Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes

Milorade bekrijo

Plivanje, Milorade bekrijo Bet at Home
 
''Tako lepih stvari ima, što ne govore se svima, što se samo nekom šapnu, ti znaaaš ...''
 

Da biste ušli u najuži krug kandidata za funkciju Ministra omladine i sporta u Vladi Srbije, potrebno je da pogrešno odgovorite na pitanje, u koje godišnje doba pada letnja, a u koje zimska Olimpijada?

Kada malobrojni "genijalci" prođu ove kvalifikacije, nerešive za zdrav razum, "najbistriji" od njih biva izabran metodom ispita podobnosti. Kada se to okonča, svetlost dana ugleda jedna perspektivno blistava politička karijera, koja istodobno počinje da stvara paklene muke mnogim nesrećnicima kojima je vrhunski sport životni poziv, među kojima je i jedan od najvećih plivača današnjice, Milorad Čavić.

Drski Milorad je odlučio da ode u tuđinu, u neku Italiju, da tamo trenira, baš sada kada su mu svi neophodni uslovi obezbeđeni, sada, kada su isplanirali da bude zamorče u visokobudžetnom projektu izrade vodootpornog i hidrodinamičnog šlema, koji će ga štititi od padajućih delova fasada i armature po beogradskim bazenima poslednje generacije, i pomoći mu da postavlja nove rekorde.

Taj bezobrazni olimpijac se drznuo i da se ne zahvali za dato obećanje o finansijskoj nagradi za tričavo srebro u moru zlatnih medalja osvojenih u Pekingu. Postojala je najbolja namera da se obećanje ispuni, ali šta da se radi kada nekako uvek kada se značajnije novčane transakcije obavljaju na ovim prostorima, tu boravi i mađioničar Mandrak, koji svoju cenjenu veštinu tako lepo demonstrira, jer "tako lepih stvari ima, što ne govore se svima, što se samo nekom šapnu"…..psst!

Da pogađamo gde je lova?
Da nije završila kod raskalašnog plivača koji je sve propio? Kako da ne! Jer ko bi drugi mogao biti tako nedoličan kao ti sportisti što se tako malo trude u životu, što hoće da žive na tuđoj grbači i kaljaju ugled zemlje koju predstavljaju, iz dana u dan!?

Dosta zezanja. Lova je tamo gde bi najmanje smela da bude. Kod nekog "armanijevca", sakupljača džipova, sportskog radnika od glave do pete. Dvesta soma, taman da se švalerke namire za neko vreme.

Da li se moglo pomisliti da će Čavića zadesiti ovako skaredna sudbina? Barem su to mogli svi oni koji bi na pitanje sa početka tačno odgovorili. Takvih svakako nije malo, ali nemaju nikakvih šansi da priđu mestima sa kojih bi mogli uticati da se zacarene glupost i zloba uklone, a sposobnost i znanje ustoliče. Tako će biti i ubuduće.

Zato Čaviću, ne obaziri se, već nastavi tamo gde si stao. Plivaj, treniraj, raduj nas novim medaljama i sažali se na budale, jer "život glupaka užasniji je od smrti", mudraci nas uče od davnina.

Print  Petar Goričić - 09/12/2008
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
   Kolumne
Srbija Sport Vest "Doping terapija" Rafe Nadala u bolnici Analife Srbija Sport
Srbija Sport Vest Johan Krojf, sinonim trijumfa Barse Dragan Ilić
Srbija Sport Vest Treneri specijalisti za prekidanje hilandarskog sampionskog posta Dragan Ilic
Srbija Sport Vest Ljubavni jadi jednog trubadura Srbija Sport
Srbija Sport Vest Rt 'Dobre nade' Srbija Sport
Srbija Sport Vest Ujedinjeni 'kraljevi' fudbala - deo 1. V. Bogunović
Srbija Sport Vest Zašto jednostavno kada može i komplikovano D. R.
Srbija Sport Vest Kako sam stao i p®ogledao V. B.
Srbija Sport Vest Država i heroji Pedja P.
Srbija Sport Vest Istorijat Simental rase krava Blaza Popovic
Srbija Sport Vest Nadal Neandertal Blaza Popovic
Srbija Sport Vest S vetrom uz lice Srbija Sport
Srbija Sport Vest Sada znam zašto se navijači tuku Srbija Sport
Srbija Sport Vest Tišina Pedja O.
Srbija Sport Vest Srbovanje Pedja P.
Srbija Sport Vest Utisci sa Istoka - Fatamorgana Pedja O.
Srbija Sport Vest Od ponedeljka krece kolumna Srbija Sport


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009