Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes

Smeč ili skeč

Tenis, Smeč ili skeč udruzenjefreestylera
 
Malo lošije odigrajte meč, ne budite na nivou na koji ste navikli auditorijum, i već dolazite pod lupu stručne javnosti, nije li možda patriotsko osećanje splasnulo u vama, nije li ljubav prema otadžbini iščilela iz vašeg srca, a vi postali izdajica naroda i države?
 

Nekadašnji selektor teniske reprezentacije Jugoslavije i stručni konsultant na RTS-u, Radmilo Armenulić podigao je svoj rodoljubivi glas i stao na branik otadžbine, dovodeći u sumnju osećanja Novaka Đokovića, i mereći štetu koji ovaj nanosi narodu svojim nedostojno bledim partijama pod državnim grbom. Presrećan sam što postoji čovek poput dragog Radmila, koji vodi računa da neko ne skrene sa Titovog puta. Samo bih ipak voleo da saznam kada je dobio licencu da ocenjuje privrženost naciji, na osnovu kojih kriterijuma, i uz pomoć kojih mernih instrumenata dolazi do tako važnih saznanja? Da li je Novakov forhend u mrežu čvrsti dokaz izdajstva moštiju predaka? Da li je treći set protiv Nadala pokazao da Nole više ne voli rodnu grudu?

Gospodine Armenula, hvala Vam što ste nam osamdesetih godina objašnjavali šta je to pasing šot, šta top spin, a šta slajs, ali trebalo bi da znate da je nedolično za čoveka u tako ozbiljnim godinama da pre nego razmisli, u etar pušta tako proizvoljne ocene tuđih nacionalnih osećanja.

"Prelomi u glavu, Mašane".
Uzgred, treba vas podsetiti, ako je kriterijum pronosa slave merodavan, da je Đoković sa samo dvadeset i kusur godina proslavio Srbiju više nego Vi i svi teniseri koje ste trenirali u karijeri zajedno, pa na kvadrat. Ne govorim ovo da bih hvalio Novaka. Niko nikada neće ni znati šta se vrzma po njegovoj glavi, da li dok servira misli na izbegličke kampove ili neku zgodnu cicu u publici. Nikada nećemo saznati da li se prihvatio reketa zbog Srbije ili zbog sebe. Ali to nije ni važno. Bitni su rezultati, a oni govore da je zajedno sa Anom i Jelenom podigao reputaciju zemlje u svetu, koliko nisu uspeli svi naši predsednici, ministri i ambasadori. Osim toga, kako to da niko nije optužio FK Partrizan za nedostatak patriotizma zato što je izgubio sve mečeve u Ligi UEFA, ili Crvenu Zvezdu kada zamalo da eliminiše goropadni Apoel? Šta je sa košarkašima kojima je NBA liga važnija od reprezentacije? Oni mogu da se kriju iza kolektiva, a pojedinac nagrabusi, odmah mu podmazuju uže.

Anina i Jecina nesrećna slika sa Klintonom, dodatno ohrabruje Radmilovski pristup stvari.

Nemojmo baš sve tako ozbiljno shvatati. Eto, zamislite da je "Džek trbosek" živ, pa svi bi hteli da se slikaju sa njim, i staro i mlado. Hitler je omiljena figura po muzejima voštanih figura. Tako da opustite se Radmilo i Radmilovci, opstaće Srbija i bez vaše brige.

Print  Petar Goričić - 16/03/2009
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
   Kolumne
Srbija Sport Vest "Doping terapija" Rafe Nadala u bolnici Analife Srbija Sport
Srbija Sport Vest Johan Krojf, sinonim trijumfa Barse Dragan Ilić
Srbija Sport Vest Treneri specijalisti za prekidanje hilandarskog sampionskog posta Dragan Ilic
Srbija Sport Vest Ljubavni jadi jednog trubadura Srbija Sport
Srbija Sport Vest Rt 'Dobre nade' Srbija Sport
Srbija Sport Vest Ujedinjeni 'kraljevi' fudbala - deo 1. V. Bogunović
Srbija Sport Vest Zašto jednostavno kada može i komplikovano D. R.
Srbija Sport Vest Kako sam stao i p®ogledao V. B.
Srbija Sport Vest Država i heroji Pedja P.
Srbija Sport Vest Istorijat Simental rase krava Blaza Popovic
Srbija Sport Vest Nadal Neandertal Blaza Popovic
Srbija Sport Vest S vetrom uz lice Srbija Sport
Srbija Sport Vest Sada znam zašto se navijači tuku Srbija Sport
Srbija Sport Vest Tišina Pedja O.
Srbija Sport Vest Srbovanje Pedja P.
Srbija Sport Vest Utisci sa Istoka - Fatamorgana Pedja O.
Srbija Sport Vest Od ponedeljka krece kolumna Srbija Sport


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009