji rezultat nego Lotarova generacija.

U međuvremenu u komšiluku se kuje plan vraćanja dugova, pa su se tako po uzoru na najbogatije i najkomercijalnije klubove sveta i rukovodioci Crvene Zvezde odlučili, za neko drugo vreme dobar i originalan, ali za sadašnju situaciju čini se, pretenciozan potez ponude VIP karata. Zašto? Zato što je proračun pravljen na osnovu duga kluba iz Ljutice Bogdana. Pet hiljada evra puta četiri hiljade mesta, jednako je dvadeset miliona evra. Ali nije se vodilo računa kako će pronaći četiri hiljade firmi koje će u sred ekonomske krize i borbe za goli opstanak, uz preteće otpuštanje radnika, čak i uz svu ljubav prema Crvenoj Zvezdi, izdvojiti trinaest prosečnih neto plata. Na prvi pogled potez je logičan i opravadan, ali da vidimo šta se to dobija za četristosedamdeset hiljada dinara. Gledanje petnaest prvenstvenih utakmica u dvoje, što je ako se uzme u obzir prosečna cena karte od dvesta dindži, šest hiljada dinara. Po nekoliko utakmica u Lav kupu i Evropi čini još možda šest hiljada dinara. Dres sa potpisima igrača neka bude i dvesta evra. Brendiranje mesta bi nešto i značilo kada bi stadion bio pun, a TV prenosi gledaniji. Organizovanje koktela na Marakani i nije neka prednost kad znamo da sve troškove snosi vlasnik firme, osim prostora koji daje Zvezda, dok cela prezentacija može da se organizuje i u prostorijama preduzeća. Vođenje na jedno inostrano gostovanje i nije neki ćar. Ako dakle grubo saberemo sve povlastice i njihovu tržišnu vrednost dobijamo iznos od najviše hiljadu, hiljadu i po evra. Znači da je resto čist poklon Zvezdi.

Poznajući naše ljude i njihov mentalitet, rukovodstvu bi bilo pametnije da se priseti slučaja pokojnog Minimaksa i javne licitacije poznatih ličnosti, koliko je ko izdvojio novca kao donaciju za operaciju svog "velikog prijatelja", ili famoznog "Zajma za Srbiju" s kraja osamdesetih godina prošlog veka. Pa bi tako moglo da se proba sa televizijskim objavljivanjem imena donatora sa visinom donacije u loto terminu. Pa se objavi da je na primer Sinan uplatio petsto evra, Kiki Lesandrić sedamsto, Miloš Bojanić hiljadu, Braja toliko i toliko, i tako dalje...

Ne želim da se bavim predviđanjima koja mogu biti shvaćena kao zlonamerna, ali je sigurno da je cena previsoka u odnosu na više nego skromnu ponudu. Da im je lako, nije. Samo to ih ne opravdava od neznanja osnovnih principa ekonomije, da se cena ne određuje na osnovu sopstvenih potreba, nego na osnovu potražnje i vrednosti onoga što nudiš. Ali ne kubure jedino u Zvezdi sa hroničnom oskudicom. Danas su mnogi postali svesni da su možda izabrali pogrešan sport za treniranje. Tako, uvidevši da u okretanju pedala nema dovoljno novca, a da je sada kasno tražiti od mama i tata da ih upisuju na nešto drugo, grupa biciklista oprobala se i u dilovanju zabranjenih supstanci. Šta sve može vrcavi sportski duh! Preinačili su parolu: "Droga je smrt, bavite se sportom", u "Droga je keš, polako sa sportom". Ali ako na sudu dokažu da su im devojke plakale što ovi ne mogu da im priušte skupe poklone, siguran sam da će se sudija sažaliti i dodeliti im po žutu majcu za dugo sećanje. 

 Lepo provedite raspust ili godišnji odmor i živite sportski. Trčite, plivajte, slušajte Svetsku zdravstvenu organizaciju i ne opijajte se više od šest puta nedeljno, jer još od malena znate da je u zdravom telu zdrav duh.                                                            

Print  Petar Goričić - 24/07/2009
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
   Kolumne
Srbija Sport Vest "Doping terapija" Rafe Nadala u bolnici Analife Srbija Sport
Srbija Sport Vest Johan Krojf, sinonim trijumfa Barse Dragan Ilić
Srbija Sport Vest Treneri specijalisti za prekidanje hilandarskog sampionskog posta Dragan Ilic
Srbija Sport Vest Ljubavni jadi jednog trubadura Srbija Sport
Srbija Sport Vest Rt 'Dobre nade' Srbija Sport
Srbija Sport Vest Ujedinjeni 'kraljevi' fudbala - deo 1. V. Bogunović
Srbija Sport Vest Zašto jednostavno kada može i komplikovano D. R.
Srbija Sport Vest Kako sam stao i p®ogledao V. B.
Srbija Sport Vest Država i heroji Pedja P.
Srbija Sport Vest Istorijat Simental rase krava Blaza Popovic
Srbija Sport Vest Nadal Neandertal Blaza Popovic
Srbija Sport Vest S vetrom uz lice Srbija Sport
Srbija Sport Vest Sada znam zašto se navijači tuku Srbija Sport
Srbija Sport Vest Tišina Pedja O.
Srbija Sport Vest Srbovanje Pedja P.
Srbija Sport Vest Utisci sa Istoka - Fatamorgana Pedja O.
Srbija Sport Vest Od ponedeljka krece kolumna Srbija Sport


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009