Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes

Bilo nekad, sad se pripoveda

Fudbal, Bilo nekad, sad se pripoveda Bet at Home
 
Partizan napušta Ligu UEFA. Ništa strašno. Nije prvi put, niti poslednji. Biće još puno ranog ispadanja iz svih evropskih takmičenja, svake godine, nema sumnje.
 

"Od Partizana se nije moglo više očekivati u tako teškoj konkurenciji", govorili su listom svi vinovnici nakon trećeg poraza u nizu.

Da li to odgovara istini? Čak i da se ova liga igrala negde u vreme dinastije Nemanjića, našao bi se već neki guslar koji bi u desetercu opevao, i u amanet ostavio pokoljenjima, šta su to junaci zborili pred bitku, kakav je bio njen tok, kakav ishod a kakva sudbina preživelih.?!?

Iznenađuje da u eri satelitskih komunikacija, nanotehnologije i mikročipova neko i pomišlja da nikome neće pasti na pamet da zaviri u arhive i "iščeprka" šta se to najavljivalo u Humskoj koji mesec ranije. Izjave su išle dotle da se mora prezimeti u Evropi, uz naravno, dve pobede kod kuće i neki bod u gostima. Tako bi se prošla grupa, a onda po volji žreba, možda i do polufinala, kvalitet je neosporan. E pa vidite, kada igrači sada na glas postavljaju sugestivno pitanje "Ko je to još očekivao od Partizana da…?" neumoljivo sledi odgovor: "Vi ste očekivali, gospodo fudbaleri". A ako niste, onda je došlo vreme da naučite da ne pričate besmislice, da se ne hvališete, a posle "puj pike ne važi", jer sve što budete rekli biće iskorišćeno protiv vas, kažu američki policajci.

I nemojte odmah da se poredite sa komšijama, pa da se vadite kako eto, Zvezda ne igra u Evropi. Ko se sa gorima poredi, bolji ne postaje. Sumorna današnjica od Zvezde i ne traži više nego da odigra koju humanitarnu utakmicu ili da "samelje" ČSK u Kupu. Da ste neki, kao što niste, lepo biste priznali da ste podbacili, da ste mogli mnogo više.

A naravoučenije je u sledećem: Ni Partizan ni Zvezda nisu veliki klubovi. Oni su bili veliki klubovi. Između "sada" i "nekada" razlika je gotovo kao između neba i zemlje.
Setite se Švarcenegera u "Konanu" ili "Predatoru", a pogledajte ga sada! Ulazi u ćaletov sako. Bio je gromada, sada ga slike na to podsećaju. Istovetno je sa našim dvojcem. I što se pre ta obmana o veličini odagna, to će nam svima biti lakše. Možda će ponovo da porastu, to ne možemo predvideti, baš kao što možemo biti sigurni, da su jedino veliko što je ostalo iza njih, sada samo sećanja.

Print  Petar Goričić - 02/12/2008
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
   Kolumne
Srbija Sport Vest "Doping terapija" Rafe Nadala u bolnici Analife Srbija Sport
Srbija Sport Vest Johan Krojf, sinonim trijumfa Barse Dragan Ilić
Srbija Sport Vest Treneri specijalisti za prekidanje hilandarskog sampionskog posta Dragan Ilic
Srbija Sport Vest Ljubavni jadi jednog trubadura Srbija Sport
Srbija Sport Vest Rt 'Dobre nade' Srbija Sport
Srbija Sport Vest Ujedinjeni 'kraljevi' fudbala - deo 1. V. Bogunović
Srbija Sport Vest Zašto jednostavno kada može i komplikovano D. R.
Srbija Sport Vest Kako sam stao i p®ogledao V. B.
Srbija Sport Vest Država i heroji Pedja P.
Srbija Sport Vest Istorijat Simental rase krava Blaza Popovic
Srbija Sport Vest Nadal Neandertal Blaza Popovic
Srbija Sport Vest S vetrom uz lice Srbija Sport
Srbija Sport Vest Sada znam zašto se navijači tuku Srbija Sport
Srbija Sport Vest Tišina Pedja O.
Srbija Sport Vest Srbovanje Pedja P.
Srbija Sport Vest Utisci sa Istoka - Fatamorgana Pedja O.
Srbija Sport Vest Od ponedeljka krece kolumna Srbija Sport


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009