Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes

Čardak ni na nebu ni na zemlji

Fudbal, Čardak ni na nebu ni na zemlji Nike
 
Boravak Nila Armstronga i Edvina Oldrina na površini Meseca duže je trajao nego što su velike nade srpskog fudbala i zvezde beogradskog Partizana Zoran Tošić i Adem Ljajić proveli na tlu Ujedinjenog Kraljevstva
 

Brzina kojom su se vratili zadivila je svet, pa čak i naučne krugove, od kojih su pozvani da posete Ženevu i pomognu tamošnjem timu na eksperimentu Velikog kolajdera, te prenesu iskustvo putovanja brzinom svetlosti.

Kao što to obično biva među pripadnicima ljudske vrste, razlog nesporazuma ležao je u novcu. Želja da se taj „uzvišeni cilj“ dosegne najčešće je samo uzročnik velikih nedaća, što je potvrdio i ovaj slučaj.

Malkolm Glejzer se nije pokazao kao širokogrud čovek, misleći da nije neophodno da se “isprsi“ za Zokija i Adema i da će zbog pružene im prilike da nastupaju u dresu evropskih prvaka oni pucati od miline i zadovoljstva, i ljubiti mu skute, pa makar dirinčili za svotice za koje prosečni direktor nekog od javnih preduzeća u Srbiji ne bi ni ustajao iz kreveta.

Teško je sada naslutiti u kom smeru će dalji pregovori ići i šta će se dogoditi. Možda će momci otići u neki drugi klub iskrenijih namera od škrtih i nadmenih „Đavola“. Sigurno je samo da je najteže upravo Tošketu i Ljaji. Glejzer i Ser Aleks neće se puno uzrujavati, menadžeri će tražiti nove prilike, a dvojica talentovanih će u očajanju razmišljati o neumoljivosti sudbine i nestalnosti sreće.

Dobro da je završena polusezona pa će, nadamo se, moći da sakupe snage i koncentracije za dalje treniranje i igranje na nivou. I taman kada je trebalo da potisnu stres i tugu, opuštajući se uz zvuke omamljujućih orijentalnih melodija beogradskih noći, napade ih grupa neustrašivih vitezova sa severa, jedinih autentičnih nastavljača tradicije Lazara, Obilića i Karađorđa.

I kako su se brže vratili nego što su otišli, tako i shvatiše kako u jednom trenutku u mašti možeš biti milioner sa prebivalištem na Old Trafordu, a da te već u drugom, realnost odlaska na ćevape u rođenom gradu može koštati života. Šteta za njih, velika šteta, jer teško je tako mlad nositi se sa navalom nevolja a ne popustiti, ostati čitav i ne nazadovati. Surovo im je dokazano da svoji nisu, nego ko zna čiji, da u stvari, ko zna gde su. No, nećemo ih žaliti, već im poželeti dobrodošlicu u svet odraslih, u kojem su aždaje iz bajki stvarnost, a srećan kraj nesiguran, baš koliko i „dvojka“ u Mančesteru.

Print  Petar Goričić - 17/12/2008
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
   Kolumne
Srbija Sport Vest "Doping terapija" Rafe Nadala u bolnici Analife Srbija Sport
Srbija Sport Vest Johan Krojf, sinonim trijumfa Barse Dragan Ilić
Srbija Sport Vest Treneri specijalisti za prekidanje hilandarskog sampionskog posta Dragan Ilic
Srbija Sport Vest Ljubavni jadi jednog trubadura Srbija Sport
Srbija Sport Vest Rt 'Dobre nade' Srbija Sport
Srbija Sport Vest Ujedinjeni 'kraljevi' fudbala - deo 1. V. Bogunović
Srbija Sport Vest Zašto jednostavno kada može i komplikovano D. R.
Srbija Sport Vest Kako sam stao i p®ogledao V. B.
Srbija Sport Vest Država i heroji Pedja P.
Srbija Sport Vest Istorijat Simental rase krava Blaza Popovic
Srbija Sport Vest Nadal Neandertal Blaza Popovic
Srbija Sport Vest S vetrom uz lice Srbija Sport
Srbija Sport Vest Sada znam zašto se navijači tuku Srbija Sport
Srbija Sport Vest Tišina Pedja O.
Srbija Sport Vest Srbovanje Pedja P.
Srbija Sport Vest Utisci sa Istoka - Fatamorgana Pedja O.
Srbija Sport Vest Od ponedeljka krece kolumna Srbija Sport


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009