Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes

'Super Star'

Fudbal, 'Super Star' udruzenjefreestylera
 
Nije retkost da osobe koje se jedanput pojave na televiziji, postanu predsednici mesne zajednice, ili srdačno ćaskaju sa vlasnikom i poznatijim gostima noćnog kluba u koji izlaze, opije iluzija o svom vanserijskom značaju i društvenom ugledu.
 
Ako im u takvim prilikama od silnog ushićenja puls skoči na preko 150 otkucaja, infarkt miokarda bio bi neminovan kada bi se jednog jutra probudili u koži Nemanje Vidića. Ali jedan je Nemanja...

Slava koju je za dve godine postigao, sada već jedan od najboljih srpskih fudbalera svih vremena, baca u senku popularnost ostalih domaćih sportista, kako onih kojima je otac i u punoletstvu staratelj, tako i onih čije zanimanje nema toliku snagu koliku poseduje bavljenje fudbalom.

Ukazane počasti i silne nagrade koje je dobio zasluga su ne samo njegovog ogromnog fudbalskog znanja, nego i ponašanja kojim imponuje na terenu i u privatnom životu. Skroman, tih, nenametljiv i iznad svega radan i vredan, Vida je zaslužio svaki od hiljada hvalospeva kojim ga nesebično daruju mediji širom planete, ali i njegovi saigrači i uvaženi protivnici.

Ukoliko u sredu bez Riove pomoći odigra na najvišem nivou i po drugi put podigne pehar sa ušima, poskupeće za još koji milion na tržištu rada, na kome sva kretanja poput onih na berzi, pažljivo prati bogati Madriđanin Florentino Perez.

Kandidat za predsednika kraljevskog kluba obećao je da će na Bernabeu dovesti naboljeg defanzivca sveta. Verujem da će se Nemanja potruditi da senjor Perez obmanom započne novi mandat.

Ukoliko mu je stalo do karijere i fudbala uopšte, Vidić će ostati u Engleskoj. Na ostrvu, u Nemačkoj i u još nekim manje značajnim zemljama, fudbaler se poštuje i kao ličnost. U Realu će verovatno dobiti nešto više novca, ali da li je to vredno da čovek mora da trpi uvrede svaki put kada ne odigra utakmicu na nivou na koji je navikao razmaženu i dosadnu "kraljevsku" publiku. U Španiji i Italiji se ne prašta ljudska slabost. Tamo dobijate tretman robota i dokle god igrate na najvišem nivou obasipaju vas cvećem i smaraju autogramima, ali čik pogrešite, čik samo pokažite da ste čovek od krvi i mesa. Bele zastavice i maramice u rukama tih "fensi" navijača podsetiće vas koliko ste pogrešili prihvatajući Don Florentinove evre.

Nema tog vrhunskog igrača čiju zvezdu ti nezahvalnici nisu u stanju da potamne. Kada imate slab dan, "najverniji" zvižde i čak demonstrativno napuštaju stadion. Zatim vas razapinje štampa, a klub navijača zahteva ostavku stručnog štaba i dovođenje novih robota. Gađaju vas krtolastim povrćem i skaču vam po haubi poput divljaka. Za upravu kluba ste običan broj, a treneri, kojima je svakodnevno omča otkaza za vratom, menjaju se kao na traci.

Da se nije oprobao u Engleskoj bilo bi razumljivo da zaigra u najpozerskijem klubu na svetu. Ovako, kada dve godine provedete u pravom fudbalskom ambijentu, gde se igrači bodre i kada su u depresiji, gde slobodno hodate ulicama grada bez nasrtaja histeričnih novinara, gde se za klub navija i kada ispada iz lige, a o ljubimcima ispevaju herojske pesme, teško da možete da imate motiva za napuštanjem svega onoga što "novac ne može da kupi".

Nikako mu ne treba da se ugleda na Bekama koji je već napravio takav potez. Prvo, Nemanja nije maneken oženjen Spajsicom. Drugo, ne verujem da ima takve sponzorske ugovore koji ga primoravaju da igra i po drugim zemljama.

Ako već mora da ide na Pirineje neka ode u Barsu, koja ima identitet za razliku od Huan Karlosovih arlekina. Šta god da bude, Nemanja Vidić je već sada ušao u legendu, gde će i ostati bez obzira na boje dresova koje bude nosio, a njegova dosadašnja životna priča najbolji je garant za to.

Print  Petar Goričić - 26/05/2009
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
   Kolumne
Srbija Sport Vest "Doping terapija" Rafe Nadala u bolnici Analife Srbija Sport
Srbija Sport Vest Johan Krojf, sinonim trijumfa Barse Dragan Ilić
Srbija Sport Vest Treneri specijalisti za prekidanje hilandarskog sampionskog posta Dragan Ilic
Srbija Sport Vest Ljubavni jadi jednog trubadura Srbija Sport
Srbija Sport Vest Rt 'Dobre nade' Srbija Sport
Srbija Sport Vest Ujedinjeni 'kraljevi' fudbala - deo 1. V. Bogunović
Srbija Sport Vest Zašto jednostavno kada može i komplikovano D. R.
Srbija Sport Vest Kako sam stao i p®ogledao V. B.
Srbija Sport Vest Država i heroji Pedja P.
Srbija Sport Vest Istorijat Simental rase krava Blaza Popovic
Srbija Sport Vest Nadal Neandertal Blaza Popovic
Srbija Sport Vest S vetrom uz lice Srbija Sport
Srbija Sport Vest Sada znam zašto se navijači tuku Srbija Sport
Srbija Sport Vest Tišina Pedja O.
Srbija Sport Vest Srbovanje Pedja P.
Srbija Sport Vest Utisci sa Istoka - Fatamorgana Pedja O.
Srbija Sport Vest Od ponedeljka krece kolumna Srbija Sport


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009